Opret dig som Guiding Guest og få gratis adgang til at læse vores anmeldelser og skrive dine egne.

EBELTOFT: Nye vinde blæser over Ebeltoft Vig

EBELTOFT: Nye vinde blæser over Ebeltoft Vig
10. mar. 2017

Siden starten af 2016 har ansvaret for at videreføre Molskroens stolte traditioner hvilet på skuldrene af køkkenchef Steffen Villadsen. Og lad det være sagt med det samme – de høje gastronomiske ambitioner bliver indfriet til fulde.

Stilen er baseret på det franske køkken, men Villadsen har fornyet det klassiske, og råvarerne sættes sammen med et nuanceret og interessant twist. I første servering er limfjordsøsters blevet lynstegt, så kødet har samlet sig, og varmen har intensiveret den fine havsmag. Savoykål, høost og ristede hvedekerner giver de dybe smagstoner, mens syltede grønne jordbær giver en friskhed, der spiller op mod den eksotiske frugt i en slovensk orangevin. Vinen har samtidig fin syre og mineralitet, der kan håndtere østersens let metalliske smag, og det er et meget flot og opfindsomt vinmatch fra restaurantchef Karina Kannegaard.

Hun er kommet til Molskroen fra S’vinbar i Aarhus, og hun har taget en del interessante flasker med fra byen. Tjeneren har med et glimt i øjet advaret os om vinmenuens lidt nørdede indslag, men der er personlighed, sjæl og gode fortællinger bag vinene, og de mindre nicheproducenter blender flot ind i vinmenuens opbygning.

Klostervinen Coenobium fra Lazio er frugtig og har lidt jordede svampenoter, der passer rigtig flot til næste rets duxelles af champignon og løg. Den topper et stykke perfekt tilberedt krogfanget torsk, der har syltede stikkelsbær som det friske element, og papirtynde skiver af ventrèche med en god intens krydring som sprød tekstur. En fabelagtig fumet på røgede fiskeben svøber hele retten ind i små bidder af fuldkommen velsmag.

Selve serveringsseancen er knivskarpt koreograferet, og maden bæres stolt ind til bordet på højt hævede fade af en mindre kokkebrigade. Professionalismen skinner igennem, men kokkene får bragt det behageligt ned på jorden med personlige fortællinger om alt fra dyrevelfærd til minder fra læretiden. Rigtig fin balance, og selvom servicen til tider minder om en fransk stjernerestaurant, bliver vi med betjeningens lune smil atter mindet om, at vi trods alt stadig er i Jylland. Det er service på et meget højt niveau, og i lokalet med gyldne kobberlamper, lyse plankegulve, og sorte træmøbler med cognacfarvet læder, skinner den stilfulde eksklusivitet igennem.

Hovedretten er et stykke saftig kaninryg med stegt foie gras, sprød syltet nashipære, og en pikant glace med madagaskarpeber, der giver en skarp krydret kontrast til den søde pære og foie grasens lækre fedme. Let bitre valnødder og frisk bladselleri sørger for, at retten kommer rundt på alle smagstangenter og ender i perfekt harmoni.

Et besøg på Molskroen er en gennemført totaloplevelse, der flot kombinerer de klassiske dyder med det nutidige og trendy. Velsmag og det franske univers er stadig kroens sikre fundament, men der blæser samtidig forfriskende nye vinde over kysten ved Ebeltoft Vig.

 

Mere restaurantnyt

  • KØBENHAVN: Italien på Nørrebro (ny)

    KØBENHAVN: Italien på Nørrebro (ny)

    Midt i Nørrebrogades globale smeltedigel ligger en ægte italiensk oase. Bag stedet står to af pigerne fra det hedengangne ”Pop – et spiseri”, Rikke Kolding Pedersen og Nina Krysiza Sørensen, samt sommelieren Luna Hjerming. Hun står for udvælgelse af stedets vine, leverer god rådgivning og ikke mindst hygge om gæsterne, så alle føler sig hjemme.


     

  • SILKEBORG: Nærvær og nænsom råvarehåndtering

    SILKEBORG: Nærvær og nænsom råvarehåndtering

    I over 20 år har Rikke Brockstedt og gemal Kristian Evensen-Smidt drevet Restaurant Karoline Amalie i Virklund ved Silkeborg. Selvom et kvart århundrede er lang tid at skulle oppebære et konstant højt niveau, kan vi konstatere, at restauranten stadig er i særklasse.


     

  • KØBENHAVN: Hipstergourmet med personlighed (ny)

    KØBENHAVN: Hipstergourmet med personlighed (ny)

    En væg af mos giver stemning og lyddæmpning i lille restaurant Mes, som ejes af kok Mads Rye Magnusson. Med baggrund fra bl.a. Falsled Kro og Geranium må han siges at kunne sit kram.

    Her serveres betalelig gourmetmad med vine næsten udelukkende fra Jura og Tyskland, både naturvine og mere klassiske. Stemningen er uformel med høj elektronisk musik, enkle sorte borde og rå lyspærer hængende fra loftet.


     

  • KØBENHAVN: Højt bistroniveau og byens bedste old fashioned

    KØBENHAVN: Højt bistroniveau og byens bedste old fashioned

    Det er først og fremmest som cocktailbar, at Salon 39 har sin claim to fame, og det er velfortjent. Gode råvarer, godt håndværk og behagelig, præcis betjening kendetegner stedet, men ikke kun når det kommer til de våde varer. Man kan også spise aldeles udmærket før, efter eller imens, man slår sig løs på drinkskortet.


     

  • GLOSTRUP: Glæder og skuffelser på Vestegnen (ny)

    GLOSTRUP: Glæder og skuffelser på Vestegnen (ny)

    For 25 år siden rykkede første Bocuse d’Or-vinder, Jan Pedersen (han vandt for sin fiskeret), med La Cocotte ind i Glostrup Parkhotel. Pedersen er videre for længst, men for nylig har den historiske restaurant fået en makeover i millionklassen. Resultatet er smukt og komfortabelt, og i de nydelige lokaler får man i dag venlig og nærværende betjening og flot anrettet mad.


     

  • MÅRSLET: Mageløse smagseksplosioner

    MÅRSLET: Mageløse smagseksplosioner

    Det er en råkold februardag, og vi kæmper os hen ad plørede stier gennem Vilhelmsborgskoven. Men så får vi øje på lyset og varmen i det nedlagte mejeri. Et smukt rum byder velkommen med hvidkalkede mure, buer og hvælvinger, og vi sidder behageligt i designerstole ved tykke damaskduge. Bag gryderne står en særdeles skarp gastronomisk personlighed, Allan Poulsen, med fortid på bl.a. Henne Kirkeby Kro og Bagatelle i Oslo.


     

  • KØBENHAVN: Foldager i topform på falderebet

    KØBENHAVN: Foldager i topform på falderebet

    Vi er kun to martinis fra at føle os som Mad Men her i toppen af Arne Jacobsens berømte hotelbygning, Hotel Royal. Til den dragende udsigt over Københavns lys og tårne nyder vi køkkenchef og Bocuse d’Or-sølvvinder Jeppe Foldagers franskfunderede køkken med moderne nordiske spræl for sidste gang her på adressen. Foldager har opsagt sin stilling fra slutningen af marts 2017, og ved samme lejlighed lukker restauranten.


     

  • KØBENHAVN: Englesang på feststemt izakaya

    KØBENHAVN: Englesang på feststemt izakaya

    Indretningen er mørk og minimalistisk med levende lys på bordene hos Kung Fu Izakaya, hvor lyden af glade gæster smelter sammen med blød rock. Det er fredag aften i et af Nørrebros mest feststemte kvarterer, og restauranten er fuld.

    Vores tjener er meget forsigtig og vil helst ikke anbefale os noget, så vi vælger selv et par cocktails og kortets største menu, som er et røverkøb til prisen.


     

  • KØBENHAVN: Italiensk vinhule med stamgæstpotentiale (ny)

    KØBENHAVN: Italiensk vinhule med stamgæstpotentiale (ny)


    Pasta er det nye new nordic i København, hvor den ene fantastiske pastarestaurant efter den anden ser dagens lys. Blandt disse er Rufino Osteria på Christianshavn. Bag stedet står tre italienere, og stilen er romersk og loose med antipasti, løbende frisk mozzarella, dejlig pasta og ganske meget vægt på vin.


     

  • KØBENHAVN: Flammer og franske favoritter (ny)

    KØBENHAVN: Flammer og franske favoritter (ny)

    Interiøret er luksuriøst i Nimb Brasseries højloftede lokale indrettet med bløde stole og sofaer, og fra kæmpevinduerne er der en skøn udsigt over Tivoli. Samtidig er vi i behagelig afstand til havens larm og ballade. På en kold vinteraften giver de store vinduesflader også en del kulde i lokalet, som dog afhjælpes af et glas af husets udmærkede Deutz-champagne.


     

White Guide Nordic 2017 Stockebye caviar H.W. Larsen GASTRO unika Køb White Guide White Guide App