Opret dig som Guiding Guest og få gratis adgang til at læse vores anmeldelser og skrive dine egne.

Lancering af White Guide 2014

Lancering af White Guide 2014
22. apr. 2014

250 journalister og nominerede restaurantfolk deltager den 24. april i lancering afWhite Guide, som foregår i smukke lokaler hos Carlsberg i København. Fra kl. 18 er prisvinderne offentlige, og guiden frigives til alverden!

Dagens program

16.00 Bobler, øl, vin, snacks, ost, kaffe og chokolade (se menuen nedenfor)
16.30 Velkommen ved Søren Grunnet Løvenlund, direktør for White Guide Danmark
16.35 Sådan arbejder White Guide ved projektleder Lena Ilkjær
16.45 White Guide uddeler priser i kategorierne:

“Årets nye restaurant"
- overrækkes af Katrine Klinken, kok, madskribent, formand for Slow Food København/Nordsjælland og repræsentant for Norden i Slow Foods Internationale Råd
“Årets feel good-oplevelse”
- overrækkes af Claus Meyer, gastronomisk iværksætter, forfatter, tv-kok, restauratør og initiativtager til Nordisk Køkken Symposium i 2004

“Årets en-rejse-værd”
- uddeles i samarbejde med Horesta og overrækkes af adm. direktør Katia K. Østergaard
“Årets innovatør
- uddeles i samarbejde med Arla Unika og overrækkes af gastronomisk ansvarlig John Gynther
“Årets serviceoplevelse”
- uddeles i samarbejde med Carlsberg og overrækkes af On Trade Direktør Bjarne Steen Jensen
“Årets vinoplevelse”
- uddeles i samarbejde med Spiegelau og overrækkes af vinkommunikatør og medstifter af og nu vicepræsident i Dansk Sommelier Forening Tim Vollerslev
“Årets madoplevelse”
- uddeles i samarbejde med Lavazza og overrækkes af Nordic Key Account Manager Johannes Jamali
“Årets unge kokketalent”
- uddeles i samarbejde med Lavazza og overrækkes af Nordic Key Account Manager Johannes Jamali

“Årets restaurant”
- overrækkes af Jan Krag Jacobsen, adjungeret professor ved Performance Design på Roskilde Universitet og præsident (og vicepræsident) for Det Danske Gastronomiske Akademi 1992-2012

Der er fire nominerede restauranter til hver pris. Se under linket her, hvem de er.

17.50 Lena Ilkjær præsenterer årets mesterklasse-restauranter
18.00 White Guide offentliggøres og uddeles til alle
18.00 Flere bobler, øl, vin, snacks, ost, kaffe og chokolade (se menuen nedenfor)
19.00 Tak for i dag

Dagens menu
- Lun solskinssoul fra DJ Butterfingers
- Engageret betjening fra en tjenerklasse på Hotel- og Restaurantskolen
- Værtskab ved White Guide Danmark og Carlsberg i det smukke Carlsberg Museum & Business Centre
- Espresso af mærket Tierra fra Lavazza - så latte arty, som dit hjerte måtte begære
- Udvalg af øl fra Jacobsen til snacks og småretter fra Carlsbergs køkkenchef, Magnus Mondrup Knudsen:

  • Ærter, kammusling og ristet brød til Jacobsen Saaz Blonde
  • Friterede brisler med østersmayo til Jacobsen Extra Pilsner
  • Kyllingnugget til Jacobsen IPA
  • Kyllingskind, rogn, urter og eddike til Jacobsen Dark Lager
  • Salat, agurk, syltelage, ramsløg til Jacobsen Velvet Ale

- Arla Unika serverer blåskimmel (Høgelundgaard eller Hallands Himmel) og den økologiske råmælksost, Kry
- Mikkel Friis-Holm og chocolatier Peter Svenningsen serverer smagsprøver på verdens bedste chokolade:

  • Dark Milk 55% - verdens bedste mælkechokolade
  • Nicaliso 70% - Delt sølvmedalje ved verdensmesterskabet
  • Rugoso 70%
  • Dark Blend 65%
  • Lazy Cocoa Grower 70%
  • Nicaliso 70% - Vandganache
  • Nicaliso 70% - Vandganache med Rabarber fra Fejø
  • Karameliseret Pecan med Anis, grøndlandsk kvan og røget havsalt støbt med 65% Dark Blend
  • Blomme-vandganache lavet med og støbt i, Lazy Cocoa Grower 70%

- Der er vand med og uden bobler fra S. Pellegrino
- Nyd dagens champagne og andre vine af krystal fra Spiegelau
- Dansk Forum for Frugtvin serverer udvalgte produkter fra Cold Hand Winery og Frederiksdal Kirsebærvin:

  • Feminam
  • Masculine
  • Prunus Nigra
  • Frederiksdal Kirsebærvin
  • Reserve

- Online-vinmarkedet Flaskeposten og Clément Vin skænker følgende vine:

  • Champagne Brut + Réserve Verzenay Grand Cru, Domaine Jean Lallement (80 % PN, samlet prod. 20K fl.)
  • 2011 Riesling Quarzit, Weingut Bischel – Rheinhessen, Tyskland
  • 2012 Pouilly-Fumé, Domaine Jonathan Pabiot – Loire, Frankrig
  • 2012 Grüner Veltliner “Bürsting”, Weingut Ebner-Ebenauer – Weinviertel, Østrig
  • 2012 Gewürztraminer, Domaine Agapé – Alsace, Frankrig
  • 2011 Meursault Charles-Maxime, Domaine Latour-Giraud – Bourgogne, Frankrig
  • 2011 Pinot Noir, Weingut Dopler – Thermenregion, Østrig
  • 2011 Crozes-Hermitage, Domaine des Lises – Rhône, Frankrig
  • 2012 Acón Roble, Bodegas Abadia de Acón – Ribera del Duero, Spanien
  • 2009 Bardamu, Azienda Agricola Ripanuda – Toscana, Italien

.

 

Mere restaurantnyt

  • KØBENHAVN: Asien rundt med gastrofanen højt hævet

    KØBENHAVN: Asien rundt med gastrofanen højt hævet

    .

    Ibu

    Vesterbrogade 56
    1620 København V
    +45 21 80 01 80
    restaurantibu.dk

    Du træder ind i et rum, der kunne være det mest trendy asiatiske spisested i London. Gråsorte toner dæmpet med velfungerende lys og åbent køkken med varme og udstråling får dig til at føle dig hjemme og godt tilpas.


     

  • LEYNAVATN: Totaloplevelse for alle sanser

    LEYNAVATN: Totaloplevelse for alle sanser

    .

    Koks

    Frammi vi∂ Gjónna
    335 Leynavatn
    +298 33 39 99
    koks.fo

    Restauranten er i foråret 2018 flyttet fra det gamle bispesæde Kirkjubøur til mindst ligeså naturskønne omgivelser ved Leynavatn lidt nordligere på Streymoy. Unge Poul Andrias Ziska styrer køkkenet, hvor han mesterligt formår at skabe en balance mellem kreativ innovation og respekt for Færøernes ypperlige råvarer og stærke traditioner.


     

  • KØBENHAVN: Mesterlig nordisk-italiensk odyssé

    KØBENHAVN: Mesterlig nordisk-italiensk odyssé

    .

    Brace

    Teglgårdsstræde 8A
    1452 København K
    +45 28 88 20 01
    restaurantbrace.dk

    I februar 2017 åbnede Brace Danmarks vel eneste gourmetrestaurant, der udtalt ønsker at forene det nordiske med det italienske. Det er blevet til et herligt bekendtskab, vi ikke vidste, vi savnede. Du finder det i en hyggelig gårdhave i Teglgårdsstræde, og inden for er der stilfuldt indrettet med en hel del mørkt træ.


     

  • VEJLE: Masser af talent i trætoppen

    VEJLE: Masser af talent i trætoppen

    .

    TreeTop

    Munkebjergvej 125
    7100 Vejle
    +45 76 42 85 00
    tree-top.dk 

    Den uhindrede udsigt over Vejle Fjord, som man kan nyde fra sit bord på Restaurant TreeTop, må afgjort være blandt de skønneste i landet. Navnet er velvalgt, for her har man vitterligt fornemmelsen af at sidde højt oppe i trækronerne med verden for sine fødder. Restauranten ligger på Munkebjerg Hotel, som indtager en fornem placering på en bakketop med dyb skov og vand til alle sider.


     

  • KØBENHAVN: Nordisk elegance, præcision og råvarefokus

    KØBENHAVN: Nordisk elegance, præcision og råvarefokus

    .

    AOC

    Dronningens Tværgade 2
    1302 København K
    +45 33 11 11 45
    restaurantaoc.dk

    Imposante Moltkes Palæ emmer af klasse og storhed. Restaurant AOC har hjemme i kælderen, men der er højt til loftet under de mægtige hvælvinger fra det 17. århundrede. Indretning er moderne, kølig nordisk, men virker på ingen måde akavet i forhold til de historiske rammer og det bastante stengulv. Pladsen er god, så der er godt med luft omkring de enkelte borde, og så skaber rummet en helt særlig akustik.


     

  • KØBENHAVN: Intimt og intenst på Danmarks mindste restaurant

    KØBENHAVN: Intimt og intenst på Danmarks mindste restaurant

    .

    Kiin Kiin 71

    Nyhavn 71
    1051 København K
    +45 51 44 59 58
    kiinkiin71.dk

    For enden af Nyhavn ligger Suhrs Pakhus, der nu huser 71 Nyhavn Hotel og restauranten Sea by Kiin Kiin. Siden efteråret 2018 kan du også finde Kiin Kiin 71 på adressen, der eksisterer som en slags restaurant i restauranten hos Sea by Kiin Kiin.

    Der er tale om Danmarks mindste spisested med plads til kun seks gæster, der bliver ført igennem en omakase-seance i fire akter med 36 serveringer uden kød, men med alt godt fra havet. Første akt foregår stående under de kraftige loftsbjælker ved indgangen til Sea by Kiin Kiins spiselokale.


     

  • ODENSE: Det ambitiøse madværksted

    ODENSE: Det ambitiøse madværksted

    .

    Aro

    Østerbro 32
    5000 Odense C
    +45 42 83 23 15
    restaurant-aro.dk

    Kokkene Christoffer Schärfe og Bjørn Jacobsen har skabt en lille rustik perle af en restaurant i et tidligere autoværksted på det yderste Østerbro i et af Odenses gamle industrikvarterer. Aro er indrettet råt, men charmerende med højt til loftet, blanklakerede plankeborde og forskellige tæpper på det rå gulv.


     

  • KØBENHAVN: En perle på bådebroen

    KØBENHAVN: En perle på bådebroen

    .

    La Banchina

    Refshalevej 141A
    1432 København K
    +45 31 26 65 61
    labanchina.dk

    La Banchina hører hjemme i B&W’s gamle hovedvagtsbygning på Refshaleøen. Hovedvagtsbygning lyder imposant, men navnet dækker i virkeligheden over et beskedent og gammelt blåmalet træskur – men ikke desto mindre et skur med bådebro og byens bedste udsigt over Inderhavnen.


     

  • KØBENHAVN: Fræk og festlig lillesøster

    KØBENHAVN: Fræk og festlig lillesøster

    .

    Roxie

    Bremerholm 6
    1069 København K
    +45 53 89 10 69
    roxie.dk

    Luksushoteller skyder op som paddehatte i København i disse år, og et af dem er Herman K i Indre By, som har sat holdet bag Kadeau og køkkenchef Anika Madsen til at styre hotelrestauranten Roxie.


     

  • KØBENHAVN: Et genfødt unikum

    KØBENHAVN: Et genfødt unikum

    .

    Noma

    Refshalevej 96
    1432 København K
    +45 32 96 32 97
    noma.dk

    Med den nye inkarnation af restauranten på Refshaleøen har René Redzepi og co. skabt en restaurant og en måltidsoplevelse, som på alle måder er enestående.


     

Køb White Guide Dagmar Champagne Yvonne Seier Christensen V GASTRO unika White Guide App