Opret dig som Guiding Guest og få gratis adgang til at læse vores anmeldelser og skrive dine egne.
Her er Danmarks 330 bedste restauranter

Her er Danmarks 330 bedste restauranter

16. feb. 2015

WHITE GUIDE: I dag afslører Danmarks største restaurantguide, White Guide, sin liste over de ikke færre end 330 restauranter, som er optaget i guiden for 2015/16. Det er 70 flere, end guiden havde med i sin 2014-udgave, og ikke mindst tegner Aalborg, Aarhus og Færøerne sig for markante stigninger i antallet af anbefalelsesværdige spisesteder. Guiden udkommer 23. marts.

Når restaurantguiden White Guide udkommer i Danmark for anden gang, er det med 85 nye restauranter, i alt 330 spisesteder, som er anmeldt med fyldige beskrivelser af mad, drikkevarer, betjening, interiør, omgivelser og diverse x-faktorer, som er med til at gøre en lækker restaurantoplevelse.

Alle restauranter er genanmeldt siden til 2014-guiden, og besøgene er foretaget af White Guides professionelle anmeldere, der følger en fast manual for pointafgivelse og anmeldelsestekst. White Guide betaler alle restaurantbesøg, og anmelderne bestiller aldrig bord i eget navn og gør i det hele taget deres bedste for at forblive anonyme.

Pointtal, anmeldelsestekster og placeringen af restauranterne i White Guides fem klassificeringer afsløres, når guiden udkommer mandag 23. marts 2015 i forbindelse med den årlige lancering og prisuddeling, der fejrer restaurationsbranchens dygtigste fagfolk.

Anarkistisk new fusion
"Alene det at blive optaget i guiden er en blåstempling af restaurantens gastronomiske niveau,” forklarer Lena Ilkjær, der er redaktør på White Guide. ”En anmeldelse er dermed også en anbefaling, selvom vi gør en dyd ud af at påpege de elementer i oplevelsen, som kunne blive en tand bedre.”

”I år synes jeg, det er værd at fremhæve, at den positive udvikling i kvalitetsniveauet på restauranterne langt uden for hovedstaden og de andre større byer ser ud til at fortsætte i imponerende tempo – og det er langt fra alle de innovative guldkorn, der kan kaldes nynordiske. Vi ser en stadigt større opmærksomhed på internationale strømninger, hvor de dygtigste kokke plukker teknikker, råvarer og smagskompositioner fra alle fire verdenshjørner i en slags anarkistisk new fusion-stil,” vurderer Lena Ilkjær.

Halvdelen af landets bedste er i provinsen
166 af Danmarks 330 bedste restauranter findes i hovedstadsområdet, mens resten af Sjælland og øerne tegner sig for bare 19 gode steder. Fem restauranter på Bornholm anbefales i guiden, og fire på Færøerne. Men den helt store højdespringer er Aarhus, hvor hele 36 restauranter er optaget i 2015/16-guiden, imod sidste års blot 22. I Aalborg har White Guide fundet 14 restauranter værdige til en anbefaling, hvilket overraskende nok er flere end Odense, der kun er repræsenteret med 11.
 

Fakta om White Guide
• White Guide 2015/16 udkommer mandag 23. marts 2015 ved en lanceringsfest i København. Invitation og nærmere info følger. Sæt kryds i kalenderen fra kl. 17 til 19.

• White Guide 2015/16 kan købes for 199 kr. via whiteguide.dk og i boghandlere og gastronomiske specialforretninger over hele landet.

• White Guide findes også som app til iphone og android og kan downloades via iTunes og Google Play. Selve appen er gratis, men point og anmeldelsestekster skal tilkøbes. Årets guide koster 79 kr.

• White Guide bliver til under redaktionel ledelse af Lena Ilkjær, der også er redaktør på White Guide Nordic, det svenske magasin White Paper og White Guides svenske caféguide. Redaktionelle medarbejdere er blandt andre Rasmus Holmgård, Eva Helbæk Tram og René Langdahl Jørgensen.

• 15. december 2014 udkom White Guide Nordic med anmeldelser af de 250 bedste restauranter i Danmark, Finland, Island, Norge og Sverige, heraf 70 danske.

• I White Guide 2015/16 er alle anmeldelser skrevet på baggrund af testbesøg foretaget ultimo 2014 og primo 2015 (bortset fra enkelte restauranter, der kun har sommeråbent). Anmelderne er tilstræbt anonyme, og alle restaurationsbesøg er betalt af White Guide.

• Guidens målgruppe er madinteresserede og indlandsturister, forretningsfolk og enhver med et professionelt forhold til restaurationsbranchen.

• White Guide kan følges på whiteguide.dk og på facebook på adressen facebook.dk/whiteguidedanmark og på Instagram via @whiteguidedanmark og med #wgdk.

• White Guide AB ejes af Mikael Mölstad, Lars Peder Hedberg, Thorbjörn Östman, Mats Hanzon og Søren Grunnet Løvenlund. White Guide udgives af White Guides A/S (100% ejet af White Guide AB) med Søren Grunnet Løvenlund som direktør og ansvarshavende udgiver.

• White Guide udkom første gang i 2005 i Sverige.

 

Mere restaurantnyt

  • FANØ: Kulinarisk ekvilibrisme i Danmarks smukkeste landsby

    FANØ: Kulinarisk ekvilibrisme i Danmarks smukkeste landsby

    .

    Sønderho Kro

    Kropladsen 11
    6720 Fanø
    +45 75 16 40 09
    sonderhokro.dk

    Pittoresk i Danmarks smukkeste landsby ligger en perle af en lavloftet stråtækt bygning, som huser en af Danmarks ældste og smukkeste beværtninger, Sønderho Kro. Her brillerer Jakob Sullestad, der ejer og driver kroen, som gæstfri vært, køkken- og restaurantchef. Det sker med stort overskud og i respekt for lokale traditioner, den storslåede natur og både Vadehavets og øens bidrag til køkkenet.


     

  • PRÆSTØ: Et smagsoverlegent fjordkøkken

    PRÆSTØ: Et smagsoverlegent fjordkøkken

    .

    Hotel Frederiksminde


    Klosternakken 8
    4720 Præstø
    +45 55 90 90 30
    frederiksminde.com
     

    For nogle er Præstø måske et stykke Udkantsdanmark, men i restauranten skaber køkkenchef Jonas Mikkelsen små gastronomiske mirakler, som nemt kan måle sig med landets fineste adresser. Han har en udpræget sans for at skabe ufattelig velsmag med få og simple ingredienser.


     

  • KØBENHAVN: Format til meget mere

    KØBENHAVN: Format til meget mere

    .

    Format

    Sankt Annæ Plads 20
    1250 København K
    +45 69 15 65 85
    formatcph.dk
     

    Køkkenchef Will Smith står her for yderst sæsonpræget gastronomi med særligt fokus på syltning, saltning og henkogning. Hovedelementerne er tryghedsskabende og velkendte råvarer, mens legen er mere fri i sammensætningen af tilbehøret.


     

  • AARHUS: Hærværk med innovativ professionalisme

    AARHUS: Hærværk med innovativ professionalisme

    .

    Hærværk

    Frederiks Allé 105, st. tv
    8000 Aarhus
    +45 50 51 26 51
    restaurant-haervaerk.dk
     

    På Hærværk bliver det perfekte håndværk i det innovative og legende køkken fulgt til dørs af nærvær og professionalisme ude ved bordene i alle serveringer. Det er en helhedsoplevelse, hvor man virkelig bliver overrasket og venter nysgerrigt på næste servering.


     

  • AARHUS: Buldrende personlighed i stram stil

    AARHUS: Buldrende personlighed i stram stil

    .

    Frederikshøj


    Oddervej 19-21
    8000 Aarhus
    +45 86 14 22 80
    frederikshoj.com

    Du har været hele vejen rundt i et måltid, hvis originalitet og gode anderledeshed underbygges af en fremragende vinparring med klassiske vine, udvalgt med omhu af de dygtige sommelierer. En totaloplevelse af de store.


     

  • KLAMPENBORG: Grønt og skønt med stor velsmag

    KLAMPENBORG: Grønt og skønt med stor velsmag

    .

    Den Røde Cottage

    Strandvejen 550
    2930 Klampenborg
    +45 39 90 46 14
    denroedecottage.dk

    Mellem skov og hav ligger en smuk gammel rød hytte – idyllisk. Om sommeren er her udendørs servering, om vinteren omslutter det enkelt designede rum dig. Anita Klemensen har gennem en årrække cementeret sit navn som en af Danmarks dygtigste kokke og er med til at understrege, at den gastronomiske superliga ikke kun er for mænd.


     

  • TØNDER: Hygge og smæk for skillingen i hjertet af Tønder

    TØNDER: Hygge og smæk for skillingen i hjertet af Tønder

    .

    ROS


    Spikergade 21
    6270 Tønder
    +45 27 19 31 93
    restaurantros.dk
     

    På ægte sønderjysk vis modtages du hjerteligt i døren, får taget frakken og sættes med udsigt over toppede brostensgader i hjertet af Tønder. Trods stedet er fuldt booket, har de dygtige kokke og indehavere, Marcel Rodrigues og Steffen Snitgaard, på hele din kulinariske rejse i fortolkninger af lokale råvarer og traditionelle egnsretter rigeligt overskud til både at skabe en afslappet atmosfære, sludre med gæsterne, besvare spørgsmål og deltage i serveringen fra det åbne køkken i den kun 98 m2 store restaurant.


     

  • TÓRSHAVN: Færøsk fiskerestaurant med iberisk inspiration

    TÓRSHAVN: Færøsk fiskerestaurant med iberisk inspiration

    .

    Barbara


    Gongin 2-6
    100 Tórshavn, Færøerne
    +298 33 10 10
    barbara.fo

    På Barbara tør køkkenchefen gå sin egen vej, og det sker helt uden slinger.


     

  • KØBENHAVN: Genial stilsikker originalitet

    KØBENHAVN: Genial stilsikker originalitet

    .

    Mielcke & Hurtigkarl


    Frederiksberg Runddel 1,
    2000 Frederiksberg
    +45 38 34 84 36
    mhcph.com

    I et hjørne af Frederiksberg Have udvises der overskud og den ro, viden og professionalisme, som der skal til for at gøre en restaurantoplevelse komplet. Sammen med et af Danmarks mest eklektiske men samtidig stilsikre køkkener giver det en oplevelse, som er original, personlig og ganske enkelt gennemført.


     

  • TÓRSHAVN: Heima í Havn med lammekød i særklasse

    TÓRSHAVN: Heima í Havn med lammekød i særklasse

    .
    Áarstova

    Gongin 1
    100 Tórshavn, Færøerne
    +298 33 30 00
    aarstova.fo

    Man sidder tæt i de stemningsfyldte lokaler. Menu og drikkevarer præsenteres elegant i indbundne bøger og vidner om, at der er lagt et stort arbejde i at give dig en god oplevelse. Bogen om retterne afslører, at køkkenet fokuserer på lokale råvarer som lam, jomfruhummer og torsk.


     

White Guide Nordic 2017 Stockebye caviar H.W. Larsen GASTRO unika Køb White Guide White Guide App