Opret dig som Guiding Guest og få gratis adgang til at læse vores anmeldelser og skrive dine egne.

Vinderne af White Guides priser 2015

Vinderne af White Guides priser 2015
23. mar. 2015

WHITE GUIDE: Tordenskjolds kulinariske elitesoldater fik selskab af både dugfriske stjerneskud og klassikere i provinsen, da Danmarks største restaurantguide her til eftermiddag uddelte sine 10 priser til landets skarpeste restauranter og gastronomiske fagfolk.

Gastronomien i Danmark stortrives! Men nogle restauranter og fagpersoner har bare lige det lille ekstra, der rykker oplevelsen op i en liga for sig, skaber trends, danner skole, imponerer og begejstrer langt ud over det forventelige.

For 2. år i træk hyldede White Guide her til eftermiddag branchens skarpeste hoveder, dygtigste håndværkere og mest forførende helhedsoplevelser. Prismodtagerne er udvalgt på pointtal i guiden eller på baggrund af en redaktionel vurdering.

Årets bedste restaurant

Leverer en restaurantoplevelse i verdensklasse. Vinderen kvalificerer sig til titlen gennem sine totalpoint. Præsterer flere restauranter på samme niveau, er mad- pointene, afgørende. Med udmærkelsen Årets bedste restaurant præmierer White Guide højdepunktet i dansk gastronomi og restaurantkultur lige nu.

Nominerede 
Geranium
Noma
Kadeau København
Søllerød Kro

Vinder: Noma
For fortsat at udfordre og udvikle vores forståelse for råvarer, gastronomi, service og værtskab. Et måltid her er en altomfavnende oplevelse, der udvisker grænsen mellem natur og kultur i hver eneste mundfuld. Man forlader bordet mættet både intellektuelt, legemligt og sjæleligt.

Årets vinoplevelse

– uddeles i samarbejde med Spiegelau
Gives til en restaurant, som har udmærket sig ved et særligt ambitiøst vinarbejde. Valget af leverandører og producenter, vinkortets komposition, menuopbygning, mad- og vinsammensætning, håndtering, præsentation, formidlingstæft og evnen til at forstå gæstens behov er centrale kriterier i bedømmelsen.

Nominerede
Mielcke & Hurtigkarl
Kadeau København
Søllerød Kro
Restaurant AOC

Vinder: Kadeau København
For vinvalg og ¬match, der er lige så levende og eksperimenterende som restaurantens innovative mad. Hverken nye dogmer eller gamle traditioner står i vejen i jagten på det ultimative glas til retternes komplekse smagsudtryk.

Årets serviceoplevelse

– uddeles i samarbejde med De Forenede Dampvaskerier
Gives til en restaurant, som med sin udsøgte servicefornemmelse har bidraget til at føre restaurantkulturen fremad. Opmærksomhed på gæsten, viden om mad og drikkevarer, betjeningens gennemførelse og attitude fra bordbestilling til afsked eksekveres varmt, flydende og fejlfrit.

Nominerede
Frederikshøj
Kong Hans Kælder
Noma
Restaurant AOC

Vinder: Kong Hans Kælder
For i en tid, hvor alle jagter det seneste nye, at satse på klassisk, veludført håndværk med tydelig faglig stolthed i kombination med et kræsent udvalg af nyere tricks og metoder. Resultatet er en ualmindeligt komplet helhedsoplevelse, der i høj grad må tilskrives den sublime betjening.

Årets nye restaurant

– uddeles i samarbejde med Carlsberg
Er et nyt stjerneskud på restauranthimlen, men ikke en kortlivet supernova. Nyheden, der præmieres, byder fra dag ét på stilsikker og avanceret madlavning i kombination med et tårnhøjt niveau for helhedsoplevelsen.

Nominerede   
Uformel
Gastromé
No. 2
Restaurant Tabu

Vinder: Uformel
For i sit debutår at stryge direkte ind i mesterklasse takket være sin elegante, præcise gastronomi på nordiske kvalitetsråvarer med spændende twist af smagsudtryk og teknikker fra hele verden.

Årets feel good-oplevelse

Gives til en restaurant, hvor det er specielt rart at indtage et måltid. Det handler også om mad og drikkevarer, men endnu mere er det stemningen, miljøet og det, der ’ligger i luften’ – noget ægte og sympatisk, som får os til at føle os ekstra godt tilpas, og giver os lyst til at komme igen – og igen.
  
Nominerede
Restaurant Piaf
Bistro59
Gorilla
Klassisk 65

Vinder: Klassisk 65     
For sit gedigne køkken, sit klassiske tjenerhåndværk og en næsten demonstrativt afslappet stemning. Indehaver Søren Andreasen har gjort feel¬good til en sport, og når vinen flyder, bøfferne brænder, og musikken spiller, findes der ikke et hyggeligere spisested i Danmark.

Årets “en rejse værd”

– uddeles i samarbejde med Horesta
Gives til en restaurant, hvor arbejdet i gastronomiens tjeneste og niveauet på helhedsoplevelsen lokker gæster til langvejs fra. Den lille landsbykro i landsbyen såvel som de luksuriøse sæson- og storbyrestauranter kan være en rejse værd.

Nominerede    
Kadeau Bornholm
Hotel Frederiksminde
Falsled Kro
Ti Trin Ned

Vinder Kadeau Bornholm
For at byde tilrejsende gæster på en hæsblæsende smagssafari gennem alt, hvad lokalområdet kan tilbyde, og for at komplettere en mesterlig madoplevelse med en beliggenhed og atmosfære, som få steder i verdenen kan matche.

Årets innovatør

– uddeles i samarbejde med Arla Unika
Gives til en restaurant eller en person, der har tilført gastronomien noget nyt og banebrydende. Det kan være i rammerne omkring og præsentationen af det kulinariske eller i selve det gastronomiske udtryk og indhold.

Nominerede   
1. th
Gorilla
Øl & Brød by Mikkeller
Bæst

Vinder: Bæst
For begejstret at fortsætte signaturstilens gastronomiske nybrud; denne gang med en hidtil uset grad af selvforsyning, modigt inkarneret i eget luksusbageri, friskostmejeri og en imponerende produktion af milde, men komplekse salumi af lokalt kød fra glade dyr.

Årets smag for skillingen

Gives til en restaurant, der ikke bare leverer tidssvarende gastronomi og en fed helhedsoplevelse fra værtskab til vinvalg, men som gør det inden for en prisramme, hvor alle kan være med. Også på en onsdag.

Nominerede
Osteria 16
Barbie
Canblau Tapasbar
Essens

Vinder: Osteria 16
For på rekordtid at skabe en original restaurant, som vi ikke anede, vi manglede, og nu slet ikke kan være foruden. Og for at minde branchen om, at det helt basale er det vigtigste. Man behøver ikke designermøbler for millioner, hvis man serverer lækker mad med et glimt i øjet.

Årets vinkort

– uddeles i samarbejde med Theis Vine
Gives til det perfekt kuraterede kort, som balancerer det moderne med det klassiske, og som er udogmatisk mht. produktionsfilosofi, geografi og klassificering. Det viser en bredde i prisniveauer, berømtheder, skæve overraskelser, det friske og det modne og de helt store brag til en særlig lejlighed. Det er kræsent udvalgt med sans for variationer i retterne og i gæsternes vinøse præferencer. Flerdimensionelt, personligt og fokuseret.

Nominerede  
Malling Kro
Søllerød Kro
KUL
Vallø Slotskro

Vinder: Søllerød Kro
For igennem 20 år at have opbygget, hvad der uden tvivl er en af Danmarks mest velassorterede vinkældre. Kortet har en klassisk tyngde, men der er noget i ethvert prisniveau, og udvalgets stilmæssige ambitus faciliterer sommelierens brillans i både kreative og mere konventionelle vin¬ og madmatch.

Årets unge kokketalent

– uddeles i samarbejde med Lavazza
Gives til en kok under 30 år, som inden for det seneste år har gjort sig positivt bemærket med håndværksmæssig præcision, frække idéer og evnen til at eksekvere dem konsistent og professionelt.

Vinder: Frederik Alexander Rudkjøbing, køkkenchef på Uformel, København
For som blot 25-¬årig at stå ved roret for en af dette års bedste nyåbnede restauranter, som ryger direkte ind på Mesterklasse¬listen. Den ambitiøse unge kok har desuden nået at agere commis ved Bocuse d’Or og har arbejdet på flere topsteder i Danmark og udlandet.

 

Mere restaurantnyt

  • White Guide Nordic lanceres 26. juni i København

    White Guide Nordic lanceres 26. juni i København

    2017/18-udgaven af White Guide Nordic bliver udgivet mandag den 26. juni – indeholdende næsten 350 restauranter i Danmark, Sverige, Norge (inkl. Svalbard), Finland, Island, Grønland og Færøerne. For at passe bedre sammen med højsæsonen for regionens voksende gastroturisme har vi flyttet lanceringen til tidlig sommer i stedet for sent efterår.

    Efter tidligere lanceringer I Oslo, Helsingfors og Stockholm får København nu sin første White Guide Nordic-lancering, der inkluderer et Nordic Forward Trend Seminar, annoncering af vinderen af White Guide Global Gastronomy Award og White Guide Nordic-gallamiddagen.


     

  • GENTOFTE: Jordnær gastronomi på topniveau i det gamle hotel (ny)

    GENTOFTE: Jordnær gastronomi på topniveau i det gamle hotel (ny)

    .

    Jordnær

    Gentoftegade 29, 2820 Gentofte
    +45 22 40 80 20
    restaurantjordnaer.dk

    Restaurant Jordnær har slået rødder i det 350 år gamle Gentofte Hotel, hvor parret Eric Vildgaard og Tina Kragh bringer helt nye toner med rod i franske traditioner og danske råvarer ind i de historiske omgivelser. Stemningen er varm, og der er tale om gastronomi i mesterklasse.


     

  • BORNHOLM: Et gastronomisk pusterum ude i skoven

    BORNHOLM: Et gastronomisk pusterum ude i skoven

    .

    Christianshøjkroen

    Segenvej 48, 3720 Aakirkeby,
    +45 56 97 40 13
    christianshojkroen.dk

    NYTESTET: Vi bliver budt velkommen af et smældende splitflag på blå forårshimmel, idet vi ankommer til den gamle gule kro i skoven. Såvel inde i krostuen som ved udendørsbordene er der smukt, og der hersker en rolig gammeldags stemning som fra før, verden gik af lave.


     

  • KØBENHAVN: Vin og velsmag (ny)

    KØBENHAVN: Vin og velsmag (ny)

    Engagementet lyser ud af stedet og dets ejere. Midt på Vesterbro har tre fagskarpe "drenge": Patrick, Johann og Andreas, som de præsenterer sig, etableret en vinbar med dagens 5-rettersmenu, man kan plukke af. Lokalet ligner en meget rustik dagligstue hos en Vesterbro-designer.


     

  • RØNDE: Gennemført vegetarisk velsmag (ny)

    RØNDE: Gennemført vegetarisk velsmag (ny)

    Midt i Nationalpark Mols Bjerge ligger økolandsbyen Friland, der siden 2016 også har huset den vegetariske gourmetrestaurant Moment. Køkkenchefen hedder fra i år René Warn, og med en fortid på bl.a. Kommandanten i København er der dømt alt andet end simple salater.


     

  • HJØRRING: Ti års greatest hits hitter

    HJØRRING: Ti års greatest hits hitter

    Der er ingen tegn på metaltræthed efter ti år i toppen af Vendsyssels gastronomiske univers på bryggeriet i Hjørring. Køkkenets kreationer er alle en pincetpræcis og velovervejet æstetisk komposition med teknisk sikkerhed i tilberedning og tilsmagning, og betjeningen følger det høje faglige niveau.


     

  • NY PARTNER: Velkommen til Cacao Barry

    NY PARTNER: Velkommen til Cacao Barry

    WHITE GUIDE: White Guide udgives i samarbejde med en række partnere, som deler vores passion for dansk gastronomi og ønsket om branchens fortsatte positive udvikling. Vi er stolte af at præsentere Cacao Barry som ny partner for White Guide.


     

  • KØBENHAVN: Oldschool værtskab hos far og mor

    KØBENHAVN: Oldschool værtskab hos far og mor

    .

    Restaurationen

      MEGET GOD KLASSE

    Møntergade 19, 1116 København K
    +45 33 14 94 95
    restaurationen.dk

    Glem alt om skum, støv og levende rejer og læn dig i stedet tilbage i brede stole og nyd det klassiske fransk-danske køkken hos det underspillede powercouple, Lisbeth og Bo Jacobsen. De har drevet restaurant sammen i over 25 år, og vi føler næsten, vi er hjemme hos dem privat – så meget gør de ud af at gøre gæsterne tilpasse. Dét er ægte værtskab, og sådan burde det være alle steder.


     

  • KØBENHAVN: Italien på Nørrebro (ny)

    KØBENHAVN: Italien på Nørrebro (ny)

    Midt i Nørrebrogades globale smeltedigel ligger en ægte italiensk oase. Bag stedet står to af pigerne fra det hedengangne ”Pop – et spiseri”, Rikke Kolding Pedersen og Nina Krysiza Sørensen, samt sommelieren Luna Hjerming. Hun står for udvælgelse af stedets vine, leverer god rådgivning og ikke mindst hygge om gæsterne, så alle føler sig hjemme.


     

  • SILKEBORG: Nærvær og nænsom råvarehåndtering

    SILKEBORG: Nærvær og nænsom råvarehåndtering

    I over 20 år har Rikke Brockstedt og gemal Kristian Evensen-Smidt drevet Restaurant Karoline Amalie i Virklund ved Silkeborg. Selvom et kvart århundrede er lang tid at skulle oppebære et konstant højt niveau, kan vi konstatere, at restauranten stadig er i særklasse.


     

White Guide Nordic 2017 Stockebye caviar H.W. Larsen GASTRO unika Køb White Guide White Guide App