Opret dig som Guiding Guest og få gratis adgang til at læse vores anmeldelser og skrive dine egne.

88 danske restauranter optaget blandt Nordens bedste i White Guide Nordic 17-18

88 danske restauranter optaget blandt Nordens bedste i White Guide Nordic 17-18
30. maj. 2017

Den fjerde udgave af White Guide Nordic udkommer mandag den 26. juni – lige til sommerferien. Med 341 restauranter i Danmark, Finland, Island, Norge og Sverige, er det den mest omfattende guide til regionens restauranter. Forneden er listen over de danske restauranter, som er udvalgt til guiden.

Antallet af fremragende spisesteder i Norden eksploderer lige nu, hvilket forklarer de mange debutanter i White Guide Nordic 17-18. 20 i Danmark, en på Færøerne, tre i Island, en i Finland, 14 i Norge og 21 i Sverige. Nye restauranter i guiden tæller fra Danmark bl.a. Sønderho Kro på Fanø, Restaurant Moment i Rønde, Christianhøjkroen på Bornholm, Restaurant Applaus i Aalborg og Brace i København. Som altid rejser White Guide Nordic så langt nordpå som muligt og inkluderer to restauranter fra Grønland, fem fra Færøerne og to fra Svalbard. (Se hele den danske liste under fakta.)

Restauranternes vurderinger og rang offentliggøres 26. juni ved lanceringen af 2017-18-udgaven af White Guide Nordic, som foregår i København 26. juni med trendseminar, reception og gallamiddag. Guiden sælges gennem etablerede kanaler og distribueres desuden via partnere. Foruden den trykte guide, e-bogen og hjemmesiden whiteguide-nordic.com, kan brugere få adgang til restauranterne i app’en, der kan hentes hos iTunes App Store: https://appsto.re/se/YxjP-.i. Da lanceringen er rykket fra efterår til sommer, vil nogle af disse anmeldelser kun være tilgængelige online.

Med White Guide Nordic i hånden er det nemt at vælge spændende kulinariske oplevelser på den næste rejse, om end man er til banebrydende nordisk køkken eller god gammeldags ”comfort food”, vegetariske eller kødfokuserede menuer, gamle klassikere eller internationale hotspots. For hver restaurant er der en informativ anmeldelse, baseret på nylige besøg af vores anmeldere, med en vurdering, baseret på mad, service, drikkevarer og stemning – og selvfølgelig al den praktiske information, som man skal bruge for at komme dertil.

Holdet af mere end 80 anmeldere besøger, bedømmer og genbedømmer jævnligt restauranter. Bord bliver altid bestilt i falsk navn – og White Guide betaler altid regningen. Dermed er White Guide velinformerede – og, frem for alt, uafhængige. Uafhængigheden er fundamental for bedømmelsesprocessen, ligesom gennemsigtighedsdoktrinnet er det for anmeldelsessystemet.

White Guide har været den førende restaurantguide i Sverige siden 2005, og den danske udgave blev lanceret primo 2014.

Guiderne dækker over 900 restauranter i de to lande og promoverer fortsat udvikling i denne dynamiske regions gastronomiverden. Den første udgave af White Guide Nordic udkom i 2014.

Her er listen over alle restauranter fra Danmark, Grønland og Færøerne optaget i White Guide Nordic 17-18. De er sorteret i alfabetisk orden og efter område. Restauranter markeret med fed er nye i guiden eller er blevet optaget i guiden igen efter fravær. I Danmark tæller sidstnævnte Frederiks Have, Nordisk Spisehus, Villa Vest og Restaurant Schønnemann.

Se den fulde liste over alle restauranter på http://www.whiteguide-nordic.com.

Køb billetter til lanceringen, trendseminaret og gallamiddagen her.

København og hovedstadsområdet

108, København K
56°, København K
Admiralgade 26, København K

Alchemist, København Ø
Amass, København K
Ancestrale, København V
Restaurant AOC, København K
Bæst, København N
Restaurant Brace, København K
BROR, København K
Clou, København K
Den Røde Cottage, Klampenborg
Enomania, Frederiksberg
Era Ora, København K
Formel B, Frederiksberg
Frederiks Have, Frederiksberg
Geist, København K
Geranium, København Ø
Hummer, København K
Jah Izakaya & Sake Bar, København V
Jordnær, Gentofte

Kadeau København, København K
Kiin Kiin, København N
Kong Hans Kælder, København K
Restaurant Leaven, København K
Manfreds, København N
Marchal, København K
Mes, København V
Mielcke & Hurtigkarl, Frederiksberg
Nabo, København K
Naert, København K
No. 2, København K
Restaurant Palægade, København K
PONY, København V
Radio, København V
Relæ, København N
Restaurationen, København K
Restaurant Schønnemann, København K
Søllerod Kro, Holte
Studio, København K
Taller, København K
Uformel, København V
VeVe, København Ø

Sjælland

Restaurant Babette, Vordingborg
Hotel Frederiksminde, Præstø
Restaurant Sletten, Humlebæk
Slotskøkkenet / Dragsholm Slot, Hørve
The Restaurant by Kroun (Kurhotel Skodsborg), Skodsborg

Bornholm

Christianshøjkroen, Aakirkeby
Kadeau Bornholm, Aakirkeby
Stammershalle Badehotel, Gudhjem

Nordjylland

Restaurant Applaus, Aalborg
Brøndums Hotel, Skagen
Restaurant Bühlmann, Aalborg
Fusion, Aalborg

Mortens Kro, Aalborg
Ruths Gourmet (Ruths Hotel), Skagen
Restaurant Tabu, Aalborg
Vendia Brasserie, Hjørring
Vendia Gourmet, Hjørring
Villa Vest, Lønstrup

Midtjylland

Aaby & Udengaard, Aarhus C
Castenskiold, Aarhus

Restaurant Domestic, Aarhus
Frederikshøj, Aarhus
Fru Larsen, Langå
Gastromé, Aarhus
Hærværk, Aarhus
Restaurant Karoline Amalie, Silkeborg
Restaurant Koch, Aarhus
Restaurant Mejeriet, Mårslet
Molskroen, Ebeltoft
Restaurant Moment, Rønde
Nordisk Spisehus, Aarhus

Restaurant Piaf, Silkeborg
Substans, Aarhus
Restaurant Varna, Aarhus

Vestjylland

Henne Kirkeby Kro, Henne
Sønderho Kro, Fanø

Trekantsområdet og Sønderjylland

Restaurant MeMu, Vejle
ROS, Tønder
Ti Trin Ned, Fredericia
Tree Top, Vejle

Fyn

The Balcony, Odense
Falsled Kro, Millinge
Restaurant Lieffroy, Nyborg
Restaurant Pasfall, Odense
Sortebro Kro, Odense

Færøerne

Áarstova, Tórshavn
Barbara, Tórshavn
Fútastova, Tórshavn
KOKS, Kirkjubøur
Ræst, Tórshavn
   

Grønland

Restaurant Ulo, Hotel Arctic, Ilulissat
Spisestedet Sarfalik, Nuuk

-----------------------------------------------------------------

For mere information om White Guide Nordic:
Cole Ruth: +46 762 46 01 61
cole.ruth@whiteguide.com

For mere information om White Guides:
Mikael Mölstad: +46 70 727 21 22
mikael.molstad@whiteguide.se

Presseansvarlig for White Guide i Danmark:
Marie Sainabou Jeng: +45 26147260
marie@mariejeng.com

Billede af omslag i hi-res:
whiteguide-nordic.com/press

 

Mere restaurantnyt

  • WHITE GUIDE 2018 er lanceret. Se årets prisvindere!

    WHITE GUIDE 2018 er lanceret. Se årets prisvindere!

    Geranium vandt i går endnu en stor hædersbevisning til samlingen, da restauranten kunne lade sig hylde som årets bedste danske restaurant i den nye udgave af White Guide. Geranium er, sammen med 124 andre danske restauranter, optaget i White Guide som cremen af den danske restaurationsbranche. De 125 restauranter blev i går hyldet ved en stor lanceringsfest i Operaens opulente rammer, hvor der samtidig blev uddelt en række eftertragtede priser for årets bedste præstationer udi kunsten at kokkerere, nytænkte, beværte og servicere.


     

  • De nominerede til årets priser i White Guide 2018

    De nominerede til årets priser i White Guide 2018

    Her er listen over de nominerede til årets priser. Vinderne afsløres ved lanceringen af White Guide 2018 i Operaen i København den 20. november 2017. Efter prisoverrækkelserne står de kulinariske nomader Cooking in Motion med køkkenchef Sebastián Mazzola i spidsen for et unikt festmåltid. Mazzolas imponerende cv tæller legendariske restauranter som El Bulli, Tickets, 41°, Pakta, AOC og Noma, så vi kan garantere en smagsoplevelse udover det sædvanlige. Se menuen og find billetter til den efterfølgende pop-up-restaurant her. Billetter til trendseminar, lancering og gallamiddag finder du her.
    "Årets nye restaurant", der uddeles i samarbejde med Stokkebye:
    Atelier 85
    Restaurant Barr
    Restaurant Jordnær

    "Årets innovatør", der uddeles i samarbejde med Arla Unika:
    Gemyse
    Ræst
    Veve

    "Årets serviceoplevelse", der uddeles i samarbejde med De Forenede Dampvaskerier:
    Slotskælderen/Dragsholm Slot
    Stammershalle Badehotel
    Søllerød Kro

    "Årets vinoplevelse", der uddeles i samarbejde med Vinakademiet:
    Ancestrale
    Mielcke & Hurtigkarl
    Nærvær

    "Årets unge kokketalent", der uddeles i samarbejde med Lavazza:
    Jacob Burmølle-Jensen, Restaurant Vår
    Christian Gadient, BRUS
    Poul Andrias Ziska, KOKS

    "Årets bæredygtige", der uddeles i samarbejde med GASTROunika-Caviar:
    Amass
    Restaurant Moment
    Veve

    "Årets øloplevelse", der uddeles i samarbejde med Sidekick Brewing:
    Restaurant Barr
    BRUS
    Vendia Brasserie

    "Årets kør hjem-drikkevaremenu", der uddeles i samarbejde med Dagmar:
    Kadeau Bornholm
    Mielcke & Hurtigkarl
    Studio

    "Årets vinkort", der uddeles i samarbejde med Riedel:
    Babette
    Geranium
    Søllerød Kro

    "Årets kaffeoplevelse", der uddeles i samarbejde med Lavazza:
    108
    Geranium
    Kadeau København

    "Årets feel good-oplevelse", der uddeles i samarbejde med Catering Engros:
    La Banchina
    Christianshøjkroen
    Restaurant ROS

    "Årets smag for skillingen", der uddeles i samarbejde med KEN Storkøkken:
    Restaurant Remouladen
    Restaurant Textur
    Vallø Slotskro

    "Årets dessertoplevelse", der uddeles i samarbejde med Cacao Barry:
    Frederikshøj
    Restaurationen
    Søllerød Kro

    "Årets fiske- og skaldyrsoplevelse", der uddeles i samarbejde med Fiskerikajen:
    La Banchina
    Fanø Østersfestival
    Villa Vest


     

  • Tidligere El Bulli-kok popper op i København

    Tidligere El Bulli-kok popper op i København

    Fejringen af årets White Guide får et skud fyrigt gastronomisk krydderi fra den japanske og peruvianske hylde, når holdet fra Cooking in Motion indtager de smukke og statelige omgivelser på landstedet Sølyst i Klampenborg nord for København.

    Cooking in Motion er et hold kulinariske nomader med køkkenchef Sebastián Mazzola i spidsen. Måske kender du ikke hans navn, men han er langt fra hvem som helst – hans imponerende cv tæller legendariske restauranter som El Bulli, Tickets, 41°, Pakta, AOC og Noma.

    Den gode nyhed er, at du nu også har muligheden for at komme med til den madoplevelse, der skal imponere toppen af den danske restaurationsbranche, når lanceringsmiddagen løber af stablen mandag den 20. november.

    Sebastián Mazzola flankeres af den højt dekorerede sakesommelier Sussie Villarico (Pakta, 41°), og de to har gjort Cooking in Motion til en af verdens fremmeste eksponenter for det såkaldte 'nikkei'-køkken, som er en fyrig og fræk fusion af det japanske og peruanske køkkens delikate råvarer og teknikker. De to fornøjer normalt gæsterne i hjembyen Barcelona og metropoler verden over med udsolgte gastronomiske aftener, så det er lidt af et scoop, at de er blevet lokket til København.

    Oplevelsen kombinerer en udsøgt peruviansk-japansk tastingmenu med en spændende drikkemenu, som kommer til at indeholde både et udvalg af vine og sjældne sake-typer af ypperste kvalitet, udvalgt af sakesommelier Sussie Villarico.

    Udover gallamiddagen er der planlagt yderligere tre popup-middage på Sølyst, hvor heldige og nysgerrige gourmeter kan få rystet smagsløgene med en gastronomisk oplevelse, som du ellers ikke kan få i Danmark.

    Læs den foreløbige menu for popup-middagene og gallamiddagen her (vinene til gallamiddagen bliver afsløret på aftenen).

    https://www.rsvp-popup.com/events/white-guide-denmark-pop-up-dinner-klam...


     

  • 38 NYE TOPRESTAURANTER I ÅRETS DANSK/ENGELSKE WHITE GUIDE

    38 NYE TOPRESTAURANTER I ÅRETS DANSK/ENGELSKE WHITE GUIDE

    Mandag 20. november 2017 udkommer den 4. udgave af White Guide i Danmark. Guiden indeholder en ambitiøs præsentation og kritisk vurdering af Danmarks, Færøernes og Grønlands bedste restauranter.

    Guidens kompromisløse redaktion har i samarbejde med anmelderkorpset, som består af Danmarks dygtigste uafhængige og velkalibrerede madskribenter, fundet 125 spisesteder, der mindst opnår klassifikationen ‛Meget God Klasse‘. Det vil sige, at restauranten minimum skal opnå 67 på en 100 point-skala, hvoraf maden mindst skal udgøre 28 af 40 mulige point.

    Det redaktionelle fokus er især på bæredygtighed, originalitet, fornyelse, personlighed og stemning. Fra Tórshavn til Tønder har 38 nye restauranter fundet vej til guiden, hvilket vidner om en rivende udvikling på restaurantscenen – dette afspejler sig også i downloads af White Guides app og besøgende på dens digitale platforme.
    Læs pressemeddelelsen og se, hvilke restauranter, der er med her
    Find billetter til lancering og gallamiddag her


     

  • FANØ: Kulinarisk ekvilibrisme i Danmarks smukkeste landsby

    FANØ: Kulinarisk ekvilibrisme i Danmarks smukkeste landsby

    .

    Sønderho Kro

    Kropladsen 11
    6720 Fanø
    +45 75 16 40 09
    sonderhokro.dk

    Pittoresk i Danmarks smukkeste landsby ligger en perle af en lavloftet stråtækt bygning, som huser en af Danmarks ældste og smukkeste beværtninger, Sønderho Kro. Her brillerer Jakob Sullestad, der ejer og driver kroen, som gæstfri vært, køkken- og restaurantchef. Det sker med stort overskud og i respekt for lokale traditioner, den storslåede natur og både Vadehavets og øens bidrag til køkkenet.


     

  • PRÆSTØ: Et smagsoverlegent fjordkøkken

    PRÆSTØ: Et smagsoverlegent fjordkøkken

    .

    Hotel Frederiksminde


    Klosternakken 8
    4720 Præstø
    +45 55 90 90 30
    frederiksminde.com
     

    For nogle er Præstø måske et stykke Udkantsdanmark, men i restauranten skaber køkkenchef Jonas Mikkelsen små gastronomiske mirakler, som nemt kan måle sig med landets fineste adresser. Han har en udpræget sans for at skabe ufattelig velsmag med få og simple ingredienser.


     

  • KØBENHAVN: Format til meget mere

    KØBENHAVN: Format til meget mere

    .

    Format

    Sankt Annæ Plads 20
    1250 København K
    +45 69 15 65 85
    formatcph.dk
     

    Køkkenchef Will Smith står her for yderst sæsonpræget gastronomi med særligt fokus på syltning, saltning og henkogning. Hovedelementerne er tryghedsskabende og velkendte råvarer, mens legen er mere fri i sammensætningen af tilbehøret.


     

  • AARHUS: Hærværk med innovativ professionalisme

    AARHUS: Hærværk med innovativ professionalisme

    .

    Hærværk

    Frederiks Allé 105, st. tv
    8000 Aarhus
    +45 50 51 26 51
    restaurant-haervaerk.dk
     

    På Hærværk bliver det perfekte håndværk i det innovative og legende køkken fulgt til dørs af nærvær og professionalisme ude ved bordene i alle serveringer. Det er en helhedsoplevelse, hvor man virkelig bliver overrasket og venter nysgerrigt på næste servering.


     

  • AARHUS: Buldrende personlighed i stram stil

    AARHUS: Buldrende personlighed i stram stil

    .

    Frederikshøj


    Oddervej 19-21
    8000 Aarhus
    +45 86 14 22 80
    frederikshoj.com

    Du har været hele vejen rundt i et måltid, hvis originalitet og gode anderledeshed underbygges af en fremragende vinparring med klassiske vine, udvalgt med omhu af de dygtige sommelierer. En totaloplevelse af de store.


     

  • KLAMPENBORG: Grønt og skønt med stor velsmag

    KLAMPENBORG: Grønt og skønt med stor velsmag

    .

    Den Røde Cottage

    Strandvejen 550
    2930 Klampenborg
    +45 39 90 46 14
    denroedecottage.dk

    Mellem skov og hav ligger en smuk gammel rød hytte – idyllisk. Om sommeren er her udendørs servering, om vinteren omslutter det enkelt designede rum dig. Anita Klemensen har gennem en årrække cementeret sit navn som en af Danmarks dygtigste kokke og er med til at understrege, at den gastronomiske superliga ikke kun er for mænd.


     

White Guide Nordic 2017 Stockebye caviar H.W. Larsen GASTRO unika Køb White Guide White Guide App