Opret dig som Guiding Guest og få gratis adgang til at læse vores anmeldelser og skrive dine egne.

Top 30: Her er Nordens bedste restauranter

Top 30: Her er Nordens bedste restauranter
16. nov. 2015

WHITE GUIDE: Den anden udgave af White Guide Nordic blev lanceret i Helsinki den 16. november 2015. Guiden indeholder anmeldelser af de 300 bedste restauranter i Danmark, Sverige, Norge, Finland og Island. Noma topper årets top 30-liste over de bedst anmeldte restauranter, og i alt er 14 danske restauranter på listen – heriblandt tre nye i Danmark, den ene på Færøerne.

Top 30: White Guide Nordic 2016
White Guide Nordic bruger de samme klassificeringer som White Guide Danmark. Der gives op til 100 point i alt, heraf op til 40 point for maden. Alle restauranter på top 30-listen er i International Mesterklasse, White Guides højeste klassificering.

Pointene angives som madpoint/totalpoint.

1. Noma, København, Danmark 39/97
2. Fäviken Magasinet, Järpen/Åre, Sverige 39/96
3. Geranium, København, Danmark 39/93
4. Daniel Berlin Krog, Skåne Tranås, Sverige 39/92
5. Esperanto, Stockholm, Sverige 38/94
- Restaurant Frantzén, Stockholm, Sverige 38/94
- Gastrologik, Stockholm, Sverige 38/94
8. Maaemo, Oslo, Norge 38/93
9. Kadeau København, København, Denmark 38/92
- Oaxen Krog, Stockholm, Sverige 38/92
11. Upper House Dining, Gothia Towers, Göteborg, Sverige 38/91
12. Søllerød Kro, Holte, Danmark 37/91
13. Mathias Dahlgren – Matsalen, Stockholm, Sverige 37/90
- Mielcke & Hurtigkarl, København, Danmark 37/90
- PM & Vänner, Växjö, Sverige 37/90
16. Restaurant AOC, København, Danmark 37/89
17. KOKS, Tórshavn/Færøerne, Danmark 37/84 - NY
18. Operakällaren, Stockholm, Sverige 36/94
19. Koka, Göteborg, Sverige 36/92 - NY
20. Frederikshøj, Aarhus, Danmark 36/91
21. Kong Hans Kælder, København, Danmark 36/90
22. Studio, København, Danmark 36/89
23. Hotel Frederiksminde, Præstø, Danmark 36/87 - NY
- Kadeau Bornholm, Aakirkeby/Bornholm, Danmark 36/87
25. Falsled Kro, Millinge, Danmark 36/86
26. Olo, Helsinki, Finland 36/85
27. Statholdergaarden, Oslo, Norge 36/84 - NY
28. Hotell Borgholm, Borgholm/Öland, Sverige 36/83
- Restaurang Vollmers, Malmö, Sverige 36/83
30. Ti Trin Ned, Fredericia, Danmark 36/81 - NY

Nordens 300 bedste restauranter

I alt er 300 nordiske restauranter optaget i guiden – heraf 79 danske, færøske og grønlandske. Desuden præsenterer guiden de 25 bedste restauranter i Estland i samarbejde med Flavours of Estonia. Anmeldelserne er blevet til ved brug af White Guides sædvanlige bedømmelseskriterier. Se hvordan vi anmelder her.

Se listen med alle 300 restauranter, som er optaget i White Guide Nordic (pdf)

Køb White Guide Nordic

Køb White Guide Nordic via Saxo.com som trykt bog eller e-bog.

White Guide Nordic App

White Guide Nordic App er tilgængelig til iPhone i App Store.

Besøg White Guide Nordics hjemmeside

 

Mere restaurantnyt

  • Ny designrestaurant i Aarhus: Personlig mad og prisvenlig vin men skarphed savnes til tider

    Ny designrestaurant i Aarhus: Personlig mad og prisvenlig vin men skarphed savnes til tider

    Bag Sonnesgade 11 står to arkitekter og en kok, og udmeldingen fra den nyåbnede restaurant er, at her lægges vægt på begge fagområder. Det arkitektoniske element er det første, der slår os. Spiserummet er stramt designet, mørkt, enkelt og med lige linjer og nordiske træsorter i tidens tone, som hverken provokerer eller udfordrer unødigt.


     

  • Relanceret smørrebrødsrestaurant: Råvarer, håndværk, udsigt og en fuser

    Relanceret smørrebrødsrestaurant: Råvarer, håndværk, udsigt og en fuser

    Dannebrog vajer foran Ravelinen som vidnesbyrd om madstilen; her er det klassiske danske køkken i højsædet. Indretningen er som taget ud af manualen for en smørrebrødsrestaurant med tunge møbler, nips og hvide duge, og udsigten er blandt Københavns fineste. Placeret midt på Christianshavns Vold er her både vue til blå bølger og en vagabond, som tager en lur på en bænk. Så københavnsk som noget.


     

  • Ny anmeldelse: Sarfalik er Grønlands bedste restaurant

    Ny anmeldelse: Sarfalik er Grønlands bedste restaurant

    Fra sin smukke udsigtspost på toppen af Hotel Hans Egede i downtown Nuuk præsterer Sarfalik p.t. Grønlands bedste måltidsoplevelse. I både råvarevalg og tilberedning formår køkkenchef Björn Johansson at demonstrere øens kulinariske potentiale i et formsprog mellem nynordisk og klassisk dansk/fransk - uden at fremmedgøre lokalgourmanderne og de sagesløse hotelgæster med unødigt mange eksperimenter.

    Johansson holder sig på den sikre side, og det samme gør resten af restauranten, der med sine tunge vinglas, broderede duge og farvestrålende gulvtæppe fremstår lige så traditionel som vinkortet. "Noget for enhver smag" hedder vinudvalgets oplæg i den flotte 12-sidede folder, der udgør menukortet, og listen er meget forudsigelig og lidt for gammeldags til at kunne følge med madens gastronomiske antrit.


     

  • Nu med naturvin og matcha: Nye toner i Nyhavn

    Nu med naturvin og matcha: Nye toner i Nyhavn

    Fra at have været hjemsted for en bunke turistfælder er Nyhavn ved at rejse sig med flere gastronomiske kvalitetstilbud. Havfruen med Frederik Bille-Brahe ved roret er et ungdommeligt eksempel herpå. Bille-Brahe er udlært af det grønne køkkens godfather, Erwin Lauterbach, og har senest gjort sig verdensberømt med en avocadomad på Atelier September.


     

  • Kadeaus lillebror: Bornholmsk råhygge i baglommen

    Kadeaus lillebror: Bornholmsk råhygge i baglommen

    Foto: Marie Louise Munkegaard

    Da toprestauranten Kadeau København for knap et år siden rykkede til mindre, mere eksklusive rammer i Wildersgade 10B, flyttede den vilde lillebror Eldorado ind på den tidligere adresse i 10A. Der var dømt dogmefrit køkken, og stemningen var uformel – måske endda lidt for uformel, fortæller vores tjener; efterhånden udviklede Eldorado sig til at være mere bar end restaurant. Nu har Kadeau-folkene derfor omdøbt nabolokalet til ”Nabo” og indrettet restauranten dagligstueagtigt med gulvtæpper og lyse træborde. På hjemmesiden appelleres der til de lokale om at kigge forbi til ”Christianshavnerbornholmsk råhygge,” og det kan ske både til morgenmad, frokost og aften.


     

  • Ny anmeldelse: Bistroakademisk pusterum med god smag

    Ny anmeldelse: Bistroakademisk pusterum med god smag

    Drengene bag den gode vinbar Ved Stranden 10 har i Admiralgade 26 åbnet et ambitiøst projekt, hvor den dejlige vin også kan mødes med mad, der på én gang er personlig og ukrukket men også med kant. Indretningen er præget af kontrolleret tilfældighed med designermøbler her og der. Blandt de rå træborde vælges hver aften ét, som klædes med damaskdug; det ”fine” bord, som man kan være så heldig at dumpe ned ved. Den bistroakademiske stil understreges af, at Rilke og Kafka optræder i stedets egen avis.

    I samme tråd er der tænkt i bæredygtige baner, forskellige former for kostmæssige interesser, og hvad der i øvrigt tiltaler den gastronomiske verdens trendsættere. Med Jonas Hillgaard (tidligere bl.a. Relæ og Manfreds) i køkkenet er stilen sikret: Her er plads til både madglæde og luksusglæde. Nærmest obligatorisk på menuen er østers og caviar, og der er stor kreativitet og kundskab bag kortet.


     

  • Få fingrene i White Guide Nordic

    Få fingrene i White Guide Nordic

    Den komplette guide til Nordens bedste restauranter, White Guide Nordic, er udkommet. Den kan købes som fysisk bog (150 kr.) eller som in app-purchase i White Guide App til iphone (fra 39 kr.). Download appen gratis og beslut dig for nu eller senere, om du vil købe adgang til anmeldelserne i deres fulde længde.

    DOWNLOAD APPEN
    KØB BOGEN

    White Guide Nordic
    White Guide Nordic udkommer i år for tredje gang. Guiden er på engelsk og inkluderer de 325 bedste restauranter i Danmark, Sverige, Norge, Finland, Grønland og på Færøerne og Island.


     

  • Ny anmeldelse: Relæ står stadig for dristig enkelhed

    Ny anmeldelse: Relæ står stadig for dristig enkelhed

    Foto: Per-Anders Jørgensen

    I en tid, hvor snakken går højt blandt kokke om bæredygtighed og lokale råvarer, har få været så standhaftige som Relæs Christian Puglisi. Siden restauranten åbnede for seks år siden, har han redet med øverst på bæredygtighedsbølgen og har om nogen turdet satse hele pladen på økologien og det nærproducerede. 90-100 % af råvarerne er økologiske, og der findes få restauranter - ja i verden - hvor personalets viden om hver eneste lille obskure rod, urt eller blomsterknop på tallerkenerne er så omfattende som her. Mens alle hungrer efter det nyeste hotte, er Relæ ældet med anseelig ynde. Indretningen er fortsat afslappet og cool skandinavisk med up-tempo musik i den bastunge ende og kokke fra hele verden i det åbne køkken. Mindst ligeså mange nationaliteter er bænket rundt om bordene på Relæ, som med frokoståbent og rimelige priser for en madoplevelse på topniveau virker som en magnet på gastroturister.


     

  • Ny anmeldelse: Fascinerende færøsk smagsrejse i sværvægtsklassen

    Ny anmeldelse: Fascinerende færøsk smagsrejse i sværvægtsklassen

    Ræst er formodentlig verdens første restaurant tilegnet fermenteret mad, og konceptet er modigt i sig selv. Alle færinger er opvokset med begrebet ”ræst”, en form for fermentering, og fermenteret mad er en vigtig del af det færøske smagsunivers. For ikke-færinger er det ret vildt og vovet, og på Ræst får du en mild men autentisk introduktion til Færøernes fascinerende køkken. Det hyggelige hus, som restauranten er indrettet i, er fra 1600-tallet og ligger ved havnen i Tórshavn. Stemningen er hjemlig og god, når du først har vænnet dig til den fermenterede duft, som breder sig i stuerne.


     

  • Ny anmeldelse: Hemmelig arkade lokker med asiatisk feel good food

    Ny anmeldelse: Hemmelig arkade lokker med asiatisk feel good food

    I den lidt hemmelige indkøbsarkade Galleri K har flere restauranter på det seneste set dagens lys. Alle har de relation til Sovino-koncernen, der står bag mange ganske udmærkede spisesteder i Københavns indre by. Fællestrækket er lækkert design og næse for tidens gastronomiske tendenser, som folkeliggøres til glæde for koncernens trofaste, købestærke klientel.

    På The Market er det Asiens køkkener, som står for skud, og også her er indretningen gennemført lækker. Stilen er dramatisk holdt i dunkle farver med douce lys og bløde sofaer. Der er spinkle glas og spisepinde på de lakerede træborde, og som restaurantens pulserende hjerte lyser det åbne køkken op midt i rummet.


     

L'EASY Business GASTRO unika Skovdal H.W. Larsen LOBO Stockebye caviar Køb White Guide White Guide App