Opret dig som Guiding Guest og få gratis adgang til at læse vores anmeldelser og skrive dine egne.

EBELTOFT: Nye vinde blæser over Ebeltoft Vig

EBELTOFT: Nye vinde blæser over Ebeltoft Vig
10. mar. 2017

Siden starten af 2016 har ansvaret for at videreføre Molskroens stolte traditioner hvilet på skuldrene af køkkenchef Steffen Villadsen. Og lad det være sagt med det samme – de høje gastronomiske ambitioner bliver indfriet til fulde.

Stilen er baseret på det franske køkken, men Villadsen har fornyet det klassiske, og råvarerne sættes sammen med et nuanceret og interessant twist. I første servering er limfjordsøsters blevet lynstegt, så kødet har samlet sig, og varmen har intensiveret den fine havsmag. Savoykål, høost og ristede hvedekerner giver de dybe smagstoner, mens syltede grønne jordbær giver en friskhed, der spiller op mod den eksotiske frugt i en slovensk orangevin. Vinen har samtidig fin syre og mineralitet, der kan håndtere østersens let metalliske smag, og det er et meget flot og opfindsomt vinmatch fra restaurantchef Karina Kannegaard.

Hun er kommet til Molskroen fra S’vinbar i Aarhus, og hun har taget en del interessante flasker med fra byen. Tjeneren har med et glimt i øjet advaret os om vinmenuens lidt nørdede indslag, men der er personlighed, sjæl og gode fortællinger bag vinene, og de mindre nicheproducenter blender flot ind i vinmenuens opbygning.

Klostervinen Coenobium fra Lazio er frugtig og har lidt jordede svampenoter, der passer rigtig flot til næste rets duxelles af champignon og løg. Den topper et stykke perfekt tilberedt krogfanget torsk, der har syltede stikkelsbær som det friske element, og papirtynde skiver af ventrèche med en god intens krydring som sprød tekstur. En fabelagtig fumet på røgede fiskeben svøber hele retten ind i små bidder af fuldkommen velsmag.

Selve serveringsseancen er knivskarpt koreograferet, og maden bæres stolt ind til bordet på højt hævede fade af en mindre kokkebrigade. Professionalismen skinner igennem, men kokkene får bragt det behageligt ned på jorden med personlige fortællinger om alt fra dyrevelfærd til minder fra læretiden. Rigtig fin balance, og selvom servicen til tider minder om en fransk stjernerestaurant, bliver vi med betjeningens lune smil atter mindet om, at vi trods alt stadig er i Jylland. Det er service på et meget højt niveau, og i lokalet med gyldne kobberlamper, lyse plankegulve, og sorte træmøbler med cognacfarvet læder, skinner den stilfulde eksklusivitet igennem.

Hovedretten er et stykke saftig kaninryg med stegt foie gras, sprød syltet nashipære, og en pikant glace med madagaskarpeber, der giver en skarp krydret kontrast til den søde pære og foie grasens lækre fedme. Let bitre valnødder og frisk bladselleri sørger for, at retten kommer rundt på alle smagstangenter og ender i perfekt harmoni.

Et besøg på Molskroen er en gennemført totaloplevelse, der flot kombinerer de klassiske dyder med det nutidige og trendy. Velsmag og det franske univers er stadig kroens sikre fundament, men der blæser samtidig forfriskende nye vinde over kysten ved Ebeltoft Vig.

 

Mere restaurantnyt

  • White Guide Nordic lanceres 26. juni i København

    White Guide Nordic lanceres 26. juni i København

    2017/18-udgaven af White Guide Nordic bliver udgivet mandag den 26. juni – indeholdende næsten 350 restauranter i Danmark, Sverige, Norge (inkl. Svalbard), Finland, Island, Grønland og Færøerne. For at passe bedre sammen med højsæsonen for regionens voksende gastroturisme har vi flyttet lanceringen til tidlig sommer i stedet for sent efterår.

    Efter tidligere lanceringer I Oslo, Helsingfors og Stockholm får København nu sin første White Guide Nordic-lancering, der inkluderer et Nordic Forward Trend Seminar, annoncering af vinderen af White Guide Global Gastronomy Award og White Guide Nordic-gallamiddagen.


     

  • GENTOFTE: Jordnær gastronomi på topniveau i det gamle hotel (ny)

    GENTOFTE: Jordnær gastronomi på topniveau i det gamle hotel (ny)

    .

    Jordnær

    Gentoftegade 29, 2820 Gentofte
    +45 22 40 80 20
    restaurantjordnaer.dk

    Restaurant Jordnær har slået rødder i det 350 år gamle Gentofte Hotel, hvor parret Eric Vildgaard og Tina Kragh bringer helt nye toner med rod i franske traditioner og danske råvarer ind i de historiske omgivelser. Stemningen er varm, og der er tale om gastronomi i mesterklasse.


     

  • BORNHOLM: Et gastronomisk pusterum ude i skoven

    BORNHOLM: Et gastronomisk pusterum ude i skoven

    .

    Christianshøjkroen

    Segenvej 48, 3720 Aakirkeby,
    +45 56 97 40 13
    christianshojkroen.dk

    NYTESTET: Vi bliver budt velkommen af et smældende splitflag på blå forårshimmel, idet vi ankommer til den gamle gule kro i skoven. Såvel inde i krostuen som ved udendørsbordene er der smukt, og der hersker en rolig gammeldags stemning som fra før, verden gik af lave.


     

  • KØBENHAVN: Vin og velsmag (ny)

    KØBENHAVN: Vin og velsmag (ny)

    Engagementet lyser ud af stedet og dets ejere. Midt på Vesterbro har tre fagskarpe "drenge": Patrick, Johann og Andreas, som de præsenterer sig, etableret en vinbar med dagens 5-rettersmenu, man kan plukke af. Lokalet ligner en meget rustik dagligstue hos en Vesterbro-designer.


     

  • RØNDE: Gennemført vegetarisk velsmag (ny)

    RØNDE: Gennemført vegetarisk velsmag (ny)

    Midt i Nationalpark Mols Bjerge ligger økolandsbyen Friland, der siden 2016 også har huset den vegetariske gourmetrestaurant Moment. Køkkenchefen hedder fra i år René Warn, og med en fortid på bl.a. Kommandanten i København er der dømt alt andet end simple salater.


     

  • HJØRRING: Ti års greatest hits hitter

    HJØRRING: Ti års greatest hits hitter

    Der er ingen tegn på metaltræthed efter ti år i toppen af Vendsyssels gastronomiske univers på bryggeriet i Hjørring. Køkkenets kreationer er alle en pincetpræcis og velovervejet æstetisk komposition med teknisk sikkerhed i tilberedning og tilsmagning, og betjeningen følger det høje faglige niveau.


     

  • NY PARTNER: Velkommen til Cacao Barry

    NY PARTNER: Velkommen til Cacao Barry

    WHITE GUIDE: White Guide udgives i samarbejde med en række partnere, som deler vores passion for dansk gastronomi og ønsket om branchens fortsatte positive udvikling. Vi er stolte af at præsentere Cacao Barry som ny partner for White Guide.


     

  • KØBENHAVN: Oldschool værtskab hos far og mor

    KØBENHAVN: Oldschool værtskab hos far og mor

    .

    Restaurationen

      MEGET GOD KLASSE

    Møntergade 19, 1116 København K
    +45 33 14 94 95
    restaurationen.dk

    Glem alt om skum, støv og levende rejer og læn dig i stedet tilbage i brede stole og nyd det klassiske fransk-danske køkken hos det underspillede powercouple, Lisbeth og Bo Jacobsen. De har drevet restaurant sammen i over 25 år, og vi føler næsten, vi er hjemme hos dem privat – så meget gør de ud af at gøre gæsterne tilpasse. Dét er ægte værtskab, og sådan burde det være alle steder.


     

  • KØBENHAVN: Italien på Nørrebro (ny)

    KØBENHAVN: Italien på Nørrebro (ny)

    Midt i Nørrebrogades globale smeltedigel ligger en ægte italiensk oase. Bag stedet står to af pigerne fra det hedengangne ”Pop – et spiseri”, Rikke Kolding Pedersen og Nina Krysiza Sørensen, samt sommelieren Luna Hjerming. Hun står for udvælgelse af stedets vine, leverer god rådgivning og ikke mindst hygge om gæsterne, så alle føler sig hjemme.


     

  • SILKEBORG: Nærvær og nænsom råvarehåndtering

    SILKEBORG: Nærvær og nænsom råvarehåndtering

    I over 20 år har Rikke Brockstedt og gemal Kristian Evensen-Smidt drevet Restaurant Karoline Amalie i Virklund ved Silkeborg. Selvom et kvart århundrede er lang tid at skulle oppebære et konstant højt niveau, kan vi konstatere, at restauranten stadig er i særklasse.


     

White Guide Nordic 2017 Stockebye caviar H.W. Larsen GASTRO unika Køb White Guide White Guide App