Opret dig som Guiding Guest og få gratis adgang til at læse vores anmeldelser og skrive dine egne.

Nyt og nydt: Årets nye restaurant lukker, men Tabu genopstår

Nyt og nydt: Årets nye restaurant lukker, men Tabu genopstår
08. jul. 2016

NYT OG NYDT: Årets nye restaurant lukker, men til gengæld er der flere spændende restauranter på vej i København, Aarhus, Aalborg, Odense - og Hvide Sande. Her er månedens nyt og nydt.

Vi tager det værste først for at få det overstået, og vi starter i København. Ante, der fik prisen som Årets nye restaurant i White Guide 2016/17, lukker om en uges tid. Med andre ord skal du skynde dig, hvis du gerne vil kunne prale af, at du har spist på en af byens mest nyskabende restauranter, som er ”et raffineret kondensat af alle byens gastronomiske tendenser, perfekt og ubesværet eksekveret med nærvær og smil.” I Aarhus er Sechzehn lukket, men ejerne har et nyt koncept i støbeskeen, som de løfter sløret for til efteråret. Sårt laver en rokade i servicestaben, og det sætter vi pris på, for den serviceoplevelse, vi fik ved et nyligt besøg var under al kritik – vi giver dem lige en chance mere.

Heldigvis er der dog mere godt nyt end skidt. Frederiksberg har fået et nyt sted, som kombinerer smørrebrød med cocktails - også til frokost. Smallegade Smørrebrødsbar hedder det. I København er Kadeau-drengenes nye sted Honey nu åbnet i Adelgade med et prisvenligt koncept med delemad og selvhent på softice. Ikke så langt derfra, I Galleri K, har den ret nyåbnede asiatiske restaurant The Market nu også fået selskab af El Nacional, som serverer mad fra det latinamerikanske køkken i lækre omgivelser.

Folkene bag vinbaren Ved Stranden 10 har i al stilfærdighed åbnet Admiralgade 26 i et lyst og venligt rum med lette retter og god vin morgen, middag og aften. Til at styre slaget på gulvet har de hentet en svensk celebritet, nemlig den tidligere sommelier og restaurantchef på Spritmuseum i Stockholm, Erika Lindström. Læs hvad vores svenske kollegaer skriver om den sag her.

Der går sjældent en måned, hvor Mikkeller ikke åbner noget nyt, og senest er Mikkeller Barrel Room på Refshaleøen kommet til. Her kan du drikke fadlagret øl og spise mad fra food trucks og WarPigs. Også Henrik Yde og Kiin Kiin har meldt ud, at de til efteråret vil åbne en ambitiøs restaurant i Nyhavn med ginbar, cocktails og Kiin Kiin-klassikere på kortet. Fra White Guides kontor i Havnegade kan vi bevidne, at cykelturen mellem Nyhavn og Refshaleøen i går er blevet betragteligt kortere. Der er nærmest festivalstemning på inderhavnsbroen. Frokost på Copenhagen Street Food er pludselig kun en spytklat fra indre by.

Og så skal det handle om Aarhus, for byen rykker. Nok vil København sandsynligvis altid have den gastronomiske førertrøje, men læs selv med i denne artikel fra Euroman, hvor vi er blevet spurgt, hvad vi ser af tendenser i Jyllands hovedstad. Blandt andet mener vi, at det er lokalpatriotiske restauranter som Hærværk og Domestic, der driver udviklingen fremad, og netop disse to har slået sig sammen om henover sommeren at lave pop up-restaurant på landet hos Lone Landmand på Brandbygegård. Her kan du sidde på halmballer og spise en 5-rettersmenu, mens du drikker hjemmebrygget øl og vin fra gårdens eget vinhus, Vitus & Kvist. Tager du selv telt eller campingvogn med, kan du overnatte på gårdens naturcampingplads.

Ny i Aarhus er også D’vinos på Klostertorvet, en vinbar med såkaldte gourmettapas. Og så har Allan Poulsen og Martin Lemvig jo åbnet deres restaurant Mejeriet i det tidligere Det Gamle Mejeri i Mårslet. Vi har været forbi, og det var en mægtig positiv oplevelse, som du kan læse om, når vi bringer anmeldelsen i White Guide App senere på sommeren.

Norsminde Kros gourmetrestaurant rykker ligesom sidste år op fra kælderen og forvandler sig til en sommer-fiskerestaurant med havudsigt i Kroens stueetage.

Aalborg har fået en filial af Brdr. Price, og spændende er det også, at byens bedste restaurant i White Guide 2015/16, Tabu, snart genopstår. Det sker efter planen til september, og ny mand bag roret er Michael ”Miv” Pedersen, som også står bag CanBlau Tapasbar i Aalborg. Måske er det værd at nævne, at var Tabu ikke lukket lige før deadline, ville restauranten også have været den højest placerede i Aalborg i White Guide 2016/17.

Der er også nyt fra Hvide Sande, hvor den unge kok Michael Grantland (tidligere køkkenchef på Dyvig Badehotel på Als mm.) for nylig overtaget roret på Kommandobroen. Vi har en anmeldelse på vej.

Odense bliver rosinen i pølseenden, og her har Bryggeriet Flakhaven fået en økonomisk indsprøjtning, og Coisbo Beer er rykket ind. Byggeriet vil fremover byde på en ambitiøs menu og øl, der passer til – heriblandt 28 forskellige slags på fad.

Er der noget, vi har misset? Send os en mail på mail@whiteguide.dk

God sommer!

PS. Husk, at du altid kan finde en god restaurant nær dig med vores app.

Foto fra Ante: Skovdal.dk

 

Mere restaurantnyt

 • KØBENHAVN: Udfordring og innovation fra havets dyb

  KØBENHAVN: Udfordring og innovation fra havets dyb

  .

  Noma

  Refshalevej 96
  1432 København K
  noma.dk

  Vi ser tilbage på Nomas maritime førstereinkarnation og glæder os til sommerens grønt- og efterårets vildtsæson.


   

 • Mød vores partnere: Vandkefirperler

  Mød vores partnere: Vandkefirperler

  VANDKEFIRPERLER er det vi betegner som en "økologisk fermenteret læskedrik".
  Vandkefir er en aktiv gærkultur, der omdanner sukker i vand til organiske syrer som mælkesyrebakterier, eddike- og kulsyre. Vandkefir indeholder probiotiske stoffer, som kan have en gavnlig effekt for maven. Et alkoholfrit alternativ.

  "Idéen bag Perlerne har rødder i Nexø på Bornholm og blev til i 2016. Med afsæt i traditionen og fortællingen om det gamle Nexø Bryggeri, der fra 1865 til starten af 1970'erne bl.a. producerede citron- og hindbærlæskedrikke, vores to første varianter, har vi ladet os inspirere af historien og bragt en årelang bryggetradition tilbage til byen med det nye:

  NXØ Brewery - Vandkefirperler.

  Det, der giver mening for os, er, at det er den rene råvare og den ægte smag, der er i fokus. Derfor er der ikke brugt nogen form for unaturlige tilsætningsstoffer, kunstige sødemidler eller lignende i vores produkter. Vi bruger udelukkende 100 % økologiske råvarer og i det omfang, det er muligt, bruger vi råvarer fra Bornholm. Vi vil være i fortsat vækst og udvikle nye spændende varianter for at optimere vores produkter til gavn for alle, der nyder vores alternative læskedrik."

  Læs mere her


   

 • KØBENHAVN: Velvære, velsmag, velvalgte vine

  KØBENHAVN: Velvære, velsmag, velvalgte vine

  .

  Anarki

  Vodroffsvej 47
  1900 Frederiksberg
  +45 22 13 11 34
  restaurant-anarki.dk

  Makkerparret Christian Thorsholt Jacobsen og Rune Sauer Sonnichsen komplementerer hinanden med vin og mad på den vidunderlige lille bistro, hvorfra du aldrig går sulten eller tørstig hjem.


   

 • LANGÅ: Det gastronomiske vandingshul

  LANGÅ: Det gastronomiske vandingshul

  .

  Fru Larsen

  Østergade 1, Laurbjerg
  8870 Langå
  +45 86 46 83 88
  frularsen.dk

  Turen til Laurbjerg er i den grad en omvej værd. Her sørger Tommy og Birgitte Friis for en hjertevarm og grundgastronomisk forkælelse til en særdeles overkommelig pris.


   

 • KØBENHAVN: Anretningens modige skønhed

  KØBENHAVN: Anretningens modige skønhed

  .

  108

  Strandgade 108
  1401 København K
  +45 32 96 32 92
  108.dk

  Køkkenchef Kristian Baumann og hans folk bag 108 formår at servere nok Danmarks flotteste retter. Vi er på lillesøsteren til Noma, stedet der begyndte i de gamle Noma-lokaler, men nu har fået sin egen tydelige identitet i egne lokaler, hvor udsigten til kanalen, havnen og de mange cyklende sommerfolk er en stemningsfaktor, der beriger det store flotte halvrå lokale.


   

 • KØBENHAVN: Pasta i døgndrift

  KØBENHAVN: Pasta i døgndrift

  .

  Barabba

  Store Kongensgade 34
  1264 København K
  +45 33 10 10 40
  barabba.dk

  Det er svært ikke at blive lykkelig for Restaurant Barabba, der som et andet italiensk hjem serverer varm mad helt til kl. 2 om natten.


   

 • Mød vores partnere: Dagmar

  Mød vores partnere: Dagmar

  WHITE GUIDE: White Guide udgives i samarbejde med en række partnere, som deler vores passion for dansk gastronomi og ønsket om branchens fortsatte positive udvikling. Vi er stolte af at præsentere vores partner Dagmar – en kompromisløs gastronomisk drikkeoplevelse uden alkohol.


   

 • AALBORG: Bæredygtig velsmag og knivskarpt håndværk

  AALBORG: Bæredygtig velsmag og knivskarpt håndværk

  .

  Textur

  Vesterbro 65, st.th.
  9000 Aalborg
  +45 27 50 35 08
  restauranttextur.dk

  Kokkene Dennis Juhl og Frederik Østeraa driver dette fremragende spisested med både hjerte, hjerne, håndværk og ikke mindst en meget stor indsigt i velsmag og nydelse.


   

 • Mød vores partnere: KEN STORKØKKEN

  Mød vores partnere: KEN STORKØKKEN

  WHITE GUIDE: White Guide udgives i samarbejde med en række partnere, som deler vores passion for dansk gastronomi og ønsket om branchens fortsatte positive udvikling. Vi er stolte af at præsentere KEN STORKØKKEN som samarbejdspartner for White Guide Danmark.

  KEN STORKØKKEN har siden 1944 indrettet storkøkkener, restauranter og kantiner hele landet over. "Vi er totalleverandør af isenkram, maskiner samt inventar og tilbyder individuel rådgivning baseret på stor brancheerfaring. Derudover har vi egen serviceafdeling med 42 teknikere.

  Du finder os i den vestlige ende af Aarhus, hvor vi både rummer en stor udstilling af vores varer, et fuldfunktionelt demokøkken og vores centralt liggende lager. Virksomheden er inkl. service mere end 100 medarbejdere, fordelt over hele landet, og altid i nærheden af dig og klar til at hjælpe med sparring, inspiration og rådgivning.

  Det er igennem tiden blevet til et utal af køkkenindretninger landet over, store som små, og vi er altid klar på en ny udfordring. Med vores brede ekspertise og et produktsortiment i topkvalitet kan vi sikre dig landets bedste rådgivning indenfor inspiration og indretning i det professionelle køkken."


   

 • KØBENHAVN: Forførende dogmefrihed

  KØBENHAVN: Forførende dogmefrihed

  .

  Mielcke & Hurtigkarl

  Frederiksberg Runddel 1
  2000 Frederiksberg
  +45 38 34 84 36
  mhcph.com

  Mielcke & Hurtigkarl viser os gang på gang, hvor vidunderligt forfriskende og forførende en kreativ dogmefri tilgang til kokkekunsten kan være, når det er gastronomiske genier, der står bag. Du finder kun få ligeså spændende restauranter noget sted i verden.


   

Køb White Guide White Guide Nordic 2017 Stockebye caviar GASTRO unika White Guide App