Opret dig som Guiding Guest og få gratis adgang til at læse vores anmeldelser og skrive dine egne.

Nyt og nydt: Årets nye restaurant lukker, men Tabu genopstår

Nyt og nydt: Årets nye restaurant lukker, men Tabu genopstår
08. jul. 2016

NYT OG NYDT: Årets nye restaurant lukker, men til gengæld er der flere spændende restauranter på vej i København, Aarhus, Aalborg, Odense - og Hvide Sande. Her er månedens nyt og nydt.

Vi tager det værste først for at få det overstået, og vi starter i København. Ante, der fik prisen som Årets nye restaurant i White Guide 2016/17, lukker om en uges tid. Med andre ord skal du skynde dig, hvis du gerne vil kunne prale af, at du har spist på en af byens mest nyskabende restauranter, som er ”et raffineret kondensat af alle byens gastronomiske tendenser, perfekt og ubesværet eksekveret med nærvær og smil.” I Aarhus er Sechzehn lukket, men ejerne har et nyt koncept i støbeskeen, som de løfter sløret for til efteråret. Sårt laver en rokade i servicestaben, og det sætter vi pris på, for den serviceoplevelse, vi fik ved et nyligt besøg var under al kritik – vi giver dem lige en chance mere.

Heldigvis er der dog mere godt nyt end skidt. Frederiksberg har fået et nyt sted, som kombinerer smørrebrød med cocktails - også til frokost. Smallegade Smørrebrødsbar hedder det. I København er Kadeau-drengenes nye sted Honey nu åbnet i Adelgade med et prisvenligt koncept med delemad og selvhent på softice. Ikke så langt derfra, I Galleri K, har den ret nyåbnede asiatiske restaurant The Market nu også fået selskab af El Nacional, som serverer mad fra det latinamerikanske køkken i lækre omgivelser.

Folkene bag vinbaren Ved Stranden 10 har i al stilfærdighed åbnet Admiralgade 26 i et lyst og venligt rum med lette retter og god vin morgen, middag og aften. Til at styre slaget på gulvet har de hentet en svensk celebritet, nemlig den tidligere sommelier og restaurantchef på Spritmuseum i Stockholm, Erika Lindström. Læs hvad vores svenske kollegaer skriver om den sag her.

Der går sjældent en måned, hvor Mikkeller ikke åbner noget nyt, og senest er Mikkeller Barrel Room på Refshaleøen kommet til. Her kan du drikke fadlagret øl og spise mad fra food trucks og WarPigs. Også Henrik Yde og Kiin Kiin har meldt ud, at de til efteråret vil åbne en ambitiøs restaurant i Nyhavn med ginbar, cocktails og Kiin Kiin-klassikere på kortet. Fra White Guides kontor i Havnegade kan vi bevidne, at cykelturen mellem Nyhavn og Refshaleøen i går er blevet betragteligt kortere. Der er nærmest festivalstemning på inderhavnsbroen. Frokost på Copenhagen Street Food er pludselig kun en spytklat fra indre by.

Og så skal det handle om Aarhus, for byen rykker. Nok vil København sandsynligvis altid have den gastronomiske førertrøje, men læs selv med i denne artikel fra Euroman, hvor vi er blevet spurgt, hvad vi ser af tendenser i Jyllands hovedstad. Blandt andet mener vi, at det er lokalpatriotiske restauranter som Hærværk og Domestic, der driver udviklingen fremad, og netop disse to har slået sig sammen om henover sommeren at lave pop up-restaurant på landet hos Lone Landmand på Brandbygegård. Her kan du sidde på halmballer og spise en 5-rettersmenu, mens du drikker hjemmebrygget øl og vin fra gårdens eget vinhus, Vitus & Kvist. Tager du selv telt eller campingvogn med, kan du overnatte på gårdens naturcampingplads.

Ny i Aarhus er også D’vinos på Klostertorvet, en vinbar med såkaldte gourmettapas. Og så har Allan Poulsen og Martin Lemvig jo åbnet deres restaurant Mejeriet i det tidligere Det Gamle Mejeri i Mårslet. Vi har været forbi, og det var en mægtig positiv oplevelse, som du kan læse om, når vi bringer anmeldelsen i White Guide App senere på sommeren.

Norsminde Kros gourmetrestaurant rykker ligesom sidste år op fra kælderen og forvandler sig til en sommer-fiskerestaurant med havudsigt i Kroens stueetage.

Aalborg har fået en filial af Brdr. Price, og spændende er det også, at byens bedste restaurant i White Guide 2015/16, Tabu, snart genopstår. Det sker efter planen til september, og ny mand bag roret er Michael ”Miv” Pedersen, som også står bag CanBlau Tapasbar i Aalborg. Måske er det værd at nævne, at var Tabu ikke lukket lige før deadline, ville restauranten også have været den højest placerede i Aalborg i White Guide 2016/17.

Der er også nyt fra Hvide Sande, hvor den unge kok Michael Grantland (tidligere køkkenchef på Dyvig Badehotel på Als mm.) for nylig overtaget roret på Kommandobroen. Vi har en anmeldelse på vej.

Odense bliver rosinen i pølseenden, og her har Bryggeriet Flakhaven fået en økonomisk indsprøjtning, og Coisbo Beer er rykket ind. Byggeriet vil fremover byde på en ambitiøs menu og øl, der passer til – heriblandt 28 forskellige slags på fad.

Er der noget, vi har misset? Send os en mail på mail@whiteguide.dk

God sommer!

PS. Husk, at du altid kan finde en god restaurant nær dig med vores app.

Foto fra Ante: Skovdal.dk

 

Mere restaurantnyt

 • WHITE GUIDE: Årets nominerede

  WHITE GUIDE: Årets nominerede

  På mandag afsløres det, hvem der vinder årets priser. Se de nominerede her og find billetter til trendseminar, lancering og gallamiddag.

  madbillet.dk/show/event/holistic-cuisine-trendseminar

  madbillet.dk/show/event/lancering-af-white-guide-danmark-2020

  madbillet.dk/show/event/gallamiddag

  Årets vinoplevelse: Søllerød Kro, Alchemist, AOC


   

 • WHITE GUIDE: Lancering af White Guide 2020, Holistic Cuisine Trendseminar, Gallamiddag, mandag den 28/10!

  WHITE GUIDE: Lancering af White Guide 2020, Holistic Cuisine Trendseminar, Gallamiddag, mandag den 28/10!

  Kære Læser,

  Du inviteres herved til White Guides Holistic Cuisine trendseminar (m. bl.a. Rasmus Munk), gourmetoplevelser på Soho ved lanceringen af White Guide 2020, hvor kåring og prisoverrækkelser finder sted, ikke mindst 'årets restaurant' - og efterfølgende gallamiddag på Sølyst.

  Vil vil rigtig gerne se så mange af jer som muligt.
  Reservation foregår efter 'først til mølle'-princippet, da vi har et begrænset antal pladser.

  Nedenfor følger lidt info om dagen og links til bestilling af billetterne.


   

 • KØBENHAVN: Genfødsel ved havnefronten

  KØBENHAVN: Genfødsel ved havnefronten

  .

  Studio

  Havnegade 44
  1058 København K
  +45 72 14 88 08
  thestandardcph.dk/restaurant/studio

  Studio er genfødt! Toprestauranten i den gamle toldbygning i Havnegade har levet en omtumlet tilværelse siden Torsten Vildgaard forlod bygningen og Damian Quintana for en bemærkning satte sydamerikansk præg på menuen. Nu er der kommet forstærkning fra Vestkysten i form af engelske Alan Bates, som kommer direkte fra Paul Cunninghams køkken på Henne Kirkeby Kro.


   

 • KØBENHAVN: Usnobbet mesterligt køkken

  KØBENHAVN: Usnobbet mesterligt køkken

  .

  À Terre

  Tordenskjoldsgade 11
  1055 København K
  +45 71 99 56 99
  aterre.dk

  Rummet omfavner dig, lige fra du træder ind i det venlige og lyse lokale overfor Det Kongelige Teater. Yves Le Lay har flyttet teltpælene fra Nærvær på Christianshavn og står nu bag gryderne på sit nye spisested, der med mangel på bedre begreb må betegnes som en luksusbistro. Smageskeen er præcis, når de opfindsomme og overraskende retter skabes til gæsternes glæde. Stemningen er afslappet og usnobbet. Vores kompetente sommelier sørger for, at vi får netop den vin, vi længes efter fra det klassiske, men betalelige vinkort, der også har gode vine på glas.


   

 • PARTNERNYT: grow up FARM

  PARTNERNYT: grow up FARM

  .
  PARTNERNYT: White Guide udgives i samarbejde med en række partnere, som deler vores passion for dansk gastronomi og ønsket om branchens fortsatte positive udvikling. Vi er stolte af at præsentere grow up FARM som partner.

  Vi er grow up FARM – et lille landbrug som dyrker mikrogrønt i form af skud og urter.
  Måske du kender det som den lille fine urt som ofte benyttes til afpyntning i form af
  brøndkarse eller ærteskud. Måske du har set eller hørt om dyrkningsmetoden
  vertikalfarm i dit tv eller blandt vores kære klimatosser. I virkeligheden er det en ny
  måde at dyrke vores grønt på – en måde, som er tilpasset vores fremtid.


   

 • KØBENHAVN: Endelig en god udgave af italiensk fine dining

  KØBENHAVN: Endelig en god udgave af italiensk fine dining

  .

  Brace

  Teglgårdsstræde 8A
  1452 København K
  +45 28 88 20 01
  restaurantbrace.dk

  Det stilfulde rum med gråtonede vægge og gyldne lamper sender tydelige signaler om, at her vil man hæve det gode italienske bondekøkken til gastronomisk mere innovative højder. Det bliver også straks markeret i signaturantipastiene med en ”krustade” fyldt med luftig carbonara, skum af peber, Havgus og saltet svinekæbe og en lille bacalaorulle, hvor frituredejen er erstattet af sprødt torskeskind.


   

 • LØNSTRUP: Enkel kompleksitet ved Vesterhavet

  LØNSTRUP: Enkel kompleksitet ved Vesterhavet

  .

  Villa Vest

  Strandvejen 138
  8900 Hjørring
  +45 98 96 05 66
  villavest.dk

  Med Vesterhavet som absolutte nabo, ligger Villa Vest på top fem over bedste udsigtsrestauranter i Danmark, og i køkkenet er det nordiske smagsunivers på et meget højt kompleksitetsniveau. Snackserveringens flødebolle funkler på den frosne sten, der toner i en opsats med beplantning fra den omkringliggende natur. Enkel i udtrykket, men sikke en smag. En frossen kyllingelevermousse som bund, skum på gran, citronverbena som overtræk, og toppet med citronverbena som pasta, små myrer og syltede flager af nobilisgran. En mundfuld, der eksploderer i smag, og hvor de forskellige råvarer træder frem i mange bølgende smagslag. Det aromatiske og syrlige fra citronverbena og gran, sammen med kyllingemoussens dybe nuancer. Genial mundfuld, og sådan fortsætter det gennem aftenens retter.


   

 • FØVLING: Når betjeningen trækker det største læs

  FØVLING: Når betjeningen trækker det største læs

  .

  Ribehøj

  Ribevej 34
  6683 Føvling
  +45 75 39 85 32
  ribehoej.dk

  Her er en fremragende udsigt over en lille sø på kanten af det gamle grænseland mellem Danmark og Tyskland. Et nyrenoveret hus danner rammen om områdets mest lovpriste spisested, hvor menuen er stueren og følger de gængse skummende saucer skilt med grønne olier, kraftige glacer og en udpræget tendens til blomstermisbrug. På de glade gæster kan man høre, at det er godt, det ikke er alt for eksperimenterende.


   

 • KØBENHAVN: Smukke kompositioner med smagsmæssig præcision

  KØBENHAVN: Smukke kompositioner med smagsmæssig præcision

  .

  108

  Strandgade 108
  1401 København K
  +45 32 96 32 92
  108.dk

  Det lyse højloftede lokale er indrettet med kølig nordisk elegance, men klientellet er overvejende internationalt. Det giver naturligvis publicitet udover det sædvanlige at være Nomas lillebror, men også høje forventninger fra gæsterne, der, som sagt, ofte er kommet langvejs fra – fra vores tre nærmeste borde høres hhv. kinesisk, fransk og amerikansk engelsk.


   

 • KØBENHAVN: Den store rejse i smag

  KØBENHAVN: Den store rejse i smag

  .

  Tigermom
   


  Ryesgade 25
  2200 København N
  +45 53 84 25 25
  tigermom.dk

  Lisa Lov er en sjælden gave til fortolkningen af de mange asiatiske smagsudtryk. Med cambodjansk baggrund og opvækst i New Zealand har hun en skarp forståelse af hvert eneste køkkens særkender, hvilket hun fortolker i sin "Tigermom Feast".


   

Køb White Guide iZettle GASTRO unika White Guide App