Opret dig som Guiding Guest og få gratis adgang til at læse vores anmeldelser og skrive dine egne.

Lancering af White Guide 2014

Lancering af White Guide 2014
22. apr. 2014

250 journalister og nominerede restaurantfolk deltager den 24. april i lancering afWhite Guide, som foregår i smukke lokaler hos Carlsberg i København. Fra kl. 18 er prisvinderne offentlige, og guiden frigives til alverden!

Dagens program

16.00 Bobler, øl, vin, snacks, ost, kaffe og chokolade (se menuen nedenfor)
16.30 Velkommen ved Søren Grunnet Løvenlund, direktør for White Guide Danmark
16.35 Sådan arbejder White Guide ved projektleder Lena Ilkjær
16.45 White Guide uddeler priser i kategorierne:

“Årets nye restaurant"
- overrækkes af Katrine Klinken, kok, madskribent, formand for Slow Food København/Nordsjælland og repræsentant for Norden i Slow Foods Internationale Råd
“Årets feel good-oplevelse”
- overrækkes af Claus Meyer, gastronomisk iværksætter, forfatter, tv-kok, restauratør og initiativtager til Nordisk Køkken Symposium i 2004

“Årets en-rejse-værd”
- uddeles i samarbejde med Horesta og overrækkes af adm. direktør Katia K. Østergaard
“Årets innovatør
- uddeles i samarbejde med Arla Unika og overrækkes af gastronomisk ansvarlig John Gynther
“Årets serviceoplevelse”
- uddeles i samarbejde med Carlsberg og overrækkes af On Trade Direktør Bjarne Steen Jensen
“Årets vinoplevelse”
- uddeles i samarbejde med Spiegelau og overrækkes af vinkommunikatør og medstifter af og nu vicepræsident i Dansk Sommelier Forening Tim Vollerslev
“Årets madoplevelse”
- uddeles i samarbejde med Lavazza og overrækkes af Nordic Key Account Manager Johannes Jamali
“Årets unge kokketalent”
- uddeles i samarbejde med Lavazza og overrækkes af Nordic Key Account Manager Johannes Jamali

“Årets restaurant”
- overrækkes af Jan Krag Jacobsen, adjungeret professor ved Performance Design på Roskilde Universitet og præsident (og vicepræsident) for Det Danske Gastronomiske Akademi 1992-2012

Der er fire nominerede restauranter til hver pris. Se under linket her, hvem de er.

17.50 Lena Ilkjær præsenterer årets mesterklasse-restauranter
18.00 White Guide offentliggøres og uddeles til alle
18.00 Flere bobler, øl, vin, snacks, ost, kaffe og chokolade (se menuen nedenfor)
19.00 Tak for i dag

Dagens menu
- Lun solskinssoul fra DJ Butterfingers
- Engageret betjening fra en tjenerklasse på Hotel- og Restaurantskolen
- Værtskab ved White Guide Danmark og Carlsberg i det smukke Carlsberg Museum & Business Centre
- Espresso af mærket Tierra fra Lavazza - så latte arty, som dit hjerte måtte begære
- Udvalg af øl fra Jacobsen til snacks og småretter fra Carlsbergs køkkenchef, Magnus Mondrup Knudsen:

  • Ærter, kammusling og ristet brød til Jacobsen Saaz Blonde
  • Friterede brisler med østersmayo til Jacobsen Extra Pilsner
  • Kyllingnugget til Jacobsen IPA
  • Kyllingskind, rogn, urter og eddike til Jacobsen Dark Lager
  • Salat, agurk, syltelage, ramsløg til Jacobsen Velvet Ale

- Arla Unika serverer blåskimmel (Høgelundgaard eller Hallands Himmel) og den økologiske råmælksost, Kry
- Mikkel Friis-Holm og chocolatier Peter Svenningsen serverer smagsprøver på verdens bedste chokolade:

  • Dark Milk 55% - verdens bedste mælkechokolade
  • Nicaliso 70% - Delt sølvmedalje ved verdensmesterskabet
  • Rugoso 70%
  • Dark Blend 65%
  • Lazy Cocoa Grower 70%
  • Nicaliso 70% - Vandganache
  • Nicaliso 70% - Vandganache med Rabarber fra Fejø
  • Karameliseret Pecan med Anis, grøndlandsk kvan og røget havsalt støbt med 65% Dark Blend
  • Blomme-vandganache lavet med og støbt i, Lazy Cocoa Grower 70%

- Der er vand med og uden bobler fra S. Pellegrino
- Nyd dagens champagne og andre vine af krystal fra Spiegelau
- Dansk Forum for Frugtvin serverer udvalgte produkter fra Cold Hand Winery og Frederiksdal Kirsebærvin:

  • Feminam
  • Masculine
  • Prunus Nigra
  • Frederiksdal Kirsebærvin
  • Reserve

- Online-vinmarkedet Flaskeposten og Clément Vin skænker følgende vine:

  • Champagne Brut + Réserve Verzenay Grand Cru, Domaine Jean Lallement (80 % PN, samlet prod. 20K fl.)
  • 2011 Riesling Quarzit, Weingut Bischel – Rheinhessen, Tyskland
  • 2012 Pouilly-Fumé, Domaine Jonathan Pabiot – Loire, Frankrig
  • 2012 Grüner Veltliner “Bürsting”, Weingut Ebner-Ebenauer – Weinviertel, Østrig
  • 2012 Gewürztraminer, Domaine Agapé – Alsace, Frankrig
  • 2011 Meursault Charles-Maxime, Domaine Latour-Giraud – Bourgogne, Frankrig
  • 2011 Pinot Noir, Weingut Dopler – Thermenregion, Østrig
  • 2011 Crozes-Hermitage, Domaine des Lises – Rhône, Frankrig
  • 2012 Acón Roble, Bodegas Abadia de Acón – Ribera del Duero, Spanien
  • 2009 Bardamu, Azienda Agricola Ripanuda – Toscana, Italien

.

 

Mere restaurantnyt

  • KØBENHAVN: Pasta i døgndrift

    KØBENHAVN: Pasta i døgndrift

    .

    Barabba

    Store Kongensgade 34
    1264 København K
    +45 33 10 10 40
    barabba.dk

    Det er svært ikke at blive lykkelig for Restaurant Barabba, der som et andet italiensk hjem serverer varm mad helt til kl. 2 om natten.


     

  • Mød vores partnere: Dagmar

    Mød vores partnere: Dagmar

    WHITE GUIDE: White Guide udgives i samarbejde med en række partnere, som deler vores passion for dansk gastronomi og ønsket om branchens fortsatte positive udvikling. Vi er stolte af at præsentere vores partner Dagmar – en kompromisløs gastronomisk drikkeoplevelse uden alkohol.


     

  • AALBORG: Bæredygtig velsmag og knivskarpt håndværk

    AALBORG: Bæredygtig velsmag og knivskarpt håndværk

    .

    Textur

    Vesterbro 65, st.th.
    9000 Aalborg
    +45 27 50 35 08
    restauranttextur.dk

    Kokkene Dennis Juhl og Frederik Østeraa driver dette fremragende spisested med både hjerte, hjerne, håndværk og ikke mindst en meget stor indsigt i velsmag og nydelse.


     

  • Mød vores partnere: KEN STORKØKKEN

    Mød vores partnere: KEN STORKØKKEN

    WHITE GUIDE: White Guide udgives i samarbejde med en række partnere, som deler vores passion for dansk gastronomi og ønsket om branchens fortsatte positive udvikling. Vi er stolte af at præsentere KEN STORKØKKEN som samarbejdspartner for White Guide Danmark.

    KEN STORKØKKEN har siden 1944 indrettet storkøkkener, restauranter og kantiner hele landet over. "Vi er totalleverandør af isenkram, maskiner samt inventar og tilbyder individuel rådgivning baseret på stor brancheerfaring. Derudover har vi egen serviceafdeling med 42 teknikere.

    Du finder os i den vestlige ende af Aarhus, hvor vi både rummer en stor udstilling af vores varer, et fuldfunktionelt demokøkken og vores centralt liggende lager. Virksomheden er inkl. service mere end 100 medarbejdere, fordelt over hele landet, og altid i nærheden af dig og klar til at hjælpe med sparring, inspiration og rådgivning.

    Det er igennem tiden blevet til et utal af køkkenindretninger landet over, store som små, og vi er altid klar på en ny udfordring. Med vores brede ekspertise og et produktsortiment i topkvalitet kan vi sikre dig landets bedste rådgivning indenfor inspiration og indretning i det professionelle køkken."


     

  • KØBENHAVN: Forførende dogmefrihed

    KØBENHAVN: Forførende dogmefrihed

    .

    Mielcke & Hurtigkarl

    Frederiksberg Runddel 1
    2000 Frederiksberg
    +45 38 34 84 36
    mhcph.com

    Mielcke & Hurtigkarl viser os gang på gang, hvor vidunderligt forfriskende og forførende en kreativ dogmefri tilgang til kokkekunsten kan være, når det er gastronomiske genier, der står bag. Du finder kun få ligeså spændende restauranter noget sted i verden.


     

  • ODENSE: Præcis og bæredygtig nydelse

    ODENSE: Præcis og bæredygtig nydelse

    .

    Vår

    Vintapperstræde 10
    5000 Odense C
    +45 26 49 26 44
    vaar.dk

    I hyggelige Vintapperstræde har Jacob Buurmølle-Jensen sommeren 2017 åbnet en ambitiøs lille restaurant med blot seks borde. Buurmølle-Jensen, der før har været på bl.a. Kadeau og Naert, står ene mand i køkkenet og lægger vægt på bæredygtighed, så der er masser af økologi fra nærområdet på tallerkenerne og naturvin i glassene.


     

  • KVISTGÅRD: En skjult skat i Nordsjælland

    KVISTGÅRD: En skjult skat i Nordsjælland

    .

    Atelier 85

    Reerstrupvej 11
    3490 Kvistgård
    +45 31 66 42 60
    facebook.com/Atelier85.Kvistgaard

    Hos Atelier 85 i Kvistgård byder køkkenchef Brian Pedersen velkommen i en stor aflang dagligstue, der går i eet med det rummelige moderne køkken. Velkomstdrinken er en filigran og frisk blanc de noirs grand cru-champagne fra Henriet-Bazin med fine noter af eg og vanilje. Køkkenchefen præsenterer selv alle retter ved bordet. Den første, Gillardeau-østers lagt på kveller med hakket østers i en kugle lukket med et delikat tyndt lag muslingegele og muslingeskum, har en frisk, let nøddeagtig smag, der tilføres syre af de pyntende æbleblomster, og tegner godt for aftenen.


     

  • KØBENHAVN: Østlig velsmag og frisk humle

    KØBENHAVN: Østlig velsmag og frisk humle

    .

    Brus

    Guldbergsgade 29F
    2200 København N
    +45 75 22 22 00
    tapperietbrus.dk

    Sommeren 2017 lukkede Tapperiet Brus' restaurant Spontan, og gourmetmenu og bordbestilling er nu erstattet af et mere simpelt Food Bar-koncept. Det kan godt være, der er skruet ned for (det formelle) serviceniveau, avancerede detaljer m.m., men det er stadigvæk unge Christian Gadient, der regerer i køkkenet, så det er særdeles vanskeligt at sætte en finger på maden.


     

  • KIRKJUBØUR: Innovation og tradition hos Atlantens gastronomiske højborg

    KIRKJUBØUR: Innovation og tradition hos Atlantens gastronomiske højborg

    .

    Koks

    Geilini 13
    FO-175 Kirkjubøur
    +298 33 39 99
    koks.fo
     

    Køreturen alene er næsten det hele værd. De ti kilometers køretur fra Tórshavn ud til den lille bygd Kirkjubøur, hvor Koks holder til, er af bjergtagende smuk karakter. De sidste kilometer tilbagelægges langs kysten med direkte udsigt over vandet, og allerede inden man sætter sig til rette ved bordet med panoramaudsigt over havet og fjeldene på den modsatte side, er skuldrene sænket og vejrtrækningen dybere.


     

  • KØBENHAVN: Perfektionismens triumf

    KØBENHAVN: Perfektionismens triumf

    .

    Geranium

    Per Henrik Lings Alle 4, 8.
    2100 København Ø
    +45 69 96 00 20
    geranium.dk

    Der er toprestauranter, og så er der Geranium. Højt oppe i Parkens H-tårn og med Fælledparkens trækroner som nabo, har Bocuse d'Or-vinderen Rasmus Kofoed stædigt og kontinuerligt forfinet udtrykket i sit lette og elegante køkken, som er dybt rodfæstet i den natur, der omgiver os lige nu og her. Man skal dog ikke tage fejl af det umiddelbart lyse og lette; der gemmer sig massiv velsmag i hver og en af de mange serveringer, som der ikke er en finger at sætte på. At spise her er som at se et symfoniorkester i perfekt harmoni. Her er ingen pludselige forceringer eller vilde improvisationer, som køkkenet ved pludselig indskydelse har sat på menuen.


     

Køb White Guide White Guide Nordic 2017 Stockebye caviar GASTRO unika White Guide App