Opret dig som Guiding Guest og få gratis adgang til at læse vores anmeldelser og skrive dine egne.

Ny anmeldelse: Tree Top, Vejle

Ny anmeldelse: Tree Top, Vejle
13. okt. 2015

WHITE GUIDE NORDIC SNEAK PEEK: Henover efteråret kan du få et ekstraordinært sneak peek på nogle af vores nye anmeldelser. De anmeldte restauranter er testet af White Guides anmeldere og vil blive bragt i engelsk oversættelse i White Guide Nordic 2016, som udkommer medio november.

Samtidig kan du få en forsmag på de fordele, du får som registreret gæst på whiteguide.dk. Her får alle brugere, der opretter sig som gæsteanmeldere, eller Guiding Guests, nemlig gratis adgang til alle anmeldelserne publiceret i White Guide 2015/16. Måske får du lyst til at gøre adgangen til anmeldelserne permanent. Det er gratis, og det tager max 2 minutter at oprette sig.

Mildt asiatisk/nordisk/latino-lir på højt niveau

MAD 33 | SERVICE 21 | TOTAL 79

Spørgsmålet om, hvorvidt Tree Top har formået at holde sit høje niveau efter, at den unge, ambitiøse Rasmus Munk forlod roret, er selvfølgelig i centrum, da vi tager plads i hotelrestauranten med det flotte åbne køkken til den ene side og en fortryllende udsigt over Vejle fjord til den anden. Rollen som køkkenchef er overtaget af Munks tidligere (og næsten ligeså unge) souschef Bryan Francisco, og det viser sig hurtigt, at det slet ikke står på hans agenda at sænke de  kulinariske ambitioner.

Råvarerne er godt nok generelt blevet lidt mindre blærede og serveringerne mindre bombastiske, men det opvejes af  interessante latinamerikanske inspirationer, smukke præsentationer og nænsom råvarehåndtering. Tree Top Adventure-menuen dækker stadig over mere end 30 serveringer. Betjeningen inklusive håndtering af vin er sympatisk og korrekt uden alt for store armbevægelser, men med stor omsorg for gæsterne.

I appetizersektionen er alle de små hapsere velkomponerede og smukke, og de danske kartofler vinder vores hjerter: Sæsonens sidste små eksemplarer er perfekt kogt og serveres med en kartoffel- og persilleskum og små, crunchy kartoffelpuffer. En dejligt naturlig ret, ligesom den følgende ”tomatsalat” i form af en dekonstrueret caprese med små smagspakkede cherrytomater, mozzarellacreme og 30-årig balsamico, overhældt med en tomatintens consommé – smukt og balanceret.

Første ret på menuen præsenteres dramatisk: På en bund af rygende strandsten og tang ligger et gennemsigtigt stykke plastik og oven på det tre smagsintense bidder af hav; belugacaviar, tatar på kammusling og en lille ”dumpling”  på papirtynd glaskål med fyld af østers. En citroncreme fungerer som den smagsmæssige bro til en frugtig riesling. Så kommer køkkenchefen selv til bordet og fortæller om sin personlige madrejse fra Colombia til Danmark, mens han hælder en chorizoinfuseret sauce med tapiokaperler over de tre små orange spøgelsesskikkelser på vores tallerkener. Det viser sig at være jomfruhummertatar med hver sit lille ”tæppe” af mangogelé. Ristede, knuste hasselnødder bidrager med tekstur, men overdøver lidt rettens andre aromaer. Det smager godt, men det er, som om retten ikke rigtigt kan beslutte sig for, om den skal være blid og mild eller syrligt pikant. Med lidt mere vovemod og knald på smagsspektret var den gået endnu renere ind. Denne lidt forsigtige tilgang, ligesom en måske lidt overdreven kærlighed til nødder, går igen i flere retter, som spiller på det latinamerikanske eller asiatiske.

Det smørmøre svinebryst med koreansk barbecuesauce og kaffecreme er meget lækker, og fungerer fint med en solbærfrugtig gigondas, som både møder og kontrasterer den sødmefulde sauce. Men for at fremstå som koreansk mangler kompositionen lidt chilibid. De mere finstemte og milde retter er derimod næsten altid elegant balancerede, som den perfekt eksekverede lille fumé på blæksprutte og fennikel.

Menuen indeholder ikke mindre end tre flotte isdesserter, hvilket måske er én for meget, for da friandisevognen komplet med flambering af marshmallow på pind ruller ind, er vi meget, meget mætte.

Men svaret på det indledende spørgsmål bliver et JA: Tree Top holder stadig mesterklasse-niveau, og vi applauderer den modige drejning mod et eklektisk, latino-asiatisk-nordisk køkken. Nu håber vi, at det næste gang bliver til mere end fine antydninger.

Tree Top i Munkebjerg Hotel, Munkebjergvej 125, 7100 Vejle
Se mere info

Fik du lyst til at læse mere?

Opret dig som Guiding Guest på whiteguide.dk og få fri adgang til alle anmeldelser publiceret i White Guide 2015/16. Det er ganske gratis. Du kan også skrive dine egne anmeldelser af restauranter optaget i guiden. Læs mere og tilmeld dig her.

 

Mere restaurantnyt

  • KØBENHAVN: Intimt og intenst på Danmarks mindste restaurant

    KØBENHAVN: Intimt og intenst på Danmarks mindste restaurant

    .

    Kiin Kiin 71

    Nyhavn 71
    1051 København K
    +45 51 44 59 58
    kiinkiin71.dk

    For enden af Nyhavn ligger Suhrs Pakhus, der nu huser 71 Nyhavn Hotel og restauranten Sea by Kiin Kiin. Siden efteråret 2018 kan du også finde Kiin Kiin 71 på adressen, der eksisterer som en slags restaurant i restauranten hos Sea by Kiin Kiin.

    Der er tale om Danmarks mindste spisested med plads til kun seks gæster, der bliver ført igennem en omakase-seance i fire akter med 36 serveringer uden kød, men med alt godt fra havet. Første akt foregår stående under de kraftige loftsbjælker ved indgangen til Sea by Kiin Kiins spiselokale.


     

  • ODENSE: Det ambitiøse madværksted

    ODENSE: Det ambitiøse madværksted

    .

    Aro

    Østerbro 32
    5000 Odense C
    +45 42 83 23 15
    restaurant-aro.dk

    Kokkene Christoffer Schärfe og Bjørn Jacobsen har skabt en lille rustik perle af en restaurant i et tidligere autoværksted på det yderste Østerbro i et af Odenses gamle industrikvarterer. Aro er indrettet råt, men charmerende med højt til loftet, blanklakerede plankeborde og forskellige tæpper på det rå gulv.


     

  • KØBENHAVN: En perle på bådebroen

    KØBENHAVN: En perle på bådebroen

    .

    La Banchina

    Refshalevej 141A
    1432 København K
    +45 31 26 65 61
    labanchina.dk

    La Banchina hører hjemme i B&W’s gamle hovedvagtsbygning på Refshaleøen. Hovedvagtsbygning lyder imposant, men navnet dækker i virkeligheden over et beskedent og gammelt blåmalet træskur – men ikke desto mindre et skur med bådebro og byens bedste udsigt over Inderhavnen.


     

  • KØBENHAVN: Fræk og festlig lillesøster

    KØBENHAVN: Fræk og festlig lillesøster

    .

    Roxie

    Bremerholm 6
    1069 København K
    +45 53 89 10 69
    roxie.dk

    Luksushoteller skyder op som paddehatte i København i disse år, og et af dem er Herman K i Indre By, som har sat holdet bag Kadeau og køkkenchef Anika Madsen til at styre hotelrestauranten Roxie.


     

  • KØBENHAVN: Et genfødt unikum

    KØBENHAVN: Et genfødt unikum

    .

    Noma

    Refshalevej 96
    1432 København K
    +45 32 96 32 97
    noma.dk

    Med den nye inkarnation af restauranten på Refshaleøen har René Redzepi og co. skabt en restaurant og en måltidsoplevelse, som på alle måder er enestående.


     

  • WHITE GUIDE KÅRER NOMA TIL ÅRETS RESTAURANT I WHITE GUIDE 2019 – SE LISTEN MED ALLE PRISVINDERE HER

    WHITE GUIDE KÅRER NOMA TIL ÅRETS RESTAURANT I WHITE GUIDE 2019 – SE LISTEN MED ALLE PRISVINDERE HER

    WHITE GUIDE KÅRER NOMA TIL ÅRETS RESTAURANT I WHITE GUIDE 2019 – SE LISTEN MED ALLE PRISVINDERE HER

    Noma er tilbage på tronen som landets ypperste gastronomiske spydspids. Restauranten, som tidligere i år genåbnede i nye klæder på Holmen, vandt mandag den 19. november den eftertragtede pris som ‘Årets Restaurant’, da White Guide kunne løfte sløret for årets guide til landets 153 bedste restauranter ved en festlig prisoverrækkelse på SOHO i den københavnske Kødby.

    Noma genvinder dermed titlen, som de senest kunne smykke sig med i 2016. White Guide kårer Noma til ‘Årets Restaurant’, fordi de sammenlagt har fået flest point for mad, som er den del af restaurantoplevelsen, White Guide vægter højest. Derudover vurderes alle restauranter i kategorierne ‘service’, ‘drikkevarer’ og ‘miljø og stemning’, og her trak Noma sammenlagt det længste strå, skarpt forfulgt af Koks, Mielcke & Hurtigkarl og Geranium.

    Prisindstillingen til Noma og de 13 øvrige prisvindere samt nominerede kan ses herunder. 


     

  • PARTNERNYT: Champagne Yvonne Seier Christensen – Les Cinq Filles V

    PARTNERNYT: Champagne Yvonne Seier Christensen – Les Cinq Filles V

    PARTNERNYT: White Guide udgives i samarbejde med en række partnere, som deler vores passion for dansk gastronomi og ønsket om branchens fortsatte positive udvikling. Vi er stolte af at præsentere Champagne Yvonne Seier Christensen – Les Cinq Filles V som partner.

    Hos Champagne Yvonne Seier Christensen – Les Cinq Filles V arbejdes der kun sammen med topproducenter rundt omkring i Champagne, hvilket gør det muligt at have vine fra forskellige terroirs med deres egen personlighed og udtryk.


     

  • PARTNERNYT: Tari Faroe Seaweed

    PARTNERNYT: Tari Faroe Seaweed

    PARTNERNYT: White Guide udgives i samarbejde med en række partnere, som deler vores passion for dansk gastronomi og ønsket om branchens fortsatte positive udvikling. Vi er stolte af at præsentere Tari Faroe Seaweed som partner.

    TARI – Faroe Seaweed er en færøsk tangvirksomhed med over ti års erfaring indenfor makroalgedyrkning, høstning, videreprocessering og produktudvikling. Søskendeparret Agnes Mols Mortensen og Mortan Mols Mortensen ejer og driver virksomheden, og biologisk bæredygtighed er fundamentet, som de bygger på. TARI har opbygget kompetence indenfor alle led i værdiforøgningskæden, fra de mikroskopiske stadier i tangdyrkningsprocessen og til højkvalitetsprodukter og ingredienser, og produktionsmetoderne udvikles løbende for at opnå den bedste kvalitet. ”Ocean”-produkterne er TARIs højkvalitets madprodukter. De er rene tangprodukter, som tørres ved under 30°C for at bevare så meget som muligt af den oprindelig råvarekvalitet. TARIs nyeste produkt er et tangsalt, og det indeholder egen produktion af færøsk havsalt.

    Læs mere her


     

  • PARTNERNYT: Barfod Vin

    PARTNERNYT: Barfod Vin

    PARTNERNYT: White Guide udgives i samarbejde med en række partnere, som deler vores passion for dansk gastronomi og ønsket om branchens fortsatte positive udvikling. Vi er stolte af at præsentere Barfod Vin som partner.

    BARFOD VIN er unikke nordiske koldklimavine fra Røsnæs, den yderste, solbeskinnede og forblæste udkant af Vestsjælland. Landskabet er dramatisk kuperet randmoræne; et istidslandskab med banker af silt, sand, ler, grus og sten. Virkelig dårlig landbrugsjord. Virkelig godt mikroklima for vindyrkning på de sydvendte skråninger mod Kalundborg Fjord.
    Druerne får nogle tæsk her. Af sol, vind og salt fra havet. Små druer med intens smag som vilde bær. Især i de sandede dele af marken, hvor grønne druer bliver ravgyldent solbrændte, og sødmen varm som honning.


     

  • AALBORG: Fransk bistro er med på moden

    AALBORG: Fransk bistro er med på moden

    .

    Bistro Dejavú

    Ved Stranden 7 D
    9000 Aalborg
    +45 40 30 49 28
    bistrodejavu.dk

    Aalborgs  restaurantscene  har  i  de  senere  år  oplevet  et  sandt  boom,  og  Bistro  Dejavú  er  blandt  de  nyeste  skud  på  stammen  i  det  øvre  mellemniveau.  På  den  franske  bistro  vækkes  genkendelsens  glæde  af  flere  retter,  og  med  smagen  i  højsædet  får  det  klassiske  også  indimellem  et  fint,  moderne  præg.  Vores  første  ret  er  norske  kammuslinger,  der  har  en  vellykket  sprød  overflade  og  karakteristisk  smeltende  blød  midte. 


     

Køb White Guide Dagmar Champagne Yvonne Seier Christensen V GASTRO unika White Guide App