Opret dig som Guiding Guest og få gratis adgang til at læse vores anmeldelser og skrive dine egne.

Vinderne af White Guides priser 2015

Vinderne af White Guides priser 2015
23. mar. 2015

WHITE GUIDE: Tordenskjolds kulinariske elitesoldater fik selskab af både dugfriske stjerneskud og klassikere i provinsen, da Danmarks største restaurantguide her til eftermiddag uddelte sine 10 priser til landets skarpeste restauranter og gastronomiske fagfolk.

Gastronomien i Danmark stortrives! Men nogle restauranter og fagpersoner har bare lige det lille ekstra, der rykker oplevelsen op i en liga for sig, skaber trends, danner skole, imponerer og begejstrer langt ud over det forventelige.

For 2. år i træk hyldede White Guide her til eftermiddag branchens skarpeste hoveder, dygtigste håndværkere og mest forførende helhedsoplevelser. Prismodtagerne er udvalgt på pointtal i guiden eller på baggrund af en redaktionel vurdering.

Årets bedste restaurant

Leverer en restaurantoplevelse i verdensklasse. Vinderen kvalificerer sig til titlen gennem sine totalpoint. Præsterer flere restauranter på samme niveau, er mad- pointene, afgørende. Med udmærkelsen Årets bedste restaurant præmierer White Guide højdepunktet i dansk gastronomi og restaurantkultur lige nu.

Nominerede 
Geranium
Noma
Kadeau København
Søllerød Kro

Vinder: Noma
For fortsat at udfordre og udvikle vores forståelse for råvarer, gastronomi, service og værtskab. Et måltid her er en altomfavnende oplevelse, der udvisker grænsen mellem natur og kultur i hver eneste mundfuld. Man forlader bordet mættet både intellektuelt, legemligt og sjæleligt.

Årets vinoplevelse

– uddeles i samarbejde med Spiegelau
Gives til en restaurant, som har udmærket sig ved et særligt ambitiøst vinarbejde. Valget af leverandører og producenter, vinkortets komposition, menuopbygning, mad- og vinsammensætning, håndtering, præsentation, formidlingstæft og evnen til at forstå gæstens behov er centrale kriterier i bedømmelsen.

Nominerede
Mielcke & Hurtigkarl
Kadeau København
Søllerød Kro
Restaurant AOC

Vinder: Kadeau København
For vinvalg og ¬match, der er lige så levende og eksperimenterende som restaurantens innovative mad. Hverken nye dogmer eller gamle traditioner står i vejen i jagten på det ultimative glas til retternes komplekse smagsudtryk.

Årets serviceoplevelse

– uddeles i samarbejde med De Forenede Dampvaskerier
Gives til en restaurant, som med sin udsøgte servicefornemmelse har bidraget til at føre restaurantkulturen fremad. Opmærksomhed på gæsten, viden om mad og drikkevarer, betjeningens gennemførelse og attitude fra bordbestilling til afsked eksekveres varmt, flydende og fejlfrit.

Nominerede
Frederikshøj
Kong Hans Kælder
Noma
Restaurant AOC

Vinder: Kong Hans Kælder
For i en tid, hvor alle jagter det seneste nye, at satse på klassisk, veludført håndværk med tydelig faglig stolthed i kombination med et kræsent udvalg af nyere tricks og metoder. Resultatet er en ualmindeligt komplet helhedsoplevelse, der i høj grad må tilskrives den sublime betjening.

Årets nye restaurant

– uddeles i samarbejde med Carlsberg
Er et nyt stjerneskud på restauranthimlen, men ikke en kortlivet supernova. Nyheden, der præmieres, byder fra dag ét på stilsikker og avanceret madlavning i kombination med et tårnhøjt niveau for helhedsoplevelsen.

Nominerede   
Uformel
Gastromé
No. 2
Restaurant Tabu

Vinder: Uformel
For i sit debutår at stryge direkte ind i mesterklasse takket være sin elegante, præcise gastronomi på nordiske kvalitetsråvarer med spændende twist af smagsudtryk og teknikker fra hele verden.

Årets feel good-oplevelse

Gives til en restaurant, hvor det er specielt rart at indtage et måltid. Det handler også om mad og drikkevarer, men endnu mere er det stemningen, miljøet og det, der ’ligger i luften’ – noget ægte og sympatisk, som får os til at føle os ekstra godt tilpas, og giver os lyst til at komme igen – og igen.
  
Nominerede
Restaurant Piaf
Bistro59
Gorilla
Klassisk 65

Vinder: Klassisk 65     
For sit gedigne køkken, sit klassiske tjenerhåndværk og en næsten demonstrativt afslappet stemning. Indehaver Søren Andreasen har gjort feel¬good til en sport, og når vinen flyder, bøfferne brænder, og musikken spiller, findes der ikke et hyggeligere spisested i Danmark.

Årets “en rejse værd”

– uddeles i samarbejde med Horesta
Gives til en restaurant, hvor arbejdet i gastronomiens tjeneste og niveauet på helhedsoplevelsen lokker gæster til langvejs fra. Den lille landsbykro i landsbyen såvel som de luksuriøse sæson- og storbyrestauranter kan være en rejse værd.

Nominerede    
Kadeau Bornholm
Hotel Frederiksminde
Falsled Kro
Ti Trin Ned

Vinder Kadeau Bornholm
For at byde tilrejsende gæster på en hæsblæsende smagssafari gennem alt, hvad lokalområdet kan tilbyde, og for at komplettere en mesterlig madoplevelse med en beliggenhed og atmosfære, som få steder i verdenen kan matche.

Årets innovatør

– uddeles i samarbejde med Arla Unika
Gives til en restaurant eller en person, der har tilført gastronomien noget nyt og banebrydende. Det kan være i rammerne omkring og præsentationen af det kulinariske eller i selve det gastronomiske udtryk og indhold.

Nominerede   
1. th
Gorilla
Øl & Brød by Mikkeller
Bæst

Vinder: Bæst
For begejstret at fortsætte signaturstilens gastronomiske nybrud; denne gang med en hidtil uset grad af selvforsyning, modigt inkarneret i eget luksusbageri, friskostmejeri og en imponerende produktion af milde, men komplekse salumi af lokalt kød fra glade dyr.

Årets smag for skillingen

Gives til en restaurant, der ikke bare leverer tidssvarende gastronomi og en fed helhedsoplevelse fra værtskab til vinvalg, men som gør det inden for en prisramme, hvor alle kan være med. Også på en onsdag.

Nominerede
Osteria 16
Barbie
Canblau Tapasbar
Essens

Vinder: Osteria 16
For på rekordtid at skabe en original restaurant, som vi ikke anede, vi manglede, og nu slet ikke kan være foruden. Og for at minde branchen om, at det helt basale er det vigtigste. Man behøver ikke designermøbler for millioner, hvis man serverer lækker mad med et glimt i øjet.

Årets vinkort

– uddeles i samarbejde med Theis Vine
Gives til det perfekt kuraterede kort, som balancerer det moderne med det klassiske, og som er udogmatisk mht. produktionsfilosofi, geografi og klassificering. Det viser en bredde i prisniveauer, berømtheder, skæve overraskelser, det friske og det modne og de helt store brag til en særlig lejlighed. Det er kræsent udvalgt med sans for variationer i retterne og i gæsternes vinøse præferencer. Flerdimensionelt, personligt og fokuseret.

Nominerede  
Malling Kro
Søllerød Kro
KUL
Vallø Slotskro

Vinder: Søllerød Kro
For igennem 20 år at have opbygget, hvad der uden tvivl er en af Danmarks mest velassorterede vinkældre. Kortet har en klassisk tyngde, men der er noget i ethvert prisniveau, og udvalgets stilmæssige ambitus faciliterer sommelierens brillans i både kreative og mere konventionelle vin¬ og madmatch.

Årets unge kokketalent

– uddeles i samarbejde med Lavazza
Gives til en kok under 30 år, som inden for det seneste år har gjort sig positivt bemærket med håndværksmæssig præcision, frække idéer og evnen til at eksekvere dem konsistent og professionelt.

Vinder: Frederik Alexander Rudkjøbing, køkkenchef på Uformel, København
For som blot 25-¬årig at stå ved roret for en af dette års bedste nyåbnede restauranter, som ryger direkte ind på Mesterklasse¬listen. Den ambitiøse unge kok har desuden nået at agere commis ved Bocuse d’Or og har arbejdet på flere topsteder i Danmark og udlandet.

 

Mere restaurantnyt

  • Ny anmeldelse: Pertentlig tilsmagning og delikate detaljer

    Ny anmeldelse: Pertentlig tilsmagning og delikate detaljer

    Izakaya er den japanske variant af gastropub, oprindelig et tilflugtssted for japanske forretningsfolk, med meget høje kvalitetskrav til mad og drikkevarer. Sådan et sted har folkene bag Jah Izakaya sat sig for skabe i enkelt indrettede lokaler på Vesterbro med åben køkkenbar.

    Alt, der kommer til vores bord, er udført med præcision og den pertentlighed i tilsmagningen, som netop har gjort japansk kogekunst så berømt. Du vælger en stribe retter, som du deler med resten af bordet. Det hele er uformelt og regningen bestemt ikke høj. Sashimien byder på den bedste kvalitet laks fra Færøerne, mør tun og en dansk blæksprutte, som går igen i en ika ichiyaboshi, som er en uforglemmelig let tørret servering af blæksprutte med pikant mayo. Sjældent har sødmen og fedmen i en sprutte stået så klart.


     

  • Ny anmeldelse: Tjekket stil og venlighed gør det ikke alene

    Ny anmeldelse: Tjekket stil og venlighed gør det ikke alene

    Bøfhuset MASH er blevet synonym med bøffer af ypperste kvalitet. Forretningen har for længst forgrenet sig til London, Hamborg og Aarhus, og nu er turen omsider kommet til Odense. Her er indretningen tjekket, dyr og tidløs, og den livlige stemning i den store restaurant giver klokkeklare storbyassociationer. Vi er i Odense, men kunne lige så vel være i New York.


     

  • Konkurrence: Vind to rå læderforklæder

    Konkurrence: Vind to rå læderforklæder

    KONKURRENCE: I samarbejde med De Forenede Dampvaskerier udlodder vi to rå læderforklæder.

    Konkurrencen kører på Facebook, og du kan deltage HER.

    Læderforklæderne er produceret af overskudslæder og er lavet i en lækker, vægtløs kvalitet. Hos De Forenede Dampvaskerier er forklæderne en del af det store udvalg af individuelt tjenertøj, som tilbydes til landets restauranter. Men det vil også se godt ud på hjemmekokken, som gerne vil skille sig ud.


     

  • Partnernyt: Catering Engros vil sætte fødevareagendaen

    Partnernyt: Catering Engros vil sætte fødevareagendaen

    PARTNERNYT: White Guide udgives i samarbejde med en række partnere, som deler vores passion for dansk gastronomi og ønsket om branchens fortsatte positive udvikling. Vi er stolte af at præsentere Catering Engros som lanceringspartner igen i år.


     

  • Ny restaurant i Horsens: Afslappet økomad og flade avancer

    Ny restaurant i Horsens: Afslappet økomad og flade avancer

    Påfaldende er det måske, at Bob Dylan, Madonna og The Rolling Stones har fundet vej til Horsens, men hidtil har ikke ét eneste spisested i den driftige kulturby været optaget i White Guide. Nu er Hede Nielsens gamle gasfabrik imidlertid blevet omdannet til en stor restaurant med fokus på lokale råvarer, økologisk sølvmærke og et bredt sortiment. Her kan du både få brunch, high tea, à la carte og en fast aftenmenu.


     

  • SEA by Kiin Kiin: Kulturel krydsbestøvning i Nyhavn

    SEA by Kiin Kiin: Kulturel krydsbestøvning i Nyhavn

    Vores aften på SEA by Kiin Kiin slutter på Café Fodkold på Kgs. Nytorv. Det er ikke fordi, maden ikke er forrygende, for greatest hits fra restauratør Henriks Ydes thaigastronomiske flagskib Kiin Kiin udgør rygraden i konceptet.


     

  • Ny på Vesterbro: Hip asiatisk smeltedigel

    Ny på Vesterbro: Hip asiatisk smeltedigel

    Restauratør Henrik Yde har plukket hist og pist fra forskellige asiatiske køkkenretninger på den nye, lækker-hipt indrettede Kiin Kiin Bao Bao på Vesterbro. Yde, der har en god håndfuld restauranter i den asiatiske genre under bæltet, er især kendt for sin flagskibsrestaurant Kiin Kiin.


     

  • Top 15: Årets bedst anmeldte "nye" restauranter

    Top 15: Årets bedst anmeldte "nye" restauranter

    Foto: Claes Bech Poulsen, fra KOKS

    WHITE GUIDE: Fra København og Skodsborg til Aarhus over Mårslet, Vejle, Odense, Tønder – og Kirkjubøur. Her er de bedst anmeldte danske restauranter, som er nyåbnede, relancerede, flyttet eller har skiftet køkkenchef i 2016.

    Hver uge bringer vi nye anmeldelser af de bedste spisesteder i hele landet. Heriblandt mange nyåbnede, ligesom vi ofte genbesøger restauranter, som er relancerede med nyt koncept eller har skiftet køkkenchef siden den seneste udgivelse. Anmeldelserne er blevet bragt løbende i vores app og på whiteguide.dk. En undtagelse er listens højdespringer, færøske KOKS, som i foråret 2016 flyttede ud af morgenmadssalen på Hotel Føroyar og til den lille bygd Kirkjubøur. Kort efter blev den anmeldt til vores fællesnordiske udgivelse, White Guide Nordic, og anmeldelsen er nu oversat og kan for første gang læses på dansk.


     

  • Årets bedst anmeldte "nyhed": Lavmælt genialitet fra jord og hav

    Årets bedst anmeldte "nyhed": Lavmælt genialitet fra jord og hav

    I kontrast til det dramatiske færøske landskab er serveringerne på KOKS lavmælte og overraskende afdæmpede. Måske som et slags symbol på, at Færøerne gemmer på så mange undervurderede råvarer. Et topnummer i den underkendte kategori er en sort puk lavet af tynde skiver af majroe penslet med brændt purløg. Den ligger elegant på et keramikfad med brændt glasur. Under låget gemmer sig en pivfrisk torsketatar med dyb havsmag, som forstærkes af brøndkarse og smagen af en østrigsk grüner veltliner fra topproducenten Pichler-Krutzler.


     

  • Ny i Aalborg: Restauranternes svar på en god krammer

    Ny i Aalborg: Restauranternes svar på en god krammer

    I efteråret åbnede Brdr. Price deres første restaurant udenfor København, og det blev fejret med manér. I det nordjyske er man fuldt på bølgelængde med brødrenes lune humør og deres kærlighed til velkendte retter med tunge mejeriprodukter øverst på ingredienslisten. Da Adam og James indtog Aalborg, blev de således modtaget som kongelige, da de delte rundhåndet ud af smagsprøver og hyggelige anekdoter på C.W. Obels Plads.


     

White Guide Nordic 2017 Stockebye caviar H.W. Larsen GASTRO unika Køb White Guide White Guide App