Opret dig som Guiding Guest og få gratis adgang til at læse vores anmeldelser og skrive dine egne.

Nyt og nydt: Årets nye restaurant lukker, men Tabu genopstår

Nyt og nydt: Årets nye restaurant lukker, men Tabu genopstår
08. jul. 2016

NYT OG NYDT: Årets nye restaurant lukker, men til gengæld er der flere spændende restauranter på vej i København, Aarhus, Aalborg, Odense - og Hvide Sande. Her er månedens nyt og nydt.

Vi tager det værste først for at få det overstået, og vi starter i København. Ante, der fik prisen som Årets nye restaurant i White Guide 2016/17, lukker om en uges tid. Med andre ord skal du skynde dig, hvis du gerne vil kunne prale af, at du har spist på en af byens mest nyskabende restauranter, som er ”et raffineret kondensat af alle byens gastronomiske tendenser, perfekt og ubesværet eksekveret med nærvær og smil.” I Aarhus er Sechzehn lukket, men ejerne har et nyt koncept i støbeskeen, som de løfter sløret for til efteråret. Sårt laver en rokade i servicestaben, og det sætter vi pris på, for den serviceoplevelse, vi fik ved et nyligt besøg var under al kritik – vi giver dem lige en chance mere.

Heldigvis er der dog mere godt nyt end skidt. Frederiksberg har fået et nyt sted, som kombinerer smørrebrød med cocktails - også til frokost. Smallegade Smørrebrødsbar hedder det. I København er Kadeau-drengenes nye sted Honey nu åbnet i Adelgade med et prisvenligt koncept med delemad og selvhent på softice. Ikke så langt derfra, I Galleri K, har den ret nyåbnede asiatiske restaurant The Market nu også fået selskab af El Nacional, som serverer mad fra det latinamerikanske køkken i lækre omgivelser.

Folkene bag vinbaren Ved Stranden 10 har i al stilfærdighed åbnet Admiralgade 26 i et lyst og venligt rum med lette retter og god vin morgen, middag og aften. Til at styre slaget på gulvet har de hentet en svensk celebritet, nemlig den tidligere sommelier og restaurantchef på Spritmuseum i Stockholm, Erika Lindström. Læs hvad vores svenske kollegaer skriver om den sag her.

Der går sjældent en måned, hvor Mikkeller ikke åbner noget nyt, og senest er Mikkeller Barrel Room på Refshaleøen kommet til. Her kan du drikke fadlagret øl og spise mad fra food trucks og WarPigs. Også Henrik Yde og Kiin Kiin har meldt ud, at de til efteråret vil åbne en ambitiøs restaurant i Nyhavn med ginbar, cocktails og Kiin Kiin-klassikere på kortet. Fra White Guides kontor i Havnegade kan vi bevidne, at cykelturen mellem Nyhavn og Refshaleøen i går er blevet betragteligt kortere. Der er nærmest festivalstemning på inderhavnsbroen. Frokost på Copenhagen Street Food er pludselig kun en spytklat fra indre by.

Og så skal det handle om Aarhus, for byen rykker. Nok vil København sandsynligvis altid have den gastronomiske førertrøje, men læs selv med i denne artikel fra Euroman, hvor vi er blevet spurgt, hvad vi ser af tendenser i Jyllands hovedstad. Blandt andet mener vi, at det er lokalpatriotiske restauranter som Hærværk og Domestic, der driver udviklingen fremad, og netop disse to har slået sig sammen om henover sommeren at lave pop up-restaurant på landet hos Lone Landmand på Brandbygegård. Her kan du sidde på halmballer og spise en 5-rettersmenu, mens du drikker hjemmebrygget øl og vin fra gårdens eget vinhus, Vitus & Kvist. Tager du selv telt eller campingvogn med, kan du overnatte på gårdens naturcampingplads.

Ny i Aarhus er også D’vinos på Klostertorvet, en vinbar med såkaldte gourmettapas. Og så har Allan Poulsen og Martin Lemvig jo åbnet deres restaurant Mejeriet i det tidligere Det Gamle Mejeri i Mårslet. Vi har været forbi, og det var en mægtig positiv oplevelse, som du kan læse om, når vi bringer anmeldelsen i White Guide App senere på sommeren.

Norsminde Kros gourmetrestaurant rykker ligesom sidste år op fra kælderen og forvandler sig til en sommer-fiskerestaurant med havudsigt i Kroens stueetage.

Aalborg har fået en filial af Brdr. Price, og spændende er det også, at byens bedste restaurant i White Guide 2015/16, Tabu, snart genopstår. Det sker efter planen til september, og ny mand bag roret er Michael ”Miv” Pedersen, som også står bag CanBlau Tapasbar i Aalborg. Måske er det værd at nævne, at var Tabu ikke lukket lige før deadline, ville restauranten også have været den højest placerede i Aalborg i White Guide 2016/17.

Der er også nyt fra Hvide Sande, hvor den unge kok Michael Grantland (tidligere køkkenchef på Dyvig Badehotel på Als mm.) for nylig overtaget roret på Kommandobroen. Vi har en anmeldelse på vej.

Odense bliver rosinen i pølseenden, og her har Bryggeriet Flakhaven fået en økonomisk indsprøjtning, og Coisbo Beer er rykket ind. Byggeriet vil fremover byde på en ambitiøs menu og øl, der passer til – heriblandt 28 forskellige slags på fad.

Er der noget, vi har misset? Send os en mail på mail@whiteguide.dk

God sommer!

PS. Husk, at du altid kan finde en god restaurant nær dig med vores app.

Foto fra Ante: Skovdal.dk

 

Mere restaurantnyt

 • KØBENHAVN: Funky og grænsesøgende bæredygtighed på topniveau

  KØBENHAVN: Funky og grænsesøgende bæredygtighed på topniveau

  .

  Amass

  Refshalevej 153
  1432 København K
  +45 43 58 43 30
  amassrestaurant.com

  Matt Orlando og co. har holdt den bæredygtige fane højt siden 2013, og undervejs får vi da også fortalt om kompost, affaldssortering, urtehave, og hvordan overskydende vand fra bordene gemmes til senere rengøring – yderst forbilledligt, og Amass vandt da også White Guides bæredygtighedspris i 2018. Selvsagt er retternes ingredienser så lokale som muligt, mens vinkortet er økologisk og næsten udelukkende europæisk.


   

 • AARHUS: Ny aarhusiansk toprestaurant med ambitiøst europæisk køkken

  AARHUS: Ny aarhusiansk toprestaurant med ambitiøst europæisk køkken

  .

  Ghrelin

  Bernhardt Jensens Boulevard 125
  8000 Aarhus
  +45 30 13 30 04
  ghrelin.dk

  I den første gourmetrestaurant på den nye del af Aarhus Ø kan gæsterne gennem de store vinduespartier følge med i den livlige aktivitet på gaden og nyde den helt nyindrettede restaurant i bunden af Z-Huset. Her er fokus på detaljen, og ambitionen med det klassiske europæiske køkken er at blande sig helt i toppen af det gastronomiske miljø i Aarhus.


   

 • KØBENHAVN: Nyt vandingshul på Østerbro

  KØBENHAVN: Nyt vandingshul på Østerbro

  .

  & Rudolph

  Classensgade 11 A
  2100 København Ø
  +45 28 87 58 83
  ogrudolph.dk

  Her er uformelt, lokalt, hyggeligt og professionelt. Udsøgt service af vor gennemførte vintjener, der sørger for at pejle, hvad vi gerne vil drikke. Langt over halvdelen af kortets vine kan skænkes i glas. Fornem vinpolitik. Vi får et glas St. Aubin fra Sylvain Loichet 2014 i glasset, mens vi beslutter os for valget mellem de mange og forskelligartede snacks.


   

 • LÆSØ: Gastronomisk omfavnelse

  LÆSØ: Gastronomisk omfavnelse

  .

  Vesterøl

  Havnepladsen 5
  9940 Vesterø Havn
  +45 27 26 19 21
  facebook.com/vesterOEL

  I det gamle frysehus på kajen i Vesterø Havn, Læsø, driver kokkeparret Thomas Wetle Andersen og Kamilla Kristensen et altfavnende sted med gastronomisk høje ambitioner. Indretningen er et lykkeligt mix af det indre af et værtshus og en caribisk strandbar med plastikflamingoer.


   

 • ODENSE: Tjekket økogourmet med stil og smag

  ODENSE: Tjekket økogourmet med stil og smag

  .

  The Balcony

  Vestergade 68, 1.th
  5000 Odense
  +45 66 11 74 20
  thebalcony.dk

  Ambitionerne er fortsat høje på førstesalen midt i Odense, hvor Peter Steen Hansen og Anders Jensen har drevet stedet på et højt niveau lige siden åbningen i 2016. The Balconys indretning er stilfuld med sildebensparket og mørke skindstole, der matcher de afdæmpede jazztoner fra anlægget. Derudover er det formelle, men ikke alt for tørre, tjenerkorps også med til at skabe en behagelig afslappet atmosfære i restauranten.


   

 • KØBENHAVN: Maritim frokostnydelse i designtemplet

  KØBENHAVN: Maritim frokostnydelse i designtemplet

  .

  Paustian

  Kalkbrænderiløbskaj 2
  2100 København Ø
  +45 39 18 55 01
  restaurantpaustian.dk

  Efter storhedstiden under Bo Bech 2004-2010 var køkkenets ambitionsniveau længe uimponerende. Men, siden Henrik Junker og Chris Ladegaard Jensen overtog i 2016 er der igen skruet op for det i Jørn Utzons bygning fra 1987, der foruden restaurant huser forretning med designermøbler.


   

 • KØBENHAVN: Knivskarpt håndværk med personlighed og humor

  KØBENHAVN: Knivskarpt håndværk med personlighed og humor

  .

  Restaurationen

  Møntergade 19
  1116 København K
  +45 33 14 94 95
  restaurationen.dk

  I mere end 25 år har Lisbeth og Bo Jacobsen drevet deres helt personlige ”Restaurationen”, hvis navn kun kan omtales i bestemt form som et endegyldigt begreb. Ledetråden er klassisk håndværk uden svinkeærinder, fremragende råvarer og en nærmest anarkistisk forholden sig til, hvad der sker på parnasset, samtidig med at smageskeen er taget i en dyb ed.


   

 • KØBENHAVN: Direkte fra jord til bord

  KØBENHAVN: Direkte fra jord til bord

  .

  Bæst

  Guldbergsgade 29
  2200 København N
  +45 35 35 04 63
  baest.dk

  Christian Puglisi lever sin vision om bæredygtighed, økologi og sporbarhed helt ud på sin italienske pizzabistro, hvor alt er nøje udvalgt. Grøntsagerne kommer fra egne marker ved Lejre, og charcuteriet er produceret i egne saltkar.


   

 • KØBENHAVN: Udfordring og innovation fra havets dyb

  KØBENHAVN: Udfordring og innovation fra havets dyb

  .

  Noma

  Refshalevej 96
  1432 København K
  noma.dk

  Vi ser tilbage på Nomas maritime førstereinkarnation og glæder os til sommerens grønt- og efterårets vildtsæson.


   

 • Mød vores partnere: Vandkefirperler

  Mød vores partnere: Vandkefirperler

  VANDKEFIRPERLER er det vi betegner som en "økologisk fermenteret læskedrik".
  Vandkefir er en aktiv gærkultur, der omdanner sukker i vand til organiske syrer som mælkesyrebakterier, eddike- og kulsyre. Vandkefir indeholder probiotiske stoffer, som kan have en gavnlig effekt for maven. Et alkoholfrit alternativ.

  "Idéen bag Perlerne har rødder i Nexø på Bornholm og blev til i 2016. Med afsæt i traditionen og fortællingen om det gamle Nexø Bryggeri, der fra 1865 til starten af 1970'erne bl.a. producerede citron- og hindbærlæskedrikke, vores to første varianter, har vi ladet os inspirere af historien og bragt en årelang bryggetradition tilbage til byen med det nye:

  NXØ Brewery - Vandkefirperler.

  Det, der giver mening for os, er, at det er den rene råvare og den ægte smag, der er i fokus. Derfor er der ikke brugt nogen form for unaturlige tilsætningsstoffer, kunstige sødemidler eller lignende i vores produkter. Vi bruger udelukkende 100 % økologiske råvarer og i det omfang, det er muligt, bruger vi råvarer fra Bornholm. Vi vil være i fortsat vækst og udvikle nye spændende varianter for at optimere vores produkter til gavn for alle, der nyder vores alternative læskedrik."

  Læs mere her


   

Køb White Guide White Guide Nordic 2017 Stockebye caviar GASTRO unika White Guide App