Opret dig som Guiding Guest og få gratis adgang til at læse vores anmeldelser og skrive dine egne.

Nyt og nydt: Årets nye restaurant lukker, men Tabu genopstår

Nyt og nydt: Årets nye restaurant lukker, men Tabu genopstår
08. jul. 2016

NYT OG NYDT: Årets nye restaurant lukker, men til gengæld er der flere spændende restauranter på vej i København, Aarhus, Aalborg, Odense - og Hvide Sande. Her er månedens nyt og nydt.

Vi tager det værste først for at få det overstået, og vi starter i København. Ante, der fik prisen som Årets nye restaurant i White Guide 2016/17, lukker om en uges tid. Med andre ord skal du skynde dig, hvis du gerne vil kunne prale af, at du har spist på en af byens mest nyskabende restauranter, som er ”et raffineret kondensat af alle byens gastronomiske tendenser, perfekt og ubesværet eksekveret med nærvær og smil.” I Aarhus er Sechzehn lukket, men ejerne har et nyt koncept i støbeskeen, som de løfter sløret for til efteråret. Sårt laver en rokade i servicestaben, og det sætter vi pris på, for den serviceoplevelse, vi fik ved et nyligt besøg var under al kritik – vi giver dem lige en chance mere.

Heldigvis er der dog mere godt nyt end skidt. Frederiksberg har fået et nyt sted, som kombinerer smørrebrød med cocktails - også til frokost. Smallegade Smørrebrødsbar hedder det. I København er Kadeau-drengenes nye sted Honey nu åbnet i Adelgade med et prisvenligt koncept med delemad og selvhent på softice. Ikke så langt derfra, I Galleri K, har den ret nyåbnede asiatiske restaurant The Market nu også fået selskab af El Nacional, som serverer mad fra det latinamerikanske køkken i lækre omgivelser.

Folkene bag vinbaren Ved Stranden 10 har i al stilfærdighed åbnet Admiralgade 26 i et lyst og venligt rum med lette retter og god vin morgen, middag og aften. Til at styre slaget på gulvet har de hentet en svensk celebritet, nemlig den tidligere sommelier og restaurantchef på Spritmuseum i Stockholm, Erika Lindström. Læs hvad vores svenske kollegaer skriver om den sag her.

Der går sjældent en måned, hvor Mikkeller ikke åbner noget nyt, og senest er Mikkeller Barrel Room på Refshaleøen kommet til. Her kan du drikke fadlagret øl og spise mad fra food trucks og WarPigs. Også Henrik Yde og Kiin Kiin har meldt ud, at de til efteråret vil åbne en ambitiøs restaurant i Nyhavn med ginbar, cocktails og Kiin Kiin-klassikere på kortet. Fra White Guides kontor i Havnegade kan vi bevidne, at cykelturen mellem Nyhavn og Refshaleøen i går er blevet betragteligt kortere. Der er nærmest festivalstemning på inderhavnsbroen. Frokost på Copenhagen Street Food er pludselig kun en spytklat fra indre by.

Og så skal det handle om Aarhus, for byen rykker. Nok vil København sandsynligvis altid have den gastronomiske førertrøje, men læs selv med i denne artikel fra Euroman, hvor vi er blevet spurgt, hvad vi ser af tendenser i Jyllands hovedstad. Blandt andet mener vi, at det er lokalpatriotiske restauranter som Hærværk og Domestic, der driver udviklingen fremad, og netop disse to har slået sig sammen om henover sommeren at lave pop up-restaurant på landet hos Lone Landmand på Brandbygegård. Her kan du sidde på halmballer og spise en 5-rettersmenu, mens du drikker hjemmebrygget øl og vin fra gårdens eget vinhus, Vitus & Kvist. Tager du selv telt eller campingvogn med, kan du overnatte på gårdens naturcampingplads.

Ny i Aarhus er også D’vinos på Klostertorvet, en vinbar med såkaldte gourmettapas. Og så har Allan Poulsen og Martin Lemvig jo åbnet deres restaurant Mejeriet i det tidligere Det Gamle Mejeri i Mårslet. Vi har været forbi, og det var en mægtig positiv oplevelse, som du kan læse om, når vi bringer anmeldelsen i White Guide App senere på sommeren.

Norsminde Kros gourmetrestaurant rykker ligesom sidste år op fra kælderen og forvandler sig til en sommer-fiskerestaurant med havudsigt i Kroens stueetage.

Aalborg har fået en filial af Brdr. Price, og spændende er det også, at byens bedste restaurant i White Guide 2015/16, Tabu, snart genopstår. Det sker efter planen til september, og ny mand bag roret er Michael ”Miv” Pedersen, som også står bag CanBlau Tapasbar i Aalborg. Måske er det værd at nævne, at var Tabu ikke lukket lige før deadline, ville restauranten også have været den højest placerede i Aalborg i White Guide 2016/17.

Der er også nyt fra Hvide Sande, hvor den unge kok Michael Grantland (tidligere køkkenchef på Dyvig Badehotel på Als mm.) for nylig overtaget roret på Kommandobroen. Vi har en anmeldelse på vej.

Odense bliver rosinen i pølseenden, og her har Bryggeriet Flakhaven fået en økonomisk indsprøjtning, og Coisbo Beer er rykket ind. Byggeriet vil fremover byde på en ambitiøs menu og øl, der passer til – heriblandt 28 forskellige slags på fad.

Er der noget, vi har misset? Send os en mail på mail@whiteguide.dk

God sommer!

PS. Husk, at du altid kan finde en god restaurant nær dig med vores app.

Foto fra Ante: Skovdal.dk

 

Mere restaurantnyt

 • PARTNERNYT: Champagne Yvonne Seier Christensen – Les Cinq Filles V

  PARTNERNYT: Champagne Yvonne Seier Christensen – Les Cinq Filles V

  PARTNERNYT: White Guide udgives i samarbejde med en række partnere, som deler vores passion for dansk gastronomi og ønsket om branchens fortsatte positive udvikling. Vi er stolte af at præsentere Champagne Yvonne Seier Christensen – Les Cinq Filles V som partner.

  Hos Champagne Yvonne Seier Christensen – Les Cinq Filles V arbejdes der kun sammen med topproducenter rundt omkring i Champagne, hvilket gør det muligt at have vine fra forskellige terroirs med deres egen personlighed og udtryk.


   

 •  

 • PARTNERNYT: Tari Faroe Seaweed

  PARTNERNYT: Tari Faroe Seaweed

  PARTNERNYT: White Guide udgives i samarbejde med en række partnere, som deler vores passion for dansk gastronomi og ønsket om branchens fortsatte positive udvikling. Vi er stolte af at præsentere Tari Faroe Seaweed som partner.

  TARI – Faroe Seaweed er en færøsk tangvirksomhed med over ti års erfaring indenfor makroalgedyrkning, høstning, videreprocessering og produktudvikling. Søskendeparret Agnes Mols Mortensen og Mortan Mols Mortensen ejer og driver virksomheden, og biologisk bæredygtighed er fundamentet, som de bygger på. TARI har opbygget kompetence indenfor alle led i værdiforøgningskæden, fra de mikroskopiske stadier i tangdyrkningsprocessen og til højkvalitetsprodukter og ingredienser, og produktionsmetoderne udvikles løbende for at opnå den bedste kvalitet. ”Ocean”-produkterne er TARIs højkvalitets madprodukter. De er rene tangprodukter, som tørres ved under 30°C for at bevare så meget som muligt af den oprindelig råvarekvalitet. TARIs nyeste produkt er et tangsalt, og det indeholder egen produktion af færøsk havsalt.

  Læs mere her


   

 • PARTNERNYT: Barfod Vin

  PARTNERNYT: Barfod Vin

  PARTNERNYT: White Guide udgives i samarbejde med en række partnere, som deler vores passion for dansk gastronomi og ønsket om branchens fortsatte positive udvikling. Vi er stolte af at præsentere Barfod Vin som partner.

  BARFOD VIN er unikke nordiske koldklimavine fra Røsnæs, den yderste, solbeskinnede og forblæste udkant af Vestsjælland. Landskabet er dramatisk kuperet randmoræne; et istidslandskab med banker af silt, sand, ler, grus og sten. Virkelig dårlig landbrugsjord. Virkelig godt mikroklima for vindyrkning på de sydvendte skråninger mod Kalundborg Fjord.
  Druerne får nogle tæsk her. Af sol, vind og salt fra havet. Små druer med intens smag som vilde bær. Især i de sandede dele af marken, hvor grønne druer bliver ravgyldent solbrændte, og sødmen varm som honning.


   

 • AALBORG: Fransk bistro er med på moden

  AALBORG: Fransk bistro er med på moden

  .

  Bistro Dejavú

  Ved Stranden 7 D
  9000 Aalborg
  +45 40 30 49 28
  bistrodejavu.dk

  Aalborgs  restaurantscene  har  i  de  senere  år  oplevet  et  sandt  boom,  og  Bistro  Dejavú  er  blandt  de  nyeste  skud  på  stammen  i  det  øvre  mellemniveau.  På  den  franske  bistro  vækkes  genkendelsens  glæde  af  flere  retter,  og  med  smagen  i  højsædet  får  det  klassiske  også  indimellem  et  fint,  moderne  præg.  Vores  første  ret  er  norske  kammuslinger,  der  har  en  vellykket  sprød  overflade  og  karakteristisk  smeltende  blød  midte. 


   

 • PARTNERNYT: Mjødbryggeriet Petersen & Sønner

  PARTNERNYT: Mjødbryggeriet Petersen & Sønner

  PARTNERNYT: White Guide udgives i samarbejde med en række partnere, som deler vores passion for dansk gastronomi og ønsket om branchens fortsatte positive udvikling. Vi er stolte af at præsentere Mjødbryggeriet Petersen & Sønner som partner.

  Mjødbryggeriet Petersen & Sønner er grundlagt af Jørgen og hans to sønner Mikkel og Mads. Bryggeriet er startet med kærlighed som den bærende faktor: Kærlighed til mjød, kærlighed til råvarer af høj kvalitet, og kærlighed til en idéen om en familiedrevet virksomhed, som kan være en platform for at tilbringe tid med de mennesker, som man holder af.


   

 • KØBENHAVN: Amagerkansk nydelsesoase

  KØBENHAVN: Amagerkansk nydelsesoase

  .

  Toto

  Amagerbrogade 145
  2300 København S
  +45 30 48 36 22
  totovinbar.dk

  Der har længe været, og er for så vidt stadigvæk, langt mellem de gode spisesteder på Amager. I februar 2017 blev problemet dog noget mindre, da vin- og spisebaren Toto slog dørene op på Amagerbrogade.


   

 • PARTNERNYT: Festival åbner 10.000 østers på Fanø

  PARTNERNYT: Festival åbner 10.000 østers på Fanø

  Hele Fanø emmer af østers, når Fanø Østersfestival slår dørene op for tredje gang den 14. – 17. oktober 2018. Her dyster topkokke om titlen ’Årets Østerskok’. Alle kan smage med på kokkenes kreationer, gå på østerssafari og blive østerseksperter.


   

 • WHITE GUIDE DANMARK 2019 - LANCERING OG PRISOVERRÆKKELSER

   WHITE GUIDE DANMARK 2019 - LANCERING OG PRISOVERRÆKKELSER

  WHITE GUIDE DANMARK 2019 - TRENDSEMINAR, LANCERING OG PRISOVERRÆKKELSER
  I SOHO, mandag den 19/11-2018

  Sammen med Danmarks gastronomiske elite bydes du velkommen i SOHO af White Guide og vores partnere.


   

 • AALBORG: Gennemført saga om den nordjydske gastronomi

  AALBORG: Gennemført saga om den nordjydske gastronomi

  .

  Tabu

  Vesterå 5
  9000 Aalborg
  +45 88 19 60 58
  ta-bu.dk

  Tabu bygger på fortællingen om nordjydske råvarer og traditioner og spænder over geografiske nedslag fra Kjul via Jerslev og til Skagen. Snacksene starter i Limfjorden med Tabus signaturøstersret.


   

Køb White Guide Dagmar Champagne Yvonne Seier Christensen V GASTRO unika White Guide App