Nyåbnet: SommerPony, Allinge
06. jul. 2015
NYÅBNET: ”Bornholms fornemmeste gourmetdestination, Kadeau, har fået en lillebror, der selvsikkert galopperer ind blandt øens allerbedste spisesteder. Den nye Pony er formet efter skabelonen fra sin navnebror i København, men her kan du spise på kanten af det bornholmske nordlands forrevne klipper, mens du lytter til bølgernes slag mod granitten og betragter mågerne, som dykker i sommervinden..."
Hvor?
SommerPony
Strandvejen 68
3770 Allinge
nordlandet.dk
Læs hele anmeldelsen og se, hvor mange point vi har givet SommerPony i den fulde version af White Guide App. App’en kan downloades til iOS i iTunes Store og til Android i Google Play.
Hvis du tillader det under "Indstillinger", vil app'en fremover sende en pushmeddelelse til forsiden af din telefon, hvor gang der kommer en ny anmeldelse eller restaurantnyhed.
Mere restaurantnyt
-
-
Kære Læser,
Du inviteres herved til White Guides Holistic Cuisine trendseminar (m. bl.a. Rasmus Munk), gourmetoplevelser på Soho ved lanceringen af White Guide 2020, hvor kåring og prisoverrækkelser finder sted, ikke mindst 'årets restaurant' - og efterfølgende gallamiddag på Sølyst.
Vil vil rigtig gerne se så mange af jer som muligt.
Reservation foregår efter 'først til mølle'-princippet, da vi har et begrænset antal pladser.
Nedenfor følger lidt info om dagen og links til bestilling af billetterne.
-
.
Studio

Havnegade 44
1058 København K
+45 72 14 88 08
thestandardcph.dk/restaurant/studio
Studio er genfødt! Toprestauranten i den gamle toldbygning i Havnegade har levet en omtumlet tilværelse siden Torsten Vildgaard forlod bygningen og Damian Quintana for en bemærkning satte sydamerikansk præg på menuen. Nu er der kommet forstærkning fra Vestkysten i form af engelske Alan Bates, som kommer direkte fra Paul Cunninghams køkken på Henne Kirkeby Kro.
-
.
À Terre

Tordenskjoldsgade 11
1055 København K
+45 71 99 56 99
aterre.dk
Rummet omfavner dig, lige fra du træder ind i det venlige og lyse lokale overfor Det Kongelige Teater. Yves Le Lay har flyttet teltpælene fra Nærvær på Christianshavn og står nu bag gryderne på sit nye spisested, der med mangel på bedre begreb må betegnes som en luksusbistro. Smageskeen er præcis, når de opfindsomme og overraskende retter skabes til gæsternes glæde. Stemningen er afslappet og usnobbet. Vores kompetente sommelier sørger for, at vi får netop den vin, vi længes efter fra det klassiske, men betalelige vinkort, der også har gode vine på glas.
-
.
PARTNERNYT: White Guide udgives i samarbejde med en række partnere, som deler vores passion for dansk gastronomi og ønsket om branchens fortsatte positive udvikling. Vi er stolte af at præsentere grow up FARM som partner.
Vi er grow up FARM – et lille landbrug som dyrker mikrogrønt i form af skud og urter.
Måske du kender det som den lille fine urt som ofte benyttes til afpyntning i form af
brøndkarse eller ærteskud. Måske du har set eller hørt om dyrkningsmetoden
vertikalfarm i dit tv eller blandt vores kære klimatosser. I virkeligheden er det en ny
måde at dyrke vores grønt på – en måde, som er tilpasset vores fremtid.
-
.
Brace

Teglgårdsstræde 8A
1452 København K
+45 28 88 20 01
restaurantbrace.dk
Det stilfulde rum med gråtonede vægge og gyldne lamper sender tydelige signaler om, at her vil man hæve det gode italienske bondekøkken til gastronomisk mere innovative højder. Det bliver også straks markeret i signaturantipastiene med en ”krustade” fyldt med luftig carbonara, skum af peber, Havgus og saltet svinekæbe og en lille bacalaorulle, hvor frituredejen er erstattet af sprødt torskeskind.
-
.
Villa Vest

Strandvejen 138
8900 Hjørring
+45 98 96 05 66
villavest.dk
Med Vesterhavet som absolutte nabo, ligger Villa Vest på top fem over bedste udsigtsrestauranter i Danmark, og i køkkenet er det nordiske smagsunivers på et meget højt kompleksitetsniveau. Snackserveringens flødebolle funkler på den frosne sten, der toner i en opsats med beplantning fra den omkringliggende natur. Enkel i udtrykket, men sikke en smag. En frossen kyllingelevermousse som bund, skum på gran, citronverbena som overtræk, og toppet med citronverbena som pasta, små myrer og syltede flager af nobilisgran. En mundfuld, der eksploderer i smag, og hvor de forskellige råvarer træder frem i mange bølgende smagslag. Det aromatiske og syrlige fra citronverbena og gran, sammen med kyllingemoussens dybe nuancer. Genial mundfuld, og sådan fortsætter det gennem aftenens retter.
-
.
Ribehøj


Ribevej 34
6683 Føvling
+45 75 39 85 32
ribehoej.dk
Her er en fremragende udsigt over en lille sø på kanten af det gamle grænseland mellem Danmark og Tyskland. Et nyrenoveret hus danner rammen om områdets mest lovpriste spisested, hvor menuen er stueren og følger de gængse skummende saucer skilt med grønne olier, kraftige glacer og en udpræget tendens til blomstermisbrug. På de glade gæster kan man høre, at det er godt, det ikke er alt for eksperimenterende.
-
.
108

Strandgade 108
1401 København K
+45 32 96 32 92
108.dk
Det lyse højloftede lokale er indrettet med kølig nordisk elegance, men klientellet er overvejende internationalt. Det giver naturligvis publicitet udover det sædvanlige at være Nomas lillebror, men også høje forventninger fra gæsterne, der, som sagt, ofte er kommet langvejs fra – fra vores tre nærmeste borde høres hhv. kinesisk, fransk og amerikansk engelsk.
-
.
Tigermom

Ryesgade 25
2200 København N
+45 53 84 25 25
tigermom.dk
Lisa Lov er en sjælden gave til fortolkningen af de mange asiatiske smagsudtryk. Med cambodjansk baggrund og opvækst i New Zealand har hun en skarp forståelse af hvert eneste køkkens særkender, hvilket hun fortolker i sin "Tigermom Feast".