Opret dig som Guiding Guest og få gratis adgang til at læse vores anmeldelser og skrive dine egne.

White Guides klassificeringer

White Guides klassificeringer

I White Guide 2018 har nogle af vores klassificeringer fået nye navne. Vi ændrer navnene dels for i højere grad at afspejle, hvad klassificeringerne dækker over, dels for at sikre konsistens imellem navnene på de forskellige sprog, som White Guide udgives på.

Bedømmelserne er baseret på en 100-pointskala, som fremover munder ud i følgende klassificeringer:

Global mesterklasse

Pointkriterier: Mindst 80 totalpoint, heraf mindst 36 for maden
Beskrivelse: Restauranter, hvor køkkenet præsterer strålende madlavning på et niveau, som kan måle sig med de bedste i verden, og hvor service er fejlfri og værtskabet ekstraordinært.

Mesterklasse

Pointkriterier: Mindst 75 totalpoint, heraf mindst 32 for maden
Beskrivelse: Restauranter, hvor køkkenet præsterer præcis, spændende og ofte nyskabende madlavning, og hvor værtskab og betjening er varm og kompetent.

Meget god klasse

Pointkriterier: Mindst 67 totalpoint, heraf mindst 28 for maden
Beskrivelse: En virkelig god helhedsoplevelse, hvor køkkenet præsterer en interessant og meget velgennemført madlavning, og hvor betjeningen er venlig og effektiv.

God klasse

Pointkriterier: Mindst 60 totalpoint, heraf mindst 22 for maden
Beskrivelse: En sympatisk helhedsoplevelse, hvor køkkenet præsterer en god, gedigen madlavning, og med velfungerende logistik og betjening.

Også anbefalet

Pointkriterier: Under 60 totalpoint eller under 22 for maden
Beskrivelse: En restaurant, vi anbefaler, fx pga. særligt god beliggenhed, miljø, stemning eller værtskab, selvom helheden eller maden ikke helt lever op til kravene til Højt niveau.

Udenfor klassificering

Under 60 totalpoint OG under 22 for maden.
Restauranter som vurderes at være udenfor klassificering ekskluderes fra årets guide, evt. efter genbesøg, men kan godt komme i betragtning til at blive testet det følgende år.

Derfor ændrer vi klassificeringerne

Det, som før hed ”Også et godt sted” hedder nu ”Også anbefalet”, fordi alle restauranterne i guiden er anbefalet, men i denne klassificering uden numerisk kvalificering. ”Højt niveau” har skiftet navn til ”God klasse” både for at skabe en konsistens i nomenklaturen på tværs af de forskellige White Guide-udgivelser (i Sverige hedder det ”God klass”), og fordi den brede betydning af ordet ”god” er en mere præcis karakteristik af klassificeringens mangfoldighed af restauranter. ”Meget højt niveau” hedder fremover ”Meget god klasse” af samme årsag.

Gå tilbage til FAQ

 

 

Køb White Guide iZettle Champagne Yvonne Seier Christensen V GASTRO unika White Guide App