Opret dig som Guiding Guest og få gratis adgang til at læse vores anmeldelser og skrive dine egne.

Nyt og nydt: Årets nye restaurant lukker, men Tabu genopstår

Nyt og nydt: Årets nye restaurant lukker, men Tabu genopstår
08. jul. 2016

NYT OG NYDT: Årets nye restaurant lukker, men til gengæld er der flere spændende restauranter på vej i København, Aarhus, Aalborg, Odense - og Hvide Sande. Her er månedens nyt og nydt.

Vi tager det værste først for at få det overstået, og vi starter i København. Ante, der fik prisen som Årets nye restaurant i White Guide 2016/17, lukker om en uges tid. Med andre ord skal du skynde dig, hvis du gerne vil kunne prale af, at du har spist på en af byens mest nyskabende restauranter, som er ”et raffineret kondensat af alle byens gastronomiske tendenser, perfekt og ubesværet eksekveret med nærvær og smil.” I Aarhus er Sechzehn lukket, men ejerne har et nyt koncept i støbeskeen, som de løfter sløret for til efteråret. Sårt laver en rokade i servicestaben, og det sætter vi pris på, for den serviceoplevelse, vi fik ved et nyligt besøg var under al kritik – vi giver dem lige en chance mere.

Heldigvis er der dog mere godt nyt end skidt. Frederiksberg har fået et nyt sted, som kombinerer smørrebrød med cocktails - også til frokost. Smallegade Smørrebrødsbar hedder det. I København er Kadeau-drengenes nye sted Honey nu åbnet i Adelgade med et prisvenligt koncept med delemad og selvhent på softice. Ikke så langt derfra, I Galleri K, har den ret nyåbnede asiatiske restaurant The Market nu også fået selskab af El Nacional, som serverer mad fra det latinamerikanske køkken i lækre omgivelser.

Folkene bag vinbaren Ved Stranden 10 har i al stilfærdighed åbnet Admiralgade 26 i et lyst og venligt rum med lette retter og god vin morgen, middag og aften. Til at styre slaget på gulvet har de hentet en svensk celebritet, nemlig den tidligere sommelier og restaurantchef på Spritmuseum i Stockholm, Erika Lindström. Læs hvad vores svenske kollegaer skriver om den sag her.

Der går sjældent en måned, hvor Mikkeller ikke åbner noget nyt, og senest er Mikkeller Barrel Room på Refshaleøen kommet til. Her kan du drikke fadlagret øl og spise mad fra food trucks og WarPigs. Også Henrik Yde og Kiin Kiin har meldt ud, at de til efteråret vil åbne en ambitiøs restaurant i Nyhavn med ginbar, cocktails og Kiin Kiin-klassikere på kortet. Fra White Guides kontor i Havnegade kan vi bevidne, at cykelturen mellem Nyhavn og Refshaleøen i går er blevet betragteligt kortere. Der er nærmest festivalstemning på inderhavnsbroen. Frokost på Copenhagen Street Food er pludselig kun en spytklat fra indre by.

Og så skal det handle om Aarhus, for byen rykker. Nok vil København sandsynligvis altid have den gastronomiske førertrøje, men læs selv med i denne artikel fra Euroman, hvor vi er blevet spurgt, hvad vi ser af tendenser i Jyllands hovedstad. Blandt andet mener vi, at det er lokalpatriotiske restauranter som Hærværk og Domestic, der driver udviklingen fremad, og netop disse to har slået sig sammen om henover sommeren at lave pop up-restaurant på landet hos Lone Landmand på Brandbygegård. Her kan du sidde på halmballer og spise en 5-rettersmenu, mens du drikker hjemmebrygget øl og vin fra gårdens eget vinhus, Vitus & Kvist. Tager du selv telt eller campingvogn med, kan du overnatte på gårdens naturcampingplads.

Ny i Aarhus er også D’vinos på Klostertorvet, en vinbar med såkaldte gourmettapas. Og så har Allan Poulsen og Martin Lemvig jo åbnet deres restaurant Mejeriet i det tidligere Det Gamle Mejeri i Mårslet. Vi har været forbi, og det var en mægtig positiv oplevelse, som du kan læse om, når vi bringer anmeldelsen i White Guide App senere på sommeren.

Norsminde Kros gourmetrestaurant rykker ligesom sidste år op fra kælderen og forvandler sig til en sommer-fiskerestaurant med havudsigt i Kroens stueetage.

Aalborg har fået en filial af Brdr. Price, og spændende er det også, at byens bedste restaurant i White Guide 2015/16, Tabu, snart genopstår. Det sker efter planen til september, og ny mand bag roret er Michael ”Miv” Pedersen, som også står bag CanBlau Tapasbar i Aalborg. Måske er det værd at nævne, at var Tabu ikke lukket lige før deadline, ville restauranten også have været den højest placerede i Aalborg i White Guide 2016/17.

Der er også nyt fra Hvide Sande, hvor den unge kok Michael Grantland (tidligere køkkenchef på Dyvig Badehotel på Als mm.) for nylig overtaget roret på Kommandobroen. Vi har en anmeldelse på vej.

Odense bliver rosinen i pølseenden, og her har Bryggeriet Flakhaven fået en økonomisk indsprøjtning, og Coisbo Beer er rykket ind. Byggeriet vil fremover byde på en ambitiøs menu og øl, der passer til – heriblandt 28 forskellige slags på fad.

Er der noget, vi har misset? Send os en mail på mail@whiteguide.dk

God sommer!

PS. Husk, at du altid kan finde en god restaurant nær dig med vores app.

Foto fra Ante: Skovdal.dk

 

Mere restaurantnyt

 • KØBENHAVN: Asien rundt med gastrofanen højt hævet

  KØBENHAVN: Asien rundt med gastrofanen højt hævet

  .

  Ibu

  Vesterbrogade 56
  1620 København V
  +45 21 80 01 80
  restaurantibu.dk

  Du træder ind i et rum, der kunne være det mest trendy asiatiske spisested i London. Gråsorte toner dæmpet med velfungerende lys og åbent køkken med varme og udstråling får dig til at føle dig hjemme og godt tilpas.


   

 • LEYNAVATN: Totaloplevelse for alle sanser

  LEYNAVATN: Totaloplevelse for alle sanser

  .

  Koks

  Frammi vi∂ Gjónna
  335 Leynavatn
  +298 33 39 99
  koks.fo

  Restauranten er i foråret 2018 flyttet fra det gamle bispesæde Kirkjubøur til mindst ligeså naturskønne omgivelser ved Leynavatn lidt nordligere på Streymoy. Unge Poul Andrias Ziska styrer køkkenet, hvor han mesterligt formår at skabe en balance mellem kreativ innovation og respekt for Færøernes ypperlige råvarer og stærke traditioner.


   

 • KØBENHAVN: Mesterlig nordisk-italiensk odyssé

  KØBENHAVN: Mesterlig nordisk-italiensk odyssé

  .

  Brace

  Teglgårdsstræde 8A
  1452 København K
  +45 28 88 20 01
  restaurantbrace.dk

  I februar 2017 åbnede Brace Danmarks vel eneste gourmetrestaurant, der udtalt ønsker at forene det nordiske med det italienske. Det er blevet til et herligt bekendtskab, vi ikke vidste, vi savnede. Du finder det i en hyggelig gårdhave i Teglgårdsstræde, og inden for er der stilfuldt indrettet med en hel del mørkt træ.


   

 • VEJLE: Masser af talent i trætoppen

  VEJLE: Masser af talent i trætoppen

  .

  TreeTop

  Munkebjergvej 125
  7100 Vejle
  +45 76 42 85 00
  tree-top.dk 

  Den uhindrede udsigt over Vejle Fjord, som man kan nyde fra sit bord på Restaurant TreeTop, må afgjort være blandt de skønneste i landet. Navnet er velvalgt, for her har man vitterligt fornemmelsen af at sidde højt oppe i trækronerne med verden for sine fødder. Restauranten ligger på Munkebjerg Hotel, som indtager en fornem placering på en bakketop med dyb skov og vand til alle sider.


   

 • KØBENHAVN: Nordisk elegance, præcision og råvarefokus

  KØBENHAVN: Nordisk elegance, præcision og råvarefokus

  .

  AOC

  Dronningens Tværgade 2
  1302 København K
  +45 33 11 11 45
  restaurantaoc.dk

  Imposante Moltkes Palæ emmer af klasse og storhed. Restaurant AOC har hjemme i kælderen, men der er højt til loftet under de mægtige hvælvinger fra det 17. århundrede. Indretning er moderne, kølig nordisk, men virker på ingen måde akavet i forhold til de historiske rammer og det bastante stengulv. Pladsen er god, så der er godt med luft omkring de enkelte borde, og så skaber rummet en helt særlig akustik.


   

 • KØBENHAVN: Intimt og intenst på Danmarks mindste restaurant

  KØBENHAVN: Intimt og intenst på Danmarks mindste restaurant

  .

  Kiin Kiin 71

  Nyhavn 71
  1051 København K
  +45 51 44 59 58
  kiinkiin71.dk

  For enden af Nyhavn ligger Suhrs Pakhus, der nu huser 71 Nyhavn Hotel og restauranten Sea by Kiin Kiin. Siden efteråret 2018 kan du også finde Kiin Kiin 71 på adressen, der eksisterer som en slags restaurant i restauranten hos Sea by Kiin Kiin.

  Der er tale om Danmarks mindste spisested med plads til kun seks gæster, der bliver ført igennem en omakase-seance i fire akter med 36 serveringer uden kød, men med alt godt fra havet. Første akt foregår stående under de kraftige loftsbjælker ved indgangen til Sea by Kiin Kiins spiselokale.


   

 • ODENSE: Det ambitiøse madværksted

  ODENSE: Det ambitiøse madværksted

  .

  Aro

  Østerbro 32
  5000 Odense C
  +45 42 83 23 15
  restaurant-aro.dk

  Kokkene Christoffer Schärfe og Bjørn Jacobsen har skabt en lille rustik perle af en restaurant i et tidligere autoværksted på det yderste Østerbro i et af Odenses gamle industrikvarterer. Aro er indrettet råt, men charmerende med højt til loftet, blanklakerede plankeborde og forskellige tæpper på det rå gulv.


   

 • KØBENHAVN: En perle på bådebroen

  KØBENHAVN: En perle på bådebroen

  .

  La Banchina

  Refshalevej 141A
  1432 København K
  +45 31 26 65 61
  labanchina.dk

  La Banchina hører hjemme i B&W’s gamle hovedvagtsbygning på Refshaleøen. Hovedvagtsbygning lyder imposant, men navnet dækker i virkeligheden over et beskedent og gammelt blåmalet træskur – men ikke desto mindre et skur med bådebro og byens bedste udsigt over Inderhavnen.


   

 • KØBENHAVN: Fræk og festlig lillesøster

  KØBENHAVN: Fræk og festlig lillesøster

  .

  Roxie

  Bremerholm 6
  1069 København K
  +45 53 89 10 69
  roxie.dk

  Luksushoteller skyder op som paddehatte i København i disse år, og et af dem er Herman K i Indre By, som har sat holdet bag Kadeau og køkkenchef Anika Madsen til at styre hotelrestauranten Roxie.


   

 • KØBENHAVN: Et genfødt unikum

  KØBENHAVN: Et genfødt unikum

  .

  Noma

  Refshalevej 96
  1432 København K
  +45 32 96 32 97
  noma.dk

  Med den nye inkarnation af restauranten på Refshaleøen har René Redzepi og co. skabt en restaurant og en måltidsoplevelse, som på alle måder er enestående.


   

Køb White Guide Dagmar Champagne Yvonne Seier Christensen V GASTRO unika White Guide App