Opret dig som Guiding Guest og få gratis adgang til at læse vores anmeldelser og skrive dine egne.

HJØRRING: Ti års greatest hits hitter

HJØRRING: Ti års greatest hits hitter
19. apr. 2017

.

Vendia Gourmet

MESTERKLASSE

Markedsgade 9, 9800 Hjørring
+45 98 92 22 29
bryghusetvendia.dk
 

Konceptet for Bryghuset Vendias gourmetrestaurant skifter årligt, og i år tager det udgangspunkt i et jubilæum. Det er nemlig ti år siden, Kristian Rise første gang slog dørene op til restauranten, og det fejres med en perlerække af greatest hits fra årene, der gik. Snacksene lægger således ud med indslag fra 2014-menuen, hvor det danske smørrebrød blev fortolket.

Mest interessant er ”æggemaden”, der i Vendias nye version består af tynde skiver kammusling og avocado penslet med nøddeolie og toppet med kaviar. Langt fra det traditionelle stykke, men de fine nuancer af salt hav understøttes elegant af rettens fedme, og kombinationen af smag og tekstur sidder lige i skabet. I første egentlige ret er plukket taskekrabbe skjult under et tyndt lag blomkåls-panna cotta, mens der rundt på tallerkenens kant er anrettet et smukt farvenuanceret spil af blomkålscrudité, grønne kålblade og små romanescobuketter. Der er fin balance mellem krabben og det let bitre og søde i kålen, men forholdet mellem krabbe og kålelementer tipper dog lidt for meget til kålens fordel, så det smagsmæssigt bliver for dominerende til den sarte krabbe.

Køkkenets kreationer er alle en pincetpræcis og velovervejet æstetisk komposition med teknisk sikkerhed i tilberedning og tilsmagning, og betjeningen følger det høje faglige niveau. Hver ret ledsages af en kort fortælling om idé og ophav, og vinene får velvalgte og præcise ord med på vejen.

En af aftenens bedste retter er døbt ”infantil” og er en refleksion over spæde råvarer. Miniaturegulerødder og babymajs skyder op fra anretningens bund, der består af gulerodspuré, tempereret jomfruhummer og rogn fra stenbider, sild og heltling. Der er masser af interessante konsistenser i munden med hummerens bløde bid, rognenes poppen og det sprøde lette knas i de spæde grøntsager. Med en kraftig hummersauce får retten også en god tyngde til de infantile råvarer. En tysk riesling trocken i glasset har stadig den restsødme, der skal til at favne hummer og gulerødder, men den bidrager samtidig med en fin frisk syre, som strammer hele retten op.

Gourmetrestauranten, der kun er en lille del af bryghusets matrikel, har fået til huse i et lille aflukket lokale uden vinduer, og selvom biopejsen lyser op, og jazzmusikken spiller i baggrunden, mangler omgivelserne æstetiske detaljer, før stemningen følger med køkkenets og betjeningens høje niveau. Men trods ti år i toppen af nordjysk gastronomi, er der ingen metaltræthed at spore i Kristian Rises knivskarpe køkken.

 

 

Mere restaurantnyt

  • AARHUS: Buldrende personlighed i stram stil

    AARHUS: Buldrende personlighed i stram stil

    .

    Frederikshøj


    Oddervej 19-21
    8000 Aarhus
    +45 86 14 22 80
    frederikshoj.com

    Du har været hele vejen rundt i et måltid, hvis originalitet og gode anderledeshed underbygges af en fremragende vinparring med klassiske vine, udvalgt med omhu af de dygtige sommelierer. En totaloplevelse af de store.


     

  • KLAMPENBORG: Grønt og skønt med stor velsmag

    KLAMPENBORG: Grønt og skønt med stor velsmag

    .

    Den Røde Cottage

    Strandvejen 550
    2930 Klampenborg
    +45 39 90 46 14
    denroedecottage.dk

    Mellem skov og hav ligger en smuk gammel rød hytte – idyllisk. Om sommeren er her udendørs servering, om vinteren omslutter det enkelt designede rum dig. Anita Klemensen har gennem en årrække cementeret sit navn som en af Danmarks dygtigste kokke og er med til at understrege, at den gastronomiske superliga ikke kun er for mænd.


     

  • TØNDER: Hygge og smæk for skillingen i hjertet af Tønder

    TØNDER: Hygge og smæk for skillingen i hjertet af Tønder

    .

    ROS


    Spikergade 21
    6270 Tønder
    +45 27 19 31 93
    restaurantros.dk
     

    På ægte sønderjysk vis modtages du hjerteligt i døren, får taget frakken og sættes med udsigt over toppede brostensgader i hjertet af Tønder. Trods stedet er fuldt booket, har de dygtige kokke og indehavere, Marcel Rodrigues og Steffen Snitgaard, på hele din kulinariske rejse i fortolkninger af lokale råvarer og traditionelle egnsretter rigeligt overskud til både at skabe en afslappet atmosfære, sludre med gæsterne, besvare spørgsmål og deltage i serveringen fra det åbne køkken i den kun 98 m2 store restaurant.


     

  • TÓRSHAVN: Færøsk fiskerestaurant med iberisk inspiration

    TÓRSHAVN: Færøsk fiskerestaurant med iberisk inspiration

    .

    Barbara


    Gongin 2-6
    100 Tórshavn, Færøerne
    +298 33 10 10
    barbara.fo

    På Barbara tør køkkenchefen gå sin egen vej, og det sker helt uden slinger.


     

  • KØBENHAVN: Genial stilsikker originalitet

    KØBENHAVN: Genial stilsikker originalitet

    .

    Mielcke & Hurtigkarl


    Frederiksberg Runddel 1,
    2000 Frederiksberg
    +45 38 34 84 36
    mhcph.com

    I et hjørne af Frederiksberg Have udvises der overskud og den ro, viden og professionalisme, som der skal til for at gøre en restaurantoplevelse komplet. Sammen med et af Danmarks mest eklektiske men samtidig stilsikre køkkener giver det en oplevelse, som er original, personlig og ganske enkelt gennemført.


     

  • TÓRSHAVN: Heima í Havn med lammekød i særklasse

    TÓRSHAVN: Heima í Havn med lammekød i særklasse

    .
    Áarstova

    Gongin 1
    100 Tórshavn, Færøerne
    +298 33 30 00
    aarstova.fo

    Man sidder tæt i de stemningsfyldte lokaler. Menu og drikkevarer præsenteres elegant i indbundne bøger og vidner om, at der er lagt et stort arbejde i at give dig en god oplevelse. Bogen om retterne afslører, at køkkenet fokuserer på lokale råvarer som lam, jomfruhummer og torsk.


     

  • KØBENHAVN: Tankevækkende totalteater

    KØBENHAVN: Tankevækkende totalteater

    .

    Alchemist


    Århusgade 22
    2100 København Ø
    +45 51 93 56 23
    restaurant-alchemist.dk

    Alchemist er intens, til tider på kanten og vil rykke grænser for langt de fleste. Til gengæld bliver det aldrig kedeligt, og få steder får man som her en unik totaloplevelse, som på een gang er velsmagende, gennemtænkt og tankevækkende.


     

  • TÓRSHAVN: En færøsk oplevelse for livet

    TÓRSHAVN: En færøsk oplevelse for livet

    .

    Ræst


    Gongin 8
    100 Tórshavn, Færøerne
    +298 41 14 30
    raest.fo

    Ræst excellerer i det traditionelle færøske køkken. For novicer i kontrolleret råddenskab fordrer odeuren og visse retter tilvænning, men besøget er både kulturhistorisk og kulinarisk en anbefalelsesværdig oplevelse for livet.


     

  • SØLLERØD: Magisk måltidsudøvelse

    SØLLERØD: Magisk måltidsudøvelse

    .

    Søllerød Kro


    Søllerødvej 35
    2840 Holte
    +45 45 80 25 05
    soelleroed-kro.dk

    Er der eet sted, du drømmer om at spise igen og igen, er det Søllerød Kro. Køkkenchef Brian Mark Hansen, restaurantchef Jan Restorff og hele besætningen omfavner dig med varme, velsmag og velafbalanceret vovemod i den gastronomiske udfoldelse.


     

  • KØBENHAVN: Barren er sat højt

    KØBENHAVN: Barren er sat højt

    .
    Barr

    Strandgade 93
    1401 København K
    +45 32 96 32 93
    restaurantbarr.com

    Det lykkes for Barr, at forvandle de traditionelle germanske retter til mesterklasseserveringer, og sammen med ølkortets guldkorn og personalets evne til at skabe god stemning og veltilpashed blandt gæsterne, står det klart, at her er tale om et af de feel good-steder, vi gerne vender tilbage til. Tit.


     

White Guide Nordic 2017 Stockebye caviar H.W. Larsen GASTRO unika Køb White Guide White Guide App