Opret dig som Guiding Guest og få gratis adgang til at læse vores anmeldelser og skrive dine egne.

NY PARTNER: Velkommen til Dagmar

NY PARTNER: Velkommen til Dagmar
09. jun. 2017

.
”ÅRETS KØR HJEM-MENU” – SPÆNDENDE NYT SAMARBEJDE
White Guide og Rynkeby er glade for at kunne præsentere et nyt samarbejde, som skal være med til at fremme udbredelsen af gourmetdrikke uden alkohol.

Samarbejdet viser sig i form af en ny pris, der har fået navnet: ”Årets kør hjem-menu”. Prisen uddeles for at anerkende restauranter, der går foran og helhjertet satser på at tilbyde gæsterne en alkoholfri drikkeoplevelse, der lever op til den bedste gourmetmad. Altså en oplevelse der kan stå mål med den, vindrikkende gæster får, når mad og drikke mødes.

DAGMAR – MELLEM HIMMEL OG JORD
Serien Dagmar er en drikkemenu fra Rynkeby med seks forskellige alkoholfrie varianter skabt af nogle af Danmarks ypperste kokke, sommelierer, sensorikere og passionerede udviklere. En kompromisløs og passioneret gastronomisk drikkeoplevelse, der taler til alle sanser.

”Dagmar er det, du ikke er klar over, du manglede i din restaurant. Det er en oplevelse uden kompromiser. Ligesom god vin. Du kan præsentere og snakke om Dagmar, ligesom du gør med vin.”
-Tabita Mortensen, restaurantchef og sommelier, Norsminde Kro.

SMAG TIL ALLE SANSER
Dagmar er ikke noget, som du har smagt før – hun er sin helt egen. De seks varianter i serien er udviklet med det mål at skabe mundfylde og smagsoplevelser, der naturligt komplementerer maden på gourmetrestauranter.

Hver flaske Dagmar er håndlavet af de dygtigste fagfolk og fremstillet på Fyn. Fra et lille 100 liters anlæg håndtappes drikken manuelt af de samme medarbejdere, der har været med til at udvikle serien.

RÅVARER DER GIVER MUNDFORNEMMELSE
Dagmar er lavet af naturlige råvarer, der alle er særligt udvalgt til den enkelte variant. Både sjældne og mere kendte råvarer er på spil i Dagmar for at imødekomme gourmetkøkkenets krav. Ekstrakt af hibiscuste, umodne stikkelsbær og birkesaft er blot nogle af de råvarer, som er med til at give Dagmars forskellige varianter en kontrastfuld og overraskende balance.

De enkelte ingrediensers karakteristika og sammensætningen af dem bruges til at genskabe alkoholens fylde og de øvrige egenskaber, vi kender fra vin. Ligesom med vin arbejder serien med dimensionerne duft, smag, syre, tannin, fylde, krop og intensitet. Rabarberplantens naturlige garvesyre skaber det perfekte modspil til fede fisk, mens birkesaft fungerer godt med krondyr.

Derfor kan Dagmars varianter nydes med et komplet måltid fra appetizer til dessert, eller de forskellige varianter kan bruges til at erstatte enkelte glas i en vinmenu.

DAGMAR SKAL OPLEVES SAMMEN MED MAD
Dagmar-serien skal opleves sammen med mad som erstatning for eller supplement til restaurantens vinmenu. De seks varianter favner gourmetkøkkenet fra det salte til det søde, hvor spændende og usædvanlige smagsoplevelser, giver maden det nødvendige med- og modspil uden brug af alkohol. Ønsket er at skabe overraskende gastronomiske oplevelser, hvor god mad og gode drikke mødes.

DAGMAR – KOMPROMISLØS OG NYSKABENDE
Dagmar har fået sit navn efter Dagmar Andreasen, der var datter af Rynkebys grundlægger Inger Rasmussen. Dagmar havde visionerne og modet til at udvikle Rynkeby fra et lokalt mosteri til en stor national virksomhed.

Dagmar Andreasen var en farverig og kompromisløs foregangskvinde med markante holdninger. Hun var hele livet aktiv på mange fronter som virksomhedsejer, politiker, forfatter og foredragsholder og havde en markant plads i samtiden.

Derfor synes vi, navnet Dagmar passer godt til denne kompromisløse og spændende serie, som kan nyde høj accept blandt alle, der værdsætter høj gastronomisk kvalitet, dansk produktudvikling og gerne vil have et reelt alternativ til vin, saft eller vand med brus.

Læs mere: http://www.dagmar.rynkeby.dk/

 

Mere restaurantnyt

  • KØBENHAVN: Seje sild blandt kendisser og godtfolk

    KØBENHAVN: Seje sild blandt kendisser og godtfolk

    .

    Kødbyens Fiskebar

    Flæsketorvet 100, 1711 København V
    +45 32 15 56 56
    fiskebaren.dk

    NYTESTET: Høj stemning og gode friske fisk, men store udsving i serviceniveauet og retternes velsmag.


     

  • TÓRSHAVN: En fransk-færøsk odysse (ny)

    TÓRSHAVN: En fransk-færøsk odysse (ny)

    Du bydes velkommen til en kulinarisk odysse ud i en fransk-nordatlantisk smeltedigel, der byder på alt fra blodnutella til bœuf bordelaise.


     

  • 88 danske restauranter optaget blandt Nordens bedste i White Guide Nordic 17-18

    88 danske restauranter optaget blandt Nordens bedste i White Guide Nordic 17-18

    Den fjerde udgave af White Guide Nordic udkommer mandag den 26. juni – lige til sommerferien. Med 341 restauranter i Danmark, Finland, Island, Norge og Sverige, er det den mest omfattende guide til regionens restauranter. Forneden er listen over de danske restauranter, som er udvalgt til guiden.


     

  • White Guide Nordic lanceres 26. juni i København

    White Guide Nordic lanceres 26. juni i København

    2017/18-udgaven af White Guide Nordic bliver udgivet mandag den 26. juni – indeholdende næsten 350 restauranter i Danmark, Sverige, Norge (inkl. Svalbard), Finland, Island, Grønland og Færøerne. For at passe bedre sammen med højsæsonen for regionens voksende gastroturisme har vi flyttet lanceringen til tidlig sommer i stedet for sent efterår.

    Efter tidligere lanceringer I Oslo, Helsingfors og Stockholm får København nu sin første White Guide Nordic-lancering, der inkluderer et Nordic Forward Trend Seminar, annoncering af vinderen af White Guide Global Gastronomy Award og White Guide Nordic-gallamiddagen.

    Nordic Forward Trend Seminar
    2004 viste sig at være et afgørende år for den nordiske gastroscene, da 12 topkokke besluttede sig for at placere Norden på det gastronomiske verdenskort, og Det Ny Nordiske Køkkenmanifest blev født. En ny generation af nordiske kokke har sat deres aftryk over hele verden og spredt manifestets ånd. I 2017 er hypen ovre, men indflydelsen enorm – og voksende. I hele verden ser vi manifestets principper anvendt på nationale, regionale og lokale madkulturer. New Nordic – New Global?

    “White Guide blev født samme år som Det Ny Nordiske Manifest, 2004, og vi har skubbet gastronomi fremad i samme retning lige siden; mod innovation, personlighed og bæredygtighed”, siger Lars Peder Hedberg, White Guides’ forlægger. ”Nu, hvor det Ny Nordiske er blevet en global tilgang til gastronomi, kan det være logisk, at White Guide også bliver global”.

    Talerne er bl.a. Kamilla Seidler, Gusto, Bolivia; Jan Kragh Jacobsen, lektor, Roskilde Universitet; Elisabet Skylare, seniorrådgiver, Nordisk Ministerråd; Hanne Bak Jensen, application scientist, Arla Food Ingredients; Geoffrey Canillo, Balderdash; Rasmus Poulsgaard, Duck and Cover og Lars Peder Hedberg, forlægger, White Guides.

    Global Gastronomy Award
    “Gastronomy forward, and gastronomy beyond” er essensen af White Guides mission – og også den røde tråd for Global Gastronomy Award.  I ti år har Global Gastronomy Award belønnet afgørende præstationer for udviklingen af den globale gastronomi, som helt enkelt ikke ville være, hvor den er i dag, uden disse brillante kokkes arbejde. Tidligere års prisvindere omfatter bl.a. Ferran Adrià, René Redzepi, Alain Passard, David Chang, Massimo Bottura, Magnus Nilsson og Dan Barber.

    White Guide Nordic 2017/18-lancering
    14.00  Nordic Forward Trend Seminar
    17.00  White Guide Global Gastronomy 2017-annoncering
    White Guide Nordic 2017/18-nedtælling og -frigivelse
    18.30  White Guide Nordic 2017/18-gallamiddag

    Sted: Hotel- & Restaurantskolen
    Vigerslev Allé 18, 2500 Valby
     

    TREND SEMINAR | TALERE | KØB BILLETTER

    LÆS PRESSEMEDDELELSE


     


     

  • GENTOFTE: Jordnær gastronomi på topniveau i det gamle hotel (ny)

    GENTOFTE: Jordnær gastronomi på topniveau i det gamle hotel (ny)

    .

    Jordnær

    Gentoftegade 29, 2820 Gentofte
    +45 22 40 80 20
    restaurantjordnaer.dk

    Restaurant Jordnær har slået rødder i det 350 år gamle Gentofte Hotel, hvor parret Eric Vildgaard og Tina Kragh bringer helt nye toner med rod i franske traditioner og danske råvarer ind i de historiske omgivelser. Stemningen er varm, og der er tale om gastronomi i mesterklasse.


     

  • BORNHOLM: Et gastronomisk pusterum ude i skoven

    BORNHOLM: Et gastronomisk pusterum ude i skoven

    .

    Christianshøjkroen

    Segenvej 48, 3720 Aakirkeby,
    +45 56 97 40 13
    christianshojkroen.dk

    NYTESTET: Vi bliver budt velkommen af et smældende splitflag på blå forårshimmel, idet vi ankommer til den gamle gule kro i skoven. Såvel inde i krostuen som ved udendørsbordene er der smukt, og der hersker en rolig gammeldags stemning som fra før, verden gik af lave.


     

  • KØBENHAVN: Vin og velsmag (ny)

    KØBENHAVN: Vin og velsmag (ny)

    Engagementet lyser ud af stedet og dets ejere. Midt på Vesterbro har tre fagskarpe "drenge": Patrick, Johann og Andreas, som de præsenterer sig, etableret en vinbar med dagens 5-rettersmenu, man kan plukke af. Lokalet ligner en meget rustik dagligstue hos en Vesterbro-designer.


     

  • RØNDE: Gennemført vegetarisk velsmag (ny)

    RØNDE: Gennemført vegetarisk velsmag (ny)

    Midt i Nationalpark Mols Bjerge ligger økolandsbyen Friland, der siden 2016 også har huset den vegetariske gourmetrestaurant Moment. Køkkenchefen hedder fra i år René Warn, og med en fortid på bl.a. Kommandanten i København er der dømt alt andet end simple salater.


     

  • HJØRRING: Ti års greatest hits hitter

    HJØRRING: Ti års greatest hits hitter

    Der er ingen tegn på metaltræthed efter ti år i toppen af Vendsyssels gastronomiske univers på bryggeriet i Hjørring. Køkkenets kreationer er alle en pincetpræcis og velovervejet æstetisk komposition med teknisk sikkerhed i tilberedning og tilsmagning, og betjeningen følger det høje faglige niveau.


     

  • NY PARTNER: Velkommen til Cacao Barry

    NY PARTNER: Velkommen til Cacao Barry

    WHITE GUIDE: White Guide udgives i samarbejde med en række partnere, som deler vores passion for dansk gastronomi og ønsket om branchens fortsatte positive udvikling. Vi er stolte af at præsentere Cacao Barry som ny partner for White Guide.


     

White Guide Nordic 2017 Stockebye caviar H.W. Larsen GASTRO unika Køb White Guide White Guide App