Opret dig som Guiding Guest og få gratis adgang til at læse vores anmeldelser og skrive dine egne.
White Guide udkommer til april

White Guide udkommer til april

06. mar. 2014

På onsdag udkommer Guide Michelin Main Cities of Europe 2014 og ifølge rygterne sågar en helt ny “Michelin Guide to Nordic Countries”. Til april får Michelin imidlertid seriøs konkurrence fra White Guide Danmark 2014, hvis første landsdækkende udgave anmelder kongerigets 250 bedste spisesteder fra Nexø til Nørre Nebel.

I sit oprindelsesland Sverige har restaurantguiden White Guide netop samlet hele den svenske restaurationsbranche til et brag af en 10-års jubilæumsfest. Torsdag den 24. april udkommer White Guide Danmark 2014, som er den første udgave af guiden udelukkende med danske restauranter, og i modsætning til Guide Michelin har White Guide været hele Danmark rundt for at finde landets labreste spiseoplevelser.

Guiden er produceret i Danmark af et korps bestående af danske og nogle enkelte svenske testere, som i det seneste års tid har aflagt besøg på størstedelen af landets gode spisesteder. De 250 bedste restauranter har fundet vej til guidens 240 sider, som også rummer redaktionelt indhold om gastronomiske tendenser og andre smagfulde staldtips til den kulinarisk eventyrlystne.

Danmark moden til en ny, frisk guide
Direktør for White Guide Danmark er advokat, iværksætter og dedikeret gourmet Søren Grunnet Løvenlund, som i 2013 blev partner i svenske White Guide AB med henblik på at lede den danske knopskydning. Som projektleder ansatte han Lena Ilkjær, der har en baggrund som skribent og madanmelder på en række svenske gastronomiske publikationer på tryk og web. Begge har base i København.

”Danmark har længe været moden til en ny, frisk og 100 % professionel restaurantguide i et tidssvarende sprog og lækkert format. I White Guide tester anonyme danske anmeldere danske restauranter ud fra danske præferencer, og her adskiller vi os markant fra Michelin. Og så selvfølgelig ved, at vi har alle de fantastiske spisesteder udenfor hovedstaden med,” fortæller Søren Løvenlund.

14 restauranter i international mesterklasse
White Guide fordeler restauranterne i 5 kvalitetskategorier, hvor ”International mesterklasse” er den højeste, og ”Også et godt sted” er det laveste, om end det må betragtes som et stærkt kvalitetstegn alene at være optaget i guiden. Guiden opererer med en 100-point-skala, hvoraf op til 40 point vedrører maden alene. 14 restauranter opnår i 2014-udgaven titlen ”International mesterklasse”, mens 20 har gjort sig fortjent til kategorien ”Mesterklasse” lige under de allerbedste.

Formidler den veloplyste gæsts helhedsoplevelse
White Guides 15 danske anmeldere er alle beskæftiget med gastronomisk formidling til daglig; ingen af dem arbejder i restaurationsbranchen; og alle testmiddage er betalt af guiden. Idealet er, at den testede restaurant slet ikke opdager, at der har været en anmelder på besøg. White Guides anmeldere repræsenterer den veloplyste gæst, og det er dennes helhedsoplevelse, som guiden søger at formidle.

199 kr. via whiteguide.dk
Fra den 24. april kan White Guide Danmark 2014 købes for 199 kr. via whiteguide.dk og i boghandlere og gastronomiske specialforretninger over hele landet.

Fakta
• White Guide udkom første gang i 2005, og udkom den 3. marts i sin 10. udgave i Sverige

• Initiativtagerne er Mikael Mölstad, journalist, etnolog, tidl. forlægger og vinskribent og i dag redaktionschef på den svenske guide, og Lars Peder Hedberg, økonom og forretningsmand, formand for World’s 50 Best Restaurants i Norden, ansvarshavende udgiver af White Guide og det gastronomiske specialmagasin White Paper, som udkommer fire gange om året.

• White Guide AB ejes af Mikael Mölstad, Lars Peder Hedberg, Thorbjörn Östman, Mats Hanzon og Søren Løvenlund.

• White Guide Danmark udgives af White Guides A/S med Søren Løvenlund som direktør og ansvarshavende udgiver.

• En guide med titlen ”White Guide Öresundsregionens Bästa Krogar” udkom på svensk i 2012. Der var 130 danske restauranter med i guiden, alle fra hovedstadsområdet.

• I White Guide Danmark 2014 er alle anmeldelser skrevet på baggrund af testbesøg foretaget ultimo 2013 og primo 2014.

• Målgruppen er madinteresserede og indlandsturister, forretningsfolk og enhver med et professionelt forhold til restaurationsbranchen. Guiden nyder desuden stor bevågenhed blandt journalister, politikere og andre offentlige meningsdannere.

• I Sverige når White Guide cirka 75.000 læsere om året.

• White Guide Danmark 2014 lanceres ved en lukket presseevent torsdag den 24. april kl. 17 i København. Nærmere info om lanceringen kan fås hos kommunikationsmedarbejder Rasmus Holmgård på rh@madmedier.dk og telefon 26 29 21 26.

• White Guide Danmark kan følges på facebook på adressen facebook.dk/whiteguidedanmark og på Instagram via @whiteguidedanmark.

 

Mere restaurantnyt

  • PARTNERNYT: Champagne Yvonne Seier Christensen – Les Cinq Filles V

    PARTNERNYT: Champagne Yvonne Seier Christensen – Les Cinq Filles V

    PARTNERNYT: White Guide udgives i samarbejde med en række partnere, som deler vores passion for dansk gastronomi og ønsket om branchens fortsatte positive udvikling. Vi er stolte af at præsentere Champagne Yvonne Seier Christensen – Les Cinq Filles V som partner.

    Hos Champagne Yvonne Seier Christensen – Les Cinq Filles V arbejdes der kun sammen med topproducenter rundt omkring i Champagne, hvilket gør det muligt at have vine fra forskellige terroirs med deres egen personlighed og udtryk.


     

  •  

  • PARTNERNYT: Tari Faroe Seaweed

    PARTNERNYT: Tari Faroe Seaweed

    PARTNERNYT: White Guide udgives i samarbejde med en række partnere, som deler vores passion for dansk gastronomi og ønsket om branchens fortsatte positive udvikling. Vi er stolte af at præsentere Tari Faroe Seaweed som partner.

    TARI – Faroe Seaweed er en færøsk tangvirksomhed med over ti års erfaring indenfor makroalgedyrkning, høstning, videreprocessering og produktudvikling. Søskendeparret Agnes Mols Mortensen og Mortan Mols Mortensen ejer og driver virksomheden, og biologisk bæredygtighed er fundamentet, som de bygger på. TARI har opbygget kompetence indenfor alle led i værdiforøgningskæden, fra de mikroskopiske stadier i tangdyrkningsprocessen og til højkvalitetsprodukter og ingredienser, og produktionsmetoderne udvikles løbende for at opnå den bedste kvalitet. ”Ocean”-produkterne er TARIs højkvalitets madprodukter. De er rene tangprodukter, som tørres ved under 30°C for at bevare så meget som muligt af den oprindelig råvarekvalitet. TARIs nyeste produkt er et tangsalt, og det indeholder egen produktion af færøsk havsalt.

    Læs mere her


     

  • PARTNERNYT: Barfod Vin

    PARTNERNYT: Barfod Vin

    PARTNERNYT: White Guide udgives i samarbejde med en række partnere, som deler vores passion for dansk gastronomi og ønsket om branchens fortsatte positive udvikling. Vi er stolte af at præsentere Barfod Vin som partner.

    BARFOD VIN er unikke nordiske koldklimavine fra Røsnæs, den yderste, solbeskinnede og forblæste udkant af Vestsjælland. Landskabet er dramatisk kuperet randmoræne; et istidslandskab med banker af silt, sand, ler, grus og sten. Virkelig dårlig landbrugsjord. Virkelig godt mikroklima for vindyrkning på de sydvendte skråninger mod Kalundborg Fjord.
    Druerne får nogle tæsk her. Af sol, vind og salt fra havet. Små druer med intens smag som vilde bær. Især i de sandede dele af marken, hvor grønne druer bliver ravgyldent solbrændte, og sødmen varm som honning.


     

  • AALBORG: Fransk bistro er med på moden

    AALBORG: Fransk bistro er med på moden

    .

    Bistro Dejavú

    Ved Stranden 7 D
    9000 Aalborg
    +45 40 30 49 28
    bistrodejavu.dk

    Aalborgs  restaurantscene  har  i  de  senere  år  oplevet  et  sandt  boom,  og  Bistro  Dejavú  er  blandt  de  nyeste  skud  på  stammen  i  det  øvre  mellemniveau.  På  den  franske  bistro  vækkes  genkendelsens  glæde  af  flere  retter,  og  med  smagen  i  højsædet  får  det  klassiske  også  indimellem  et  fint,  moderne  præg.  Vores  første  ret  er  norske  kammuslinger,  der  har  en  vellykket  sprød  overflade  og  karakteristisk  smeltende  blød  midte. 


     

  • PARTNERNYT: Mjødbryggeriet Petersen & Sønner

    PARTNERNYT: Mjødbryggeriet Petersen & Sønner

    PARTNERNYT: White Guide udgives i samarbejde med en række partnere, som deler vores passion for dansk gastronomi og ønsket om branchens fortsatte positive udvikling. Vi er stolte af at præsentere Mjødbryggeriet Petersen & Sønner som partner.

    Mjødbryggeriet Petersen & Sønner er grundlagt af Jørgen og hans to sønner Mikkel og Mads. Bryggeriet er startet med kærlighed som den bærende faktor: Kærlighed til mjød, kærlighed til råvarer af høj kvalitet, og kærlighed til en idéen om en familiedrevet virksomhed, som kan være en platform for at tilbringe tid med de mennesker, som man holder af.


     

  • KØBENHAVN: Amagerkansk nydelsesoase

    KØBENHAVN: Amagerkansk nydelsesoase

    .

    Toto

    Amagerbrogade 145
    2300 København S
    +45 30 48 36 22
    totovinbar.dk

    Der har længe været, og er for så vidt stadigvæk, langt mellem de gode spisesteder på Amager. I februar 2017 blev problemet dog noget mindre, da vin- og spisebaren Toto slog dørene op på Amagerbrogade.


     

  • PARTNERNYT: Festival åbner 10.000 østers på Fanø

    PARTNERNYT: Festival åbner 10.000 østers på Fanø

    Hele Fanø emmer af østers, når Fanø Østersfestival slår dørene op for tredje gang den 14. – 17. oktober 2018. Her dyster topkokke om titlen ’Årets Østerskok’. Alle kan smage med på kokkenes kreationer, gå på østerssafari og blive østerseksperter.


     

  • WHITE GUIDE DANMARK 2019 - LANCERING OG PRISOVERRÆKKELSER

     WHITE GUIDE DANMARK 2019 - LANCERING OG PRISOVERRÆKKELSER

    WHITE GUIDE DANMARK 2019 - TRENDSEMINAR, LANCERING OG PRISOVERRÆKKELSER
    I SOHO, mandag den 19/11-2018

    Sammen med Danmarks gastronomiske elite bydes du velkommen i SOHO af White Guide og vores partnere.


     

  • AALBORG: Gennemført saga om den nordjydske gastronomi

    AALBORG: Gennemført saga om den nordjydske gastronomi

    .

    Tabu

    Vesterå 5
    9000 Aalborg
    +45 88 19 60 58
    ta-bu.dk

    Tabu bygger på fortællingen om nordjydske råvarer og traditioner og spænder over geografiske nedslag fra Kjul via Jerslev og til Skagen. Snacksene starter i Limfjorden med Tabus signaturøstersret.


     

Køb White Guide Dagmar Champagne Yvonne Seier Christensen V GASTRO unika White Guide App