Opret dig som Guiding Guest og få gratis adgang til at læse vores anmeldelser og skrive dine egne.

SØLLERØD: Magisk måltidsudøvelse

SØLLERØD: Magisk måltidsudøvelse
17. aug. 2017

.

Søllerød Kro


Søllerødvej 35
2840 Holte
+45 45 80 25 05
soelleroed-kro.dk

Er der eet sted, du drømmer om at spise igen og igen, er det Søllerød Kro. Køkkenchef Brian Mark Hansen, restaurantchef Jan Restorff og hele besætningen omfavner dig med varme, velsmag og velafbalanceret vovemod i den gastronomiske udfoldelse.

Grundtonen er klassisk i både vin og mad, men Brian Mark og Restorff kan både trylle, sprælle og gå den fine balancegang, der ophøjer måltidet til en totaloplevelse af nydelse, udfordring og overraskelse. Brian Marks køkken formår at få kaviar, østers, jomfruhummer, foie gras og due til at fremstå lyst, let og næsten grønt. Restorff kombinerer med sikker næse, gode historier og empatisk forståelse for den enkelte gæst maden med vine, som du sent vil glemme. Som når den let confiterede helleflynder på en bund af beurre blanc med yuzu, pomelo, heltrogn og et drys af nøddesmagende friteret jordskok- og brødgranulat forenes med petroleummen i en riesling G.G. Ungeheuer 2014 fra Von Winning i Pfalz, der rammer lige ned i nøddesmagen fra jordskokken og det brunede smør, samtidig med at syren magter citrusfrugterne.

Det næsten vegetariske skønne indslag med skive af selleri, sprødt kyllingeskind og artiskok balancerer på sprød, letstegt vandspinat og toppes med et skum af høost, der bliver ophøjet til en fornem spise med en af de mest udsøgte hvide bourgogner, en 2014 Chassagne-Montrachet fra Ramonet. Sjældent er det kødet, der løber med aftenens stjerne, men Søllerøds fortolkning af due med små perfekt stegte stykker i en mosaik pakket i et tyndt sprødt brisselbrød med en svampe-morkelsky og en hel farseret morkel formår at gøre det. Desuden er duen frisk, let og dog buldrende fuld af umami med et tvist syrlig sødme fra et særligt ”russisk” løg understøttet af en Barolo ”Gienstra” fra Diego Conterno i Piemonte. Her er fedme, umami og fylde uden tunghed.

Een ting, du skal have på Søllerød, er desserterne. Kroen har tradition for fremragende dessertkøkken, og Brian Mark har sin egen innovative stil. Her arbejdes med symboler og former, så du ved måltidets afslutning løftes i en skærpelse af ånden for at forstå de nærmest kunstværksimiterende velsmagskreationer. Vi prøver dem alle fem: mango, yuzu og yoghurt som blade på en eksotisk blomst, monokrom pastinak i flager med honning og kamille, isdronningens eventyr med kokos, passion og vanilje, velisoleret grøn fantasi med pistacie, timian og hømælk, som var det et hulkort, og det brune punktum med chokolade, valnødder og arabica. Blandt de fem er favoritten pistaciedrømmen, der både knaser af nød og bliver cremet af det biodynamiske ”mælkehulkort”, hvis sødme piftes op af timianens pikante syre. Med en Beerenauslese Scheurebe i glasset danser opfindsomheden, og vi konkluderer, at Søllerød giver en af landets bedste måltidsoplevelser, der placerer dem overbevisende i international mesterklasse.

 

Mere restaurantnyt

  • ODENSE: Tjekket økogourmet med stil og smag

    ODENSE: Tjekket økogourmet med stil og smag

    .

    The Balcony

    Vestergade 68, 1.th
    5000 Odense
    +45 66 11 74 20
    thebalcony.dk

    Ambitionerne er fortsat høje på førstesalen midt i Odense, hvor Peter Steen Hansen og Anders Jensen har drevet stedet på et højt niveau lige siden åbningen i 2016. The Balconys indretning er stilfuld med sildebensparket og mørke skindstole, der matcher de afdæmpede jazztoner fra anlægget. Derudover er det formelle, men ikke alt for tørre, tjenerkorps også med til at skabe en behagelig afslappet atmosfære i restauranten.


     

  • KØBENHAVN: Maritim frokostnydelse i designtemplet

    KØBENHAVN: Maritim frokostnydelse i designtemplet

    .

    Paustian

    Kalkbrænderiløbskaj 2
    2100 København Ø
    +45 39 18 55 01
    restaurantpaustian.dk

    Efter storhedstiden under Bo Bech 2004-2010 var køkkenets ambitionsniveau længe uimponerende. Men, siden Henrik Junker og Chris Ladegaard Jensen overtog i 2016 er der igen skruet op for det i Jørn Utzons bygning fra 1987, der foruden restaurant huser forretning med designermøbler.


     

  • KØBENHAVN: Knivskarpt håndværk med personlighed og humor

    KØBENHAVN: Knivskarpt håndværk med personlighed og humor

    .

    Restaurationen

    Møntergade 19
    1116 København K
    +45 33 14 94 95
    restaurationen.dk

    I mere end 25 år har Lisbeth og Bo Jacobsen drevet deres helt personlige ”Restaurationen”, hvis navn kun kan omtales i bestemt form som et endegyldigt begreb. Ledetråden er klassisk håndværk uden svinkeærinder, fremragende råvarer og en nærmest anarkistisk forholden sig til, hvad der sker på parnasset, samtidig med at smageskeen er taget i en dyb ed.


     

  • KØBENHAVN: Direkte fra jord til bord

    KØBENHAVN: Direkte fra jord til bord

    .

    Bæst

    Guldbergsgade 29
    2200 København N
    +45 35 35 04 63
    baest.dk

    Christian Puglisi lever sin vision om bæredygtighed, økologi og sporbarhed helt ud på sin italienske pizzabistro, hvor alt er nøje udvalgt. Grøntsagerne kommer fra egne marker ved Lejre, og charcuteriet er produceret i egne saltkar.


     

  • KØBENHAVN: Udfordring og innovation fra havets dyb

    KØBENHAVN: Udfordring og innovation fra havets dyb

    .

    Noma

    Refshalevej 96
    1432 København K
    noma.dk

    Vi ser tilbage på Nomas maritime førstereinkarnation og glæder os til sommerens grønt- og efterårets vildtsæson.


     

  • Mød vores partnere: Vandkefirperler

    Mød vores partnere: Vandkefirperler

    VANDKEFIRPERLER er det vi betegner som en "økologisk fermenteret læskedrik".
    Vandkefir er en aktiv gærkultur, der omdanner sukker i vand til organiske syrer som mælkesyrebakterier, eddike- og kulsyre. Vandkefir indeholder probiotiske stoffer, som kan have en gavnlig effekt for maven. Et alkoholfrit alternativ.

    "Idéen bag Perlerne har rødder i Nexø på Bornholm og blev til i 2016. Med afsæt i traditionen og fortællingen om det gamle Nexø Bryggeri, der fra 1865 til starten af 1970'erne bl.a. producerede citron- og hindbærlæskedrikke, vores to første varianter, har vi ladet os inspirere af historien og bragt en årelang bryggetradition tilbage til byen med det nye:

    NXØ Brewery - Vandkefirperler.

    Det, der giver mening for os, er, at det er den rene råvare og den ægte smag, der er i fokus. Derfor er der ikke brugt nogen form for unaturlige tilsætningsstoffer, kunstige sødemidler eller lignende i vores produkter. Vi bruger udelukkende 100 % økologiske råvarer og i det omfang, det er muligt, bruger vi råvarer fra Bornholm. Vi vil være i fortsat vækst og udvikle nye spændende varianter for at optimere vores produkter til gavn for alle, der nyder vores alternative læskedrik."

    Læs mere her


     

  • KØBENHAVN: Velvære, velsmag, velvalgte vine

    KØBENHAVN: Velvære, velsmag, velvalgte vine

    .

    Anarki

    Vodroffsvej 47
    1900 Frederiksberg
    +45 22 13 11 34
    restaurant-anarki.dk

    Makkerparret Christian Thorsholt Jacobsen og Rune Sauer Sonnichsen komplementerer hinanden med vin og mad på den vidunderlige lille bistro, hvorfra du aldrig går sulten eller tørstig hjem.


     

  • LANGÅ: Det gastronomiske vandingshul

    LANGÅ: Det gastronomiske vandingshul

    .

    Fru Larsen

    Østergade 1, Laurbjerg
    8870 Langå
    +45 86 46 83 88
    frularsen.dk

    Turen til Laurbjerg er i den grad en omvej værd. Her sørger Tommy og Birgitte Friis for en hjertevarm og grundgastronomisk forkælelse til en særdeles overkommelig pris.


     

  • KØBENHAVN: Anretningens modige skønhed

    KØBENHAVN: Anretningens modige skønhed

    .

    108

    Strandgade 108
    1401 København K
    +45 32 96 32 92
    108.dk

    Køkkenchef Kristian Baumann og hans folk bag 108 formår at servere nok Danmarks flotteste retter. Vi er på lillesøsteren til Noma, stedet der begyndte i de gamle Noma-lokaler, men nu har fået sin egen tydelige identitet i egne lokaler, hvor udsigten til kanalen, havnen og de mange cyklende sommerfolk er en stemningsfaktor, der beriger det store flotte halvrå lokale.


     

  • KØBENHAVN: Pasta i døgndrift

    KØBENHAVN: Pasta i døgndrift

    .

    Barabba

    Store Kongensgade 34
    1264 København K
    +45 33 10 10 40
    barabba.dk

    Det er svært ikke at blive lykkelig for Restaurant Barabba, der som et andet italiensk hjem serverer varm mad helt til kl. 2 om natten.


     

Køb White Guide White Guide Nordic 2017 Stockebye caviar GASTRO unika White Guide App