Opret dig som Guiding Guest og få gratis adgang til at læse vores anmeldelser og skrive dine egne.

Noma er Årets restaurant 2014

Noma er Årets restaurant 2014
25. apr. 2014

200 fremmødte journalister og nominerede restaurantfolk slubrede champagne og applauderede de 9 prisvindere, da lanceringen af White Guide 2014 i går eftermiddag løb af stablen i Carlsbergs smukke museum i Valby. Her kan du se dagens vindere.
 

Årets restaurant | Noma

Årets restaurant giver en restaurantoplevelse i verdensklasse og en blændende madoplevelse i international mesterklasse. Vinderen kvalificerer sig til titlen gennem sine totalpoint – og præsterer flere restauranter på samme niveau, er det madpointene, der er afgørende. Med udmærkelsen Årets restaurant præmierer White Guide højdepunktet i dansk gastronomi og restaurantkultur lige nu.

Nominerede: noma, Geranium, Studio og Frederikshøj

"Noma vinder for at levere en mageløs, helstøbt restaurantoplevelse, hvor sanseudvidende mad-, service- og vinoplevelser leveres med en befriende portion humor og en knivspids rock ’n’ roll. Årets bedste restaurant har en unik position som Skandinaviens gastronomiske tænketank, men viser ingen tegn på at sætte farten ned og hvile på laurbærrene. Tværtimod trykker de på speederen og er i 2014 bedre end nogensinde.”

Overrækkes af Jan Krag Jacobsen, adjungeret professor ved Performance Design på Roskilde Universitet og præsident (og vicepræsident) for Det Danske Gastronomiske Akademi 1992-2012.

Årets madoplevelse – i samarbejde med Lavazza | Geranium

Årets madoplevelse er sammen med Årets restaurant White Guides fornemmeste udmærkelse. Den gives til en restaurant, som præsterer en anderledes, fantastisk madoplevelse i international mesterklasse og alt i alt en strålende restaurantoplevelse. Med udmærkelsen Årets madoplevelse præmierer White Guide en frontlinje i dansk gastronomi lige nu.

Nominerede: noma, Geranium, Studio og Frederikshøj

”Geranium vinder for med den yderste tekniske præcision at levere en visuelt spektakulær og smagsmæssigt sindsoprivende måltidsoplevelse. Der hviler en lethed og friskhed over hele forestillingen, som er minutiøst tilrettelagt og formår at tage gæsten på en rejse rundt i et imponerende arsenal af råvarer og smagsindtryk uden at overmætte hverken mave eller sind.”

Uddeles i samarbejde med Lavazza og overrækkes af Nordic Key Account Manager Johannes Jamali.

Årets vinoplevelse – i samarbejde med Spiegelau | Mielcke & Hurtigkarl

Med udmærkelsen Årets vinoplevelse præmieres en restaurant, som har udmærket sig ved et ambitiøst vinarbejde. Valget af vin, håndteringen og præsentationen, mad- og vinsammensætningen, vinkortets komposition samt evnen til at formidle vinviden er alle vigtige dele af en stor vinoplevelse.

Nominerede: Mielcke & Hurtigkarl, Kadeau København, Søllerød Kro og AOC
 
Mielcke & Hurtigkarl vinder for med ekstrem fingerspidsfornemmelse og dyb sensorisk indsigt at levere næsten overnaturlige mad- og vinkombinationer til en yderst varieret menu med indflydelse fra både nær og fjern. Her er vinvalgene moderne og personlige uden at være modeprægede, og det klassisk funderede, veludførte vinarbejde kombineres med en afvæbnende charme og evne til at læse gæsten.”

Uddeles i samarbejde med Spiegelau og overrækkes af vinkommunikatør og medstifter af og nu vicepræsident i Dansk Sommelier Forening Tim Vollerslev.

Årets serviceoplevelse – i samarbejde med Carlsberg | Frederikshøj

Med udmærkelsen Årets serviceoplevelse præmieres en restaurant, som har bidraget til at føre restaurantkulturen fremad. Opmærksomhed på gæsten, viden om mad og drikkevarer, betjeningens oplæg og dets gennemførelse og velvalgt attitude fra bordbestilling til afsked er alle vigtige momenter i en stor serviceoplevelse.

Nominerede: noma, Marchal, Frederikshøj og Søllerød Kro

"Frederikshøj vinder for med en afslappet professionalisme i betjeningen at løfte restauranten op blandt toppen i international mesterklasse. Betjeningen er meget professionel, vidende, opmærksom, hjælpsom, men må nærmest være udvalgt for deres personlighed. Alt foregår afslappet i en tone, der får selv den ”grønneste” restaurantgæst til at slappe af.”

Uddeles i samarbejde med Carlsberg og overrækkes af On Trade Direktør Bjarne Steen Jensen.

Årets nye restaurant | Studio

Med udmærkelsen Årets nye restaurant præmieres nye stjerneskud på restauranthimlen, men ikke supernovaer med kort levetid. De nyheder, der præmieres, byder helt fra start på sikker og avanceret madlavning i kombination med et højt niveau på helhedsoplevelsen.

Nominerede: Amass, Studio, Marchal og Pasfall

”Studio vinder for fra første færd at have givet København et nyt spisested af international mesterklasse og for en nyskabende gastronomi, som med rødderne i det nye nordiske køkken også åbner dørene mod interessante råvarer og køkkener ude i den store verden.”

Overrækkes af Katrine Klinken, kok, madskribent, formand for Slow Food København/Nordsjælland og repræsentant for Norden i Slow Foods Internationale Råd.

Årets ”feel good-oplevelse” | Pluto

Med udmærkelsen Årets ”feel good-oplevelse” vil vi hædre en restaurant, hvor det er specielt rart at indtage et måltid. Det handler givetvis om mad og drikkevarer, men nok så vigtig er stemningen, miljøet og det, ”der ligger i luften” – noget ægte og sympatisk, som får os til at føle os ekstra godt tilpas, og som lokker til at komme igen – og igen.

Nominerede: Pluto, Paté Paté, Mest og Restaurant Et

”Pluto vinder for at have ramt en gastronomisk nerve med sit smagsintense køkken, der leverer lige præcis den krisevenlige comfort food-stil, man har brug for efter en lang, hård arbejdsdag, hvor man fortjener at blive solidt forkælet. Et slaraffenland for yndere af fransk saftevin, for maillardfetichister, bindevævsgale og umamijunkier. Bare slap af og nyd det.”

Overrækkes af Claus Meyer, gastronomisk iværksætter, forfatter, tv-kok, restauratør og initiativtager til Nordisk Køkken Symposium i 2004.

Årets ”en rejse værd” – i samarbejde med Horesta | Falsled Kro

Med udmærkelsen Årets ”en rejse værd” præmieres en restaurant, hvor arbejdet i gastronomiens tjeneste og niveauet på helhedsoplevelsen lokker gæster til langvejs fra. Såvel den lille kro i landsbyen, som de mere luksuriøse sæson- og storbyrestauranter, kan være en rejse værd.

Nominerede: Falsled Kro, Kadeau Bornholm, Koks og Henne Kirkeby Kro

"Falsled Kro for at tilbyde en udsøgt helhedsoplevelse, hvor historiens vingesus på fornem vis forenes med moderne luksus i form af et knivskarpt køkken, hvor det klassiske møder det innovative og moderne, og en fredelig overnatning i smukke omgivelser såvel inde som ude.”

Uddeles i samarbejde med Horesta og overrækkes af adm. direktør Katia K. Østergaard.

Årets unge kokketalent – i samarbejde med Lavazza | Rasmus Munk, Tree Top Restaurant på Munkebjerg Hotel

“Den kun 23-årige vinder har fået frie tøjler som køkkenchef siden august 2013 - og han kvitterer ved at gå hele vejen med opfindsomme appetitvækkere, stor respekt for råvarerne og evnen til at vise en rød tråd gennem hele måltidet, hvilket allerede det første år bringer ham op i mesterklassen af danske restauranter. Vi har kun set begyndelsen fra dette unge stortalent.”

Uddeles i samarbejde med Lavazza og overrækkes af Nordic Key Account Manager Johannes Jamali.

Årets innovatør – i samarbejde med Arla | Amass

Med udmærkelsen Årets innovatør præmieres en restaurant eller en person, der har tilført gastronomien noget nyt og banebrydende. Det kan være i såvel rammerne omkring samt præsentationen af det kulinariske som i selve det gastronomiske udtryk og indhold.

Nominerede: Amass, Bror, Verandah og Can Blau

”Amass vinder for med sikker fornemmelse for, i hvilken retning de globale vinde blæser, at have skabt sin helt egen fine dining-brasserie-niche - og sluppet en flig af den store verden til København. Menuen opdateres konstant med udgangspunkt i råvareudbuddet, hvilket gør, at restauranten hele tiden er interessant og værd at besøge igen og igen.”

Uddeles i samarbejde med Arla Unika og overrækkes af gastronomisk ansvarlig John Gynther.

 

Mere restaurantnyt

  • Mød vores partnere: KEN STORKØKKEN

    Mød vores partnere: KEN STORKØKKEN

    WHITE GUIDE: White Guide udgives i samarbejde med en række partnere, som deler vores passion for dansk gastronomi og ønsket om branchens fortsatte positive udvikling. Vi er stolte af at præsentere KEN STORKØKKEN som samarbejdspartner for White Guide Danmark.

    KEN STORKØKKEN har siden 1944 indrettet storkøkkener, restauranter og kantiner hele landet over. "Vi er totalleverandør af isenkram, maskiner samt inventar og tilbyder individuel rådgivning baseret på stor brancheerfaring. Derudover har vi egen serviceafdeling med 42 teknikere.

    Du finder os i den vestlige ende af Aarhus, hvor vi både rummer en stor udstilling af vores varer, et fuldfunktionelt demokøkken og vores centralt liggende lager. Virksomheden er inkl. service mere end 100 medarbejdere, fordelt over hele landet, og altid i nærheden af dig og klar til at hjælpe med sparring, inspiration og rådgivning.

    Det er igennem tiden blevet til et utal af køkkenindretninger landet over, store som små, og vi er altid klar på en ny udfordring. Med vores brede ekspertise og et produktsortiment i topkvalitet kan vi sikre dig landets bedste rådgivning indenfor inspiration og indretning i det professionelle køkken."


     

  • KØBENHAVN: Forførende dogmefrihed

    KØBENHAVN: Forførende dogmefrihed

    .

    Mielcke & Hurtigkarl

    Frederiksberg Runddel 1
    2000 Frederiksberg
    +45 38 34 84 36
    mhcph.com

    Mielcke & Hurtigkarl viser os gang på gang, hvor vidunderligt forfriskende og forførende en kreativ dogmefri tilgang til kokkekunsten kan være, når det er gastronomiske genier, der står bag. Du finder kun få ligeså spændende restauranter noget sted i verden.


     

  • ODENSE: Præcis og bæredygtig nydelse

    ODENSE: Præcis og bæredygtig nydelse

    .

    Vår

    Vintapperstræde 10
    5000 Odense C
    +45 26 49 26 44
    vaar.dk

    I hyggelige Vintapperstræde har Jacob Buurmølle-Jensen sommeren 2017 åbnet en ambitiøs lille restaurant med blot seks borde. Buurmølle-Jensen, der før har været på bl.a. Kadeau og Naert, står ene mand i køkkenet og lægger vægt på bæredygtighed, så der er masser af økologi fra nærområdet på tallerkenerne og naturvin i glassene.


     

  • KVISTGÅRD: En skjult skat i Nordsjælland

    KVISTGÅRD: En skjult skat i Nordsjælland

    .

    Atelier 85

    Reerstrupvej 11
    3490 Kvistgård
    +45 31 66 42 60
    facebook.com/Atelier85.Kvistgaard

    Hos Atelier 85 i Kvistgård byder køkkenchef Brian Pedersen velkommen i en stor aflang dagligstue, der går i eet med det rummelige moderne køkken. Velkomstdrinken er en filigran og frisk blanc de noirs grand cru-champagne fra Henriet-Bazin med fine noter af eg og vanilje. Køkkenchefen præsenterer selv alle retter ved bordet. Den første, Gillardeau-østers lagt på kveller med hakket østers i en kugle lukket med et delikat tyndt lag muslingegele og muslingeskum, har en frisk, let nøddeagtig smag, der tilføres syre af de pyntende æbleblomster, og tegner godt for aftenen.


     

  • KØBENHAVN: Østlig velsmag og frisk humle

    KØBENHAVN: Østlig velsmag og frisk humle

    .

    Brus

    Guldbergsgade 29F
    2200 København N
    +45 75 22 22 00
    tapperietbrus.dk

    Sommeren 2017 lukkede Tapperiet Brus' restaurant Spontan, og gourmetmenu og bordbestilling er nu erstattet af et mere simpelt Food Bar-koncept. Det kan godt være, der er skruet ned for (det formelle) serviceniveau, avancerede detaljer m.m., men det er stadigvæk unge Christian Gadient, der regerer i køkkenet, så det er særdeles vanskeligt at sætte en finger på maden.


     

  • KIRKJUBØUR: Innovation og tradition hos Atlantens gastronomiske højborg

    KIRKJUBØUR: Innovation og tradition hos Atlantens gastronomiske højborg

    .

    Koks

    Geilini 13
    FO-175 Kirkjubøur
    +298 33 39 99
    koks.fo
     

    Køreturen alene er næsten det hele værd. De ti kilometers køretur fra Tórshavn ud til den lille bygd Kirkjubøur, hvor Koks holder til, er af bjergtagende smuk karakter. De sidste kilometer tilbagelægges langs kysten med direkte udsigt over vandet, og allerede inden man sætter sig til rette ved bordet med panoramaudsigt over havet og fjeldene på den modsatte side, er skuldrene sænket og vejrtrækningen dybere.


     

  • KØBENHAVN: Perfektionismens triumf

    KØBENHAVN: Perfektionismens triumf

    .

    Geranium

    Per Henrik Lings Alle 4, 8.
    2100 København Ø
    +45 69 96 00 20
    geranium.dk

    Der er toprestauranter, og så er der Geranium. Højt oppe i Parkens H-tårn og med Fælledparkens trækroner som nabo, har Bocuse d'Or-vinderen Rasmus Kofoed stædigt og kontinuerligt forfinet udtrykket i sit lette og elegante køkken, som er dybt rodfæstet i den natur, der omgiver os lige nu og her. Man skal dog ikke tage fejl af det umiddelbart lyse og lette; der gemmer sig massiv velsmag i hver og en af de mange serveringer, som der ikke er en finger at sætte på. At spise her er som at se et symfoniorkester i perfekt harmoni. Her er ingen pludselige forceringer eller vilde improvisationer, som køkkenet ved pludselig indskydelse har sat på menuen.


     

  • WHITE GUIDE 2018 er lanceret. Se årets prisvindere!

    WHITE GUIDE 2018 er lanceret. Se årets prisvindere!

    Geranium vandt i går endnu en stor hædersbevisning til samlingen, da restauranten kunne lade sig hylde som årets bedste danske restaurant i den nye udgave af White Guide. Geranium er, sammen med 124 andre danske restauranter, optaget i White Guide som cremen af den danske restaurationsbranche. De 125 restauranter blev i går hyldet ved en stor lanceringsfest i Operaens opulente rammer, hvor der samtidig blev uddelt en række eftertragtede priser for årets bedste præstationer udi kunsten at kokkerere, nytænke, beværte og servicere.


     

  • De nominerede til årets priser i White Guide 2018

    De nominerede til årets priser i White Guide 2018

    Her er listen over de nominerede til årets priser. Vinderne afsløres ved lanceringen af White Guide 2018 i Operaen i København den 20. november 2017. Efter prisoverrækkelserne står de kulinariske nomader Cooking in Motion med køkkenchef Sebastián Mazzola i spidsen for et unikt festmåltid. Mazzolas imponerende cv tæller legendariske restauranter som El Bulli, Tickets, 41°, Pakta, AOC og Noma, så vi kan garantere en smagsoplevelse udover det sædvanlige. Se menuen og find billetter til den efterfølgende pop-up-restaurant her. Billetter til trendseminar, lancering og gallamiddag finder du her.
    "Årets nye restaurant", der uddeles i samarbejde med Stokkebye:
    Atelier 85
    Restaurant Barr
    Restaurant Jordnær

    "Årets innovatør", der uddeles i samarbejde med Arla Unika:
    Gemyse
    Ræst
    Veve

    "Årets serviceoplevelse", der uddeles i samarbejde med De Forenede Dampvaskerier:
    Slotskælderen/Dragsholm Slot
    Stammershalle Badehotel
    Søllerød Kro

    "Årets vinoplevelse", der uddeles i samarbejde med Vinakademiet:
    Ancestrale
    Mielcke & Hurtigkarl
    Nærvær

    "Årets unge kokketalent", der uddeles i samarbejde med Lavazza:
    Jacob Burmølle-Jensen, Restaurant Vår
    Christian Gadient, BRUS
    Poul Andrias Ziska, KOKS

    "Årets bæredygtige", der uddeles i samarbejde med GASTROunika-Caviar:
    Amass
    Restaurant Moment
    Veve

    "Årets øloplevelse", der uddeles i samarbejde med Sidekick Brewing:
    Restaurant Barr
    BRUS
    Vendia Brasserie

    "Årets kør hjem-drikkevaremenu", der uddeles i samarbejde med Dagmar:
    Kadeau Bornholm
    Mielcke & Hurtigkarl
    Studio

    "Årets vinkort", der uddeles i samarbejde med Riedel:
    Babette
    Geranium
    Søllerød Kro

    "Årets kaffeoplevelse", der uddeles i samarbejde med Lavazza:
    108
    Geranium
    Kadeau København

    "Årets feel good-oplevelse", der uddeles i samarbejde med Catering Engros:
    La Banchina
    Christianshøjkroen
    Restaurant ROS

    "Årets smag for skillingen", der uddeles i samarbejde med KEN Storkøkken:
    Restaurant Remouladen
    Restaurant Textur
    Vallø Slotskro

    "Årets dessertoplevelse", der uddeles i samarbejde med Cacao Barry:
    Frederikshøj
    Restaurationen
    Søllerød Kro

    "Årets fiske- og skaldyrsoplevelse", der uddeles i samarbejde med Fiskerikajen:
    La Banchina
    Fanø Østersfestival
    Villa Vest


     

  • Tidligere El Bulli-kok popper op i København

    Tidligere El Bulli-kok popper op i København

    Fejringen af årets White Guide får et skud fyrigt gastronomisk krydderi fra den japanske og peruvianske hylde, når holdet fra Cooking in Motion indtager de smukke og statelige omgivelser på landstedet Sølyst i Klampenborg nord for København.

    Cooking in Motion er et hold kulinariske nomader med køkkenchef Sebastián Mazzola i spidsen. Måske kender du ikke hans navn, men han er langt fra hvem som helst – hans imponerende cv tæller legendariske restauranter som El Bulli, Tickets, 41°, Pakta, AOC og Noma.

    Den gode nyhed er, at du nu også har muligheden for at komme med til den madoplevelse, der skal imponere toppen af den danske restaurationsbranche, når lanceringsmiddagen løber af stablen mandag den 20. november.

    Sebastián Mazzola flankeres af den højt dekorerede sakesommelier Sussie Villarico (Pakta, 41°), og de to har gjort Cooking in Motion til en af verdens fremmeste eksponenter for det såkaldte 'nikkei'-køkken, som er en fyrig og fræk fusion af det japanske og peruanske køkkens delikate råvarer og teknikker. De to fornøjer normalt gæsterne i hjembyen Barcelona og metropoler verden over med udsolgte gastronomiske aftener, så det er lidt af et scoop, at de er blevet lokket til København.

    Oplevelsen kombinerer en udsøgt peruviansk-japansk tastingmenu med en spændende drikkemenu, som kommer til at indeholde både et udvalg af vine og sjældne sake-typer af ypperste kvalitet, udvalgt af sakesommelier Sussie Villarico.

    Udover gallamiddagen er der planlagt yderligere tre popup-middage på Sølyst, hvor heldige og nysgerrige gourmeter kan få rystet smagsløgene med en gastronomisk oplevelse, som du ellers ikke kan få i Danmark.

    Læs den foreløbige menu for popup-middagene og gallamiddagen her (vinene til gallamiddagen bliver afsløret på aftenen).

    https://www.rsvp-popup.com/events/white-guide-denmark-pop-up-dinner-klam...


     

Køb White Guide White Guide Nordic 2017 Stockebye caviar GASTRO unika White Guide App