Opret dig som Guiding Guest og få gratis adgang til at læse vores anmeldelser og skrive dine egne.
Her er Nordens 250 bedste restauranter

Her er Nordens 250 bedste restauranter

10. dec. 2014

På mandag udkommer den første udgave af White Guide Nordic med anmeldelser af de 250 bedste restauranter i Danmark, inkl. Færøerne, Sverige, inkl. Svalbard, Norge, Finland og Island.

Se listen med de udvalgte restauranter i bunden af indlægget - eller køb White Guide Nordic her

Siden 2004 har White Guide været den førende restaurantguide i Sverige, og i 2014 blev guiden lanceret i Danmark. Guiden omfatter flere end 800 restauranter i de to lande og er dermed en vigtig faktor i den fortsatte positive udvikling af den gastronomiske scene i de to kulinarisk dynamiske lande.

Den internationale interesse for nordisk gastronomi er enorm, og der har været et stærkt stigende behov for en omfattende guide til hele spektret af restaurantoplevelser i Norden – ikke kun i hovedstæderne, men også de bedste restauranter i andre større byer og på landet.

White Guide Nordic
For at imødekomme det behov lancerer vi nu White Guide Nordic 2015 – en omfattende guide på engelsk, der dækker de 250 bedste restauranter i Danmark, inkl. Færøerne, Sverige, Norge, Finland og Island.

”Det virker helt oplagt at lancere en guide på engelsk over Nordens bedste restauranter netop nu, hvor så mange madinteresserede gastroturister rejser til regionen fra nær og fjern. Jeg er overbevist om, at vores målsætning om at skabe et troværdigt journalistisk produkt, som præsenterer det samlede udbud af Nordens bedste gastronomiske tilbud, kommer til at tiltrække sig stor opmærksomhed – ikke mindst på de digitale platforme,” vurderer Lena Ilkjær, der er projektleder for White Guide Nordic.

Guiden omfatter 86 restauranter i Sverige, 70 i Danmark, 2 på Færøerne, 43 i Norge, 1 på Svalbard, 38 i Finland og 9 i Island. De 30 bedste placeres på en nordisk top 30-liste og får fyldig redaktionel omtale i guiden. Alle restauranter anmeldes og listes efter land, klassificering og beliggenhed.

Nordens 250 bedste restauranter
White Guide Nordic er trykt i 20.000 eksemplarer og sælges via etablerede kanaler (køb den her via Saxo.com) og via White Guides faste partnere. Fra mandag den 15. december kl. 17 kan du læse mere på White Guide Nordics hjemmeside på whiteguide.com.

Her er listen med de restauranter, som er udvalgt til White Guide Nordic 2015, sorteret alfabetisk under hvert af de nordiske lande. Bemærk, at Molskroen er tilføjet listen efter tryk af guiden.

 

Mere restaurantnyt

  • Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få flere fordele

    Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få flere fordele

    WHITE GUIDE: Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få dugfriske anmeldelser af Danmarks bedste restauranter lige i indbakken og mere til.

    Hver uge anmelder vi mindst én aktuel restaurant et sted i Danmark. Senest har vi anmeldt Nam og Tabu i Aalborg, 108 i København og Fru Larsen i Langå. I næste uge tager vi en gammel kending under kærlig behandling, og vores nyhedsbrevsmodtagere kan læse anmeldelsen som de første.

    TILMELD DIG NYHEDSBREVET HER

    Når du tilmelder dig, opretter du dig samtidig som Guiding Guest og har dermed fri mulighed for at læse alle allerede publicerede anmeldelser samt skrive dine egne, hvis du har lyst. Det er uforpligtende og gratis.

    Er du allerede oprettet som Guiding Guest?

    Da vil du modtage nyhedsbrevet automatisk, naturligvis med mulighed for at framelde dig, hvis du ikke ønsker at modtage det fremover.


     

  • Ny anmeldelse: Tempofyldt fusionskøkken leverer varen

    Ny anmeldelse: Tempofyldt fusionskøkken leverer varen

    Social dining-bølgen har indtaget Aalborg, og Kim Jeppesen, der tidligere huserede på Fusion og Tabu i Aalborg samt Veto i Aarhus, følger tendensen med åbningen sin nye restaurant, Nam.

    Menuen henter inspiration i det lokale og asiatiske, og restauranten er opkaldt efter Jeppesens vietnamesiske far. Bordene står tæt, musikken spiller højt, og trafikken suser forbi udenfor, men det passer alt sammen som fod i hose til konceptet, hvor delevenlige småretter serveres i tjept tempo aftenen igennem.


     

  • Ny anmeldelse: Tabu er tilbage på banen

    Ny anmeldelse: Tabu er tilbage på banen

    Var Tabu ikke lukket i foråret, lige inden deadline for White Guide 2016/17, ville restauranten have været Aalborgs højest placerede i guiden. Men Aalborg var ikke klar til gourmet på en onsdag, var den daværende ejers argument for lukningen - muligvis med rette. Ikke desto mindre er Tabu nu genopstået, og det med den nordjyske TV-kok Michael ”Miv” Pedersen som køkkenchef. Han lægger ikke skjul på, at målet er, at Tabu igen skal være blandt regionens - ja endda landets - topsteder.


     

  • Ny anmeldelse: Nomas lillebror er nonchalant og lækker

    Ny anmeldelse: Nomas lillebror er nonchalant og lækker

    Det er næppe nødvendigt at nævne, at 108, Nomas nye strejftog ind i den mere casual del af restaurantverdenen, var massivt booket allerede før, restauranten åbnede. Med andre ord er det ikke nogen helt enkel opgave, køkkenchef Kristian Baumann har påtaget sig, for forventningerne til det køkken, han står i spidsen for, har været nærmest urimeligt høje. Heldigvis indfries de til fulde. 108 er enhver foodies drømmebistro. Her blender innovativ gastronomi ind med lige dele comfort food og god gammeldags lækkerhed, for en god ordens skyld tilsat et stænk af rock’n’roll nonchalance.


     

  • Dan Barber modtager White Guides Global Gastronomy Award

    Dan Barber modtager White Guides Global Gastronomy Award

    WHITE GUIDE: Mandag den 5. september var White Guide værter for Global Gastronomy Day i Stockholm. På dagen viste en række spændende talere, hvordan mad er en katalysator for forandringer, og at restauranter og kokke kan have en vigtig rolle at spille i forhold til de udfordringer, vi står overfor. “Business as usual” er ikke en holdbar løsning.

    Se billeder fra dagen her

    Dagens æresgæst var Dan Barber fra Blue Hill Farm i upstate New York, en af farm-to-table bevægelsens førende skikkelser. Han modtog årets Global Gastronomy Award fra White Guide for sit store arbejde for at genfinde tabte smage og finde nye og udforske nye måder at producere fødevarer på på naturens præmisser og med respekt for dens cyklusser. 


     

  • Ny anmeldelse: Velsmag og gammeldags forkælelse hos Fru Larsen

    Ny anmeldelse: Velsmag og gammeldags forkælelse hos Fru Larsen

    NY ANMELDELSE: "Hist hvor vejen slår en bugt i Laurbjerg sydvest for Randers, lokker køkkenchef Tommy Friis dig indenfor på Fru Larsen til enkel men farvestrålende gastronomi med et twist af altmodisch. Siden 1980’erne har man mættet midtjyske munde, dog ikke på så højt niveau og med så mærkbare ambitioner, som siden 2012 hvor Friis sammen med sin hustru Birgitte overtog gryderne..."


     

  • Ny anmeldelse: Mejeriet, Mårslet

    Ny anmeldelse: Mejeriet, Mårslet

    Det Gamle Mejeri, som Gastromé-folkene tidligere stod bag, er for nylig blevet til Mejeriet. Det Gamle er skiftet ud med spændende nyt her midt i den frodige Vilhelmsborgskov lidt syd for Aarhus, og bag stedet står i dag Martin Lemvig, som var en del af den nu hedengangne Prins Ferdinand i Aarhus. Med sig i køkkenet har han Allan Poulsen, som blev Årets Kok i 2009 og bl.a. har været køkkenchef på Henne Kirkeby Kro, og på gulvet den erfarne sommelier Tim Funder (tidligere bl.a. Noma). Med sikker hånd styrer han et ungt og dygtigt team, og aftenen starter godt med et glas Blanc de Noirs champagne som ledsager til en perlerække af tjept serverede snacks.


     

  • Trendspotting: Her er årets mest opsigtsvækkende servicetendenser

    Trendspotting: Her er årets mest opsigtsvækkende servicetendenser

    SERVICEINFO: Fra synkronservering, bouillonbuk og portvinstang til brune handsker, læderforklæder, svedpandebånd og meningsfuld snak om andet end vinbondens hat. Her er de mest interessante servicetendenser, vi er stødt på på de ca. 400 danske restauranter, vi har besøgt og testet til White Guide 2016/17.

    Folkebevægelse: Bouillonbuk
    Kraftigt foroverbøjet og lettere koncentrationsanspændt kropsholdning, som anvendes ved bordservering af bouillon over emne. Umuliggør øjenkontakt og hørbar præsentation af retten.

    Årets retroelegante servicelir
    Smukt koreograferet synkronservering med høje huer på Geranium, København

    Madsnak
    Endelig er vinden vendt, og det er igen tilladt for tjenere og kokke rent faktisk at fortælle, hvad de stiller foran én på bordet. Nej, det er ikke snobbet og unødvendig overinformation at beskrive rettens idé, hovedelementer og råvaremæssige ophav. Det er en del af oplevelsen.

    Vinsnak 1
    Tårepersere om vinbondens gamle hat og smukke datter som bærende narrativer i vinpræsentationer ved bordet havde sin tid. Afløseren ...


     

  • Ny anmeldelse: Kommandobroen by Grantland, Hvide Sande

    Ny anmeldelse: Kommandobroen by Grantland, Hvide Sande

    NY ANMELDELSE: "Den 27-årige chefkok Michael Grantlands ambition om at etablere en klasserestaurant midt på Hvide Sandes driftige industrihavn er et kærkomment lysglimt i en region, hvor der er langt mellem de kulinariske oaser."

    Hvor?
    Kommandobroen by Grantland
    Toldbodgade 8 1, tv
    6960 Hvide Sande

    Anmeldelsen kan læses i White Guide App til iphone.


     

  • Trendspotting: Tidens moderåvarer, enkelt forklaret

    Trendspotting: Tidens moderåvarer, enkelt forklaret

    HOT OG NOT: Smørstegt fiskesperm er det hippeste, maltosne det hyppigste og bagt laks det allermindst fede. Her er White Guides bud på årets hotteste tendenser og tilberedningsteknikker på de danske restauranter anno 2016.

    Trendbaromeret blev bragt i White Guide 2016/17. Køb dit eksemplar her.


     

L'EASY Business GASTRO unika Skovdal H.W. Larsen LOBO Stockebye caviar Køb White Guide White Guide App