Opret dig som Guiding Guest og få gratis adgang til at læse vores anmeldelser og skrive dine egne.

NY PARTNER: Velkommen til Dagmar

NY PARTNER: Velkommen til Dagmar
09. jun. 2017

.
”ÅRETS KØR HJEM-MENU” – SPÆNDENDE NYT SAMARBEJDE
White Guide og Rynkeby er glade for at kunne præsentere et nyt samarbejde, som skal være med til at fremme udbredelsen af gourmetdrikke uden alkohol.

Samarbejdet viser sig i form af en ny pris, der har fået navnet: ”Årets kør hjem-menu”. Prisen uddeles for at anerkende restauranter, der går foran og helhjertet satser på at tilbyde gæsterne en alkoholfri drikkeoplevelse, der lever op til den bedste gourmetmad. Altså en oplevelse der kan stå mål med den, vindrikkende gæster får, når mad og drikke mødes.

DAGMAR – MELLEM HIMMEL OG JORD
Serien Dagmar er en drikkemenu fra Rynkeby med seks forskellige alkoholfrie varianter skabt af nogle af Danmarks ypperste kokke, sommelierer, sensorikere og passionerede udviklere. En kompromisløs og passioneret gastronomisk drikkeoplevelse, der taler til alle sanser.

”Dagmar er det, du ikke er klar over, du manglede i din restaurant. Det er en oplevelse uden kompromiser. Ligesom god vin. Du kan præsentere og snakke om Dagmar, ligesom du gør med vin.”
-Tabita Mortensen, restaurantchef og sommelier, Norsminde Kro.

SMAG TIL ALLE SANSER
Dagmar er ikke noget, som du har smagt før – hun er sin helt egen. De seks varianter i serien er udviklet med det mål at skabe mundfylde og smagsoplevelser, der naturligt komplementerer maden på gourmetrestauranter.

Hver flaske Dagmar er håndlavet af de dygtigste fagfolk og fremstillet på Fyn. Fra et lille 100 liters anlæg håndtappes drikken manuelt af de samme medarbejdere, der har været med til at udvikle serien.

RÅVARER DER GIVER MUNDFORNEMMELSE
Dagmar er lavet af naturlige råvarer, der alle er særligt udvalgt til den enkelte variant. Både sjældne og mere kendte råvarer er på spil i Dagmar for at imødekomme gourmetkøkkenets krav. Ekstrakt af hibiscuste, umodne stikkelsbær og birkesaft er blot nogle af de råvarer, som er med til at give Dagmars forskellige varianter en kontrastfuld og overraskende balance.

De enkelte ingrediensers karakteristika og sammensætningen af dem bruges til at genskabe alkoholens fylde og de øvrige egenskaber, vi kender fra vin. Ligesom med vin arbejder serien med dimensionerne duft, smag, syre, tannin, fylde, krop og intensitet. Rabarberplantens naturlige garvesyre skaber det perfekte modspil til fede fisk, mens birkesaft fungerer godt med krondyr.

Derfor kan Dagmars varianter nydes med et komplet måltid fra appetizer til dessert, eller de forskellige varianter kan bruges til at erstatte enkelte glas i en vinmenu.

DAGMAR SKAL OPLEVES SAMMEN MED MAD
Dagmar-serien skal opleves sammen med mad som erstatning for eller supplement til restaurantens vinmenu. De seks varianter favner gourmetkøkkenet fra det salte til det søde, hvor spændende og usædvanlige smagsoplevelser, giver maden det nødvendige med- og modspil uden brug af alkohol. Ønsket er at skabe overraskende gastronomiske oplevelser, hvor god mad og gode drikke mødes.

DAGMAR – KOMPROMISLØS OG NYSKABENDE
Dagmar har fået sit navn efter Dagmar Andreasen, der var datter af Rynkebys grundlægger Inger Rasmussen. Dagmar havde visionerne og modet til at udvikle Rynkeby fra et lokalt mosteri til en stor national virksomhed.

Dagmar Andreasen var en farverig og kompromisløs foregangskvinde med markante holdninger. Hun var hele livet aktiv på mange fronter som virksomhedsejer, politiker, forfatter og foredragsholder og havde en markant plads i samtiden.

Derfor synes vi, navnet Dagmar passer godt til denne kompromisløse og spændende serie, som kan nyde høj accept blandt alle, der værdsætter høj gastronomisk kvalitet, dansk produktudvikling og gerne vil have et reelt alternativ til vin, saft eller vand med brus.

Læs mere: http://www.dagmar.rynkeby.dk/

 

Mere restaurantnyt

  • WHITE GUIDE 2018 er lanceret. Se årets prisvindere!

    WHITE GUIDE 2018 er lanceret. Se årets prisvindere!

    Geranium vandt i går endnu en stor hædersbevisning til samlingen, da restauranten kunne lade sig hylde som årets bedste danske restaurant i den nye udgave af White Guide. Geranium er, sammen med 124 andre danske restauranter, optaget i White Guide som cremen af den danske restaurationsbranche. De 125 restauranter blev i går hyldet ved en stor lanceringsfest i Operaens opulente rammer, hvor der samtidig blev uddelt en række eftertragtede priser for årets bedste præstationer udi kunsten at kokkerere, nytænkte, beværte og servicere.


     

  • De nominerede til årets priser i White Guide 2018

    De nominerede til årets priser i White Guide 2018

    Her er listen over de nominerede til årets priser. Vinderne afsløres ved lanceringen af White Guide 2018 i Operaen i København den 20. november 2017. Efter prisoverrækkelserne står de kulinariske nomader Cooking in Motion med køkkenchef Sebastián Mazzola i spidsen for et unikt festmåltid. Mazzolas imponerende cv tæller legendariske restauranter som El Bulli, Tickets, 41°, Pakta, AOC og Noma, så vi kan garantere en smagsoplevelse udover det sædvanlige. Se menuen og find billetter til den efterfølgende pop-up-restaurant her. Billetter til trendseminar, lancering og gallamiddag finder du her.
    "Årets nye restaurant", der uddeles i samarbejde med Stokkebye:
    Atelier 85
    Restaurant Barr
    Restaurant Jordnær

    "Årets innovatør", der uddeles i samarbejde med Arla Unika:
    Gemyse
    Ræst
    Veve

    "Årets serviceoplevelse", der uddeles i samarbejde med De Forenede Dampvaskerier:
    Slotskælderen/Dragsholm Slot
    Stammershalle Badehotel
    Søllerød Kro

    "Årets vinoplevelse", der uddeles i samarbejde med Vinakademiet:
    Ancestrale
    Mielcke & Hurtigkarl
    Nærvær

    "Årets unge kokketalent", der uddeles i samarbejde med Lavazza:
    Jacob Burmølle-Jensen, Restaurant Vår
    Christian Gadient, BRUS
    Poul Andrias Ziska, KOKS

    "Årets bæredygtige", der uddeles i samarbejde med GASTROunika-Caviar:
    Amass
    Restaurant Moment
    Veve

    "Årets øloplevelse", der uddeles i samarbejde med Sidekick Brewing:
    Restaurant Barr
    BRUS
    Vendia Brasserie

    "Årets kør hjem-drikkevaremenu", der uddeles i samarbejde med Dagmar:
    Kadeau Bornholm
    Mielcke & Hurtigkarl
    Studio

    "Årets vinkort", der uddeles i samarbejde med Riedel:
    Babette
    Geranium
    Søllerød Kro

    "Årets kaffeoplevelse", der uddeles i samarbejde med Lavazza:
    108
    Geranium
    Kadeau København

    "Årets feel good-oplevelse", der uddeles i samarbejde med Catering Engros:
    La Banchina
    Christianshøjkroen
    Restaurant ROS

    "Årets smag for skillingen", der uddeles i samarbejde med KEN Storkøkken:
    Restaurant Remouladen
    Restaurant Textur
    Vallø Slotskro

    "Årets dessertoplevelse", der uddeles i samarbejde med Cacao Barry:
    Frederikshøj
    Restaurationen
    Søllerød Kro

    "Årets fiske- og skaldyrsoplevelse", der uddeles i samarbejde med Fiskerikajen:
    La Banchina
    Fanø Østersfestival
    Villa Vest


     

  • Tidligere El Bulli-kok popper op i København

    Tidligere El Bulli-kok popper op i København

    Fejringen af årets White Guide får et skud fyrigt gastronomisk krydderi fra den japanske og peruvianske hylde, når holdet fra Cooking in Motion indtager de smukke og statelige omgivelser på landstedet Sølyst i Klampenborg nord for København.

    Cooking in Motion er et hold kulinariske nomader med køkkenchef Sebastián Mazzola i spidsen. Måske kender du ikke hans navn, men han er langt fra hvem som helst – hans imponerende cv tæller legendariske restauranter som El Bulli, Tickets, 41°, Pakta, AOC og Noma.

    Den gode nyhed er, at du nu også har muligheden for at komme med til den madoplevelse, der skal imponere toppen af den danske restaurationsbranche, når lanceringsmiddagen løber af stablen mandag den 20. november.

    Sebastián Mazzola flankeres af den højt dekorerede sakesommelier Sussie Villarico (Pakta, 41°), og de to har gjort Cooking in Motion til en af verdens fremmeste eksponenter for det såkaldte 'nikkei'-køkken, som er en fyrig og fræk fusion af det japanske og peruanske køkkens delikate råvarer og teknikker. De to fornøjer normalt gæsterne i hjembyen Barcelona og metropoler verden over med udsolgte gastronomiske aftener, så det er lidt af et scoop, at de er blevet lokket til København.

    Oplevelsen kombinerer en udsøgt peruviansk-japansk tastingmenu med en spændende drikkemenu, som kommer til at indeholde både et udvalg af vine og sjældne sake-typer af ypperste kvalitet, udvalgt af sakesommelier Sussie Villarico.

    Udover gallamiddagen er der planlagt yderligere tre popup-middage på Sølyst, hvor heldige og nysgerrige gourmeter kan få rystet smagsløgene med en gastronomisk oplevelse, som du ellers ikke kan få i Danmark.

    Læs den foreløbige menu for popup-middagene og gallamiddagen her (vinene til gallamiddagen bliver afsløret på aftenen).

    https://www.rsvp-popup.com/events/white-guide-denmark-pop-up-dinner-klam...


     

  • 38 NYE TOPRESTAURANTER I ÅRETS DANSK/ENGELSKE WHITE GUIDE

    38 NYE TOPRESTAURANTER I ÅRETS DANSK/ENGELSKE WHITE GUIDE

    Mandag 20. november 2017 udkommer den 4. udgave af White Guide i Danmark. Guiden indeholder en ambitiøs præsentation og kritisk vurdering af Danmarks, Færøernes og Grønlands bedste restauranter.

    Guidens kompromisløse redaktion har i samarbejde med anmelderkorpset, som består af Danmarks dygtigste uafhængige og velkalibrerede madskribenter, fundet 125 spisesteder, der mindst opnår klassifikationen ‛Meget God Klasse‘. Det vil sige, at restauranten minimum skal opnå 67 på en 100 point-skala, hvoraf maden mindst skal udgøre 28 af 40 mulige point.

    Det redaktionelle fokus er især på bæredygtighed, originalitet, fornyelse, personlighed og stemning. Fra Tórshavn til Tønder har 38 nye restauranter fundet vej til guiden, hvilket vidner om en rivende udvikling på restaurantscenen – dette afspejler sig også i downloads af White Guides app og besøgende på dens digitale platforme.
    Læs pressemeddelelsen og se, hvilke restauranter, der er med her
    Find billetter til lancering og gallamiddag her


     

  • FANØ: Kulinarisk ekvilibrisme i Danmarks smukkeste landsby

    FANØ: Kulinarisk ekvilibrisme i Danmarks smukkeste landsby

    .

    Sønderho Kro

    Kropladsen 11
    6720 Fanø
    +45 75 16 40 09
    sonderhokro.dk

    Pittoresk i Danmarks smukkeste landsby ligger en perle af en lavloftet stråtækt bygning, som huser en af Danmarks ældste og smukkeste beværtninger, Sønderho Kro. Her brillerer Jakob Sullestad, der ejer og driver kroen, som gæstfri vært, køkken- og restaurantchef. Det sker med stort overskud og i respekt for lokale traditioner, den storslåede natur og både Vadehavets og øens bidrag til køkkenet.


     

  • PRÆSTØ: Et smagsoverlegent fjordkøkken

    PRÆSTØ: Et smagsoverlegent fjordkøkken

    .

    Hotel Frederiksminde


    Klosternakken 8
    4720 Præstø
    +45 55 90 90 30
    frederiksminde.com
     

    For nogle er Præstø måske et stykke Udkantsdanmark, men i restauranten skaber køkkenchef Jonas Mikkelsen små gastronomiske mirakler, som nemt kan måle sig med landets fineste adresser. Han har en udpræget sans for at skabe ufattelig velsmag med få og simple ingredienser.


     

  • KØBENHAVN: Format til meget mere

    KØBENHAVN: Format til meget mere

    .

    Format

    Sankt Annæ Plads 20
    1250 København K
    +45 69 15 65 85
    formatcph.dk
     

    Køkkenchef Will Smith står her for yderst sæsonpræget gastronomi med særligt fokus på syltning, saltning og henkogning. Hovedelementerne er tryghedsskabende og velkendte råvarer, mens legen er mere fri i sammensætningen af tilbehøret.


     

  • AARHUS: Hærværk med innovativ professionalisme

    AARHUS: Hærværk med innovativ professionalisme

    .

    Hærværk

    Frederiks Allé 105, st. tv
    8000 Aarhus
    +45 50 51 26 51
    restaurant-haervaerk.dk
     

    På Hærværk bliver det perfekte håndværk i det innovative og legende køkken fulgt til dørs af nærvær og professionalisme ude ved bordene i alle serveringer. Det er en helhedsoplevelse, hvor man virkelig bliver overrasket og venter nysgerrigt på næste servering.


     

  • AARHUS: Buldrende personlighed i stram stil

    AARHUS: Buldrende personlighed i stram stil

    .

    Frederikshøj


    Oddervej 19-21
    8000 Aarhus
    +45 86 14 22 80
    frederikshoj.com

    Du har været hele vejen rundt i et måltid, hvis originalitet og gode anderledeshed underbygges af en fremragende vinparring med klassiske vine, udvalgt med omhu af de dygtige sommelierer. En totaloplevelse af de store.


     

  • KLAMPENBORG: Grønt og skønt med stor velsmag

    KLAMPENBORG: Grønt og skønt med stor velsmag

    .

    Den Røde Cottage

    Strandvejen 550
    2930 Klampenborg
    +45 39 90 46 14
    denroedecottage.dk

    Mellem skov og hav ligger en smuk gammel rød hytte – idyllisk. Om sommeren er her udendørs servering, om vinteren omslutter det enkelt designede rum dig. Anita Klemensen har gennem en årrække cementeret sit navn som en af Danmarks dygtigste kokke og er med til at understrege, at den gastronomiske superliga ikke kun er for mænd.


     

White Guide Nordic 2017 Stockebye caviar H.W. Larsen GASTRO unika Køb White Guide White Guide App