Opret dig som Guiding Guest og få gratis adgang til at læse vores anmeldelser og skrive dine egne.

KØBENHAVN: Genial stilsikker originalitet

KØBENHAVN: Genial stilsikker originalitet
08. sep. 2017

.

Mielcke & Hurtigkarl


Frederiksberg Runddel 1,
2000 Frederiksberg
+45 38 34 84 36
mhcph.com

I et hjørne af Frederiksberg Have stråler et blødt lys ud af de småsprossede vinduer i et gulmalet hus fra 1600-tallet. Levende ild i fakler og bålfade lyser aftenen op, og indenfor hos Mielcke & Hurtigkarl er spisesalen indrettet med små og store kunstværker, hvor end øjet ser. En imponerende led-oplyst lysinstallation hænger side om side med klassiske prismelysekroner i loftet, og der er bølgebrus og sommerfuglesværmen på toilettet. Men samtidig har mange af det gamle hus’ fine detaljer fået lov at stå, og et levende træ midt i rummet er en slags forlængelse af naturen i haven udenfor. Indretningen signalerer i sig selv, at her findes magien i detaljen, og det står blot endnu mere klart, når Metamorfose-menuens mange små retter begynder at ankomme.

Køkkenchef Jakob Mielckes madstil er eklektisk og vidtfavnende, og menuen tager os på en rejse til alle verdenshjørner. En dekonstruktion af den thailandske tom yum-suppe med iskold sne af kokosmælk og reje smager, som vi kender den, men teksturen er helt skæv – på den gode måde. Florlet ravioli med spicy fyld af nduja-pølse er en vidunderlig italiensk mundfuld, og stenbiderrogn med citron og brunet smør i et sprødt kræmmerhus af karamelliseret mælkeskind er en velsmagende hyldest til en skattet dansk årstidsråvare. Retterne er samtidig vidnesbyrd om et håndværksmæssigt og teknisk meget skarpt køkken med en enkel og præcis, japanskagtig anretningsstil.

Det meget personlige køkkens historiefortælling peaker med to ”cold cuts” af and; tørret krikand og vildand skudt af køkkenchefen selv. Dejligt og befriende med to letforståelige hapsere som disse midt i havet af indtryk. Drikkevareudvalget er spændende med en forholdsvis lille men personlig vinliste og en meget velkomponeret vinmenu, der ligesom maden byder på både vildt og velkendt. Til en vidunderlig ret af jordskok stegt al dente og serveret med en umamirig sauce af ansjos og æggeblomme med pistaciepulver får vi fx et sjovt glas beaujolais blanc med en let oxideret tone, og til due får vi klassisk barolo. Duen er stegt rosa og med garniture af lollo rosso-salat, hvorunder gemmer sig høvlet trøffel og franske kantareller; saucen er lavet på sherry og morkler. En fuldendt ret, som blot bliver endnu mere fænomenal med den elegante barolos svampede jordtone.

Vi skifter nogle af menuvinene ud med den alkoholfrie drikkevaremenus hjemmebryggede kombuchaer og fortryder ikke. Det er en åbenbaring at opleve, hvor fantastisk rooibos-te i kombucha-udgave med sin markante parfume passer til en ret af pighvar, gemt under rødbedeoblater med en knaldrød sauce og med fermenterede solbær og lardo tilføjende syre og fedme til retten. Køkkenchef Mielcke og sommelier José Santos er ikke selv i restauranten, når vi er forbi, men såvel gulv som køkken kører som smurt. Restaurantchef Thomas Amir Korby og hans stab udviser overskud og den ro, viden og professionalisme, som der skal til for at gøre en restaurantoplevelse komplet. Sammen med et af Danmarks mest eklektiske men samtidig stilsikre køkkener giver det en oplevelse, som er original, personlig og ganske enkelt gennemført.

 

Mere restaurantnyt

  • WHITE GUIDE: Lancering af White Guide 2020, Holistic Cuisine Trendseminar, Gallamiddag, mandag den 28/10!

    WHITE GUIDE: Lancering af White Guide 2020, Holistic Cuisine Trendseminar, Gallamiddag, mandag den 28/10!

    Kære Læser,

    Du inviteres herved til White Guides Holistic Cuisine trendseminar (m. bl.a. Rasmus Munk), gourmetoplevelser på Soho ved lanceringen af White Guide 2020, hvor kåring og prisoverrækkelser finder sted, ikke mindst 'årets restaurant' - og efterfølgende gallamiddag på Sølyst.

    Vil vil rigtig gerne se så mange af jer som muligt.
    Reservation foregår efter 'først til mølle'-princippet, da vi har et begrænset antal pladser.

    Nedenfor følger lidt info om dagen og links til bestilling af billetterne.


     

  • KØBENHAVN: Genfødsel ved havnefronten

    KØBENHAVN: Genfødsel ved havnefronten

    .

    Studio

    Havnegade 44
    1058 København K
    +45 72 14 88 08
    thestandardcph.dk/restaurant/studio

    Studio er genfødt! Toprestauranten i den gamle toldbygning i Havnegade har levet en omtumlet tilværelse siden Torsten Vildgaard forlod bygningen og Damian Quintana for en bemærkning satte sydamerikansk præg på menuen. Nu er der kommet forstærkning fra Vestkysten i form af engelske Alan Bates, som kommer direkte fra Paul Cunninghams køkken på Henne Kirkeby Kro.


     

  • KØBENHAVN: Usnobbet mesterligt køkken

    KØBENHAVN: Usnobbet mesterligt køkken

    .

    À Terre

    Tordenskjoldsgade 11
    1055 København K
    +45 71 99 56 99
    aterre.dk

    Rummet omfavner dig, lige fra du træder ind i det venlige og lyse lokale overfor Det Kongelige Teater. Yves Le Lay har flyttet teltpælene fra Nærvær på Christianshavn og står nu bag gryderne på sit nye spisested, der med mangel på bedre begreb må betegnes som en luksusbistro. Smageskeen er præcis, når de opfindsomme og overraskende retter skabes til gæsternes glæde. Stemningen er afslappet og usnobbet. Vores kompetente sommelier sørger for, at vi får netop den vin, vi længes efter fra det klassiske, men betalelige vinkort, der også har gode vine på glas.


     

  • PARTNERNYT: grow up FARM

    PARTNERNYT: grow up FARM

    .
    PARTNERNYT: White Guide udgives i samarbejde med en række partnere, som deler vores passion for dansk gastronomi og ønsket om branchens fortsatte positive udvikling. Vi er stolte af at præsentere grow up FARM som partner.

    Vi er grow up FARM – et lille landbrug som dyrker mikrogrønt i form af skud og urter.
    Måske du kender det som den lille fine urt som ofte benyttes til afpyntning i form af
    brøndkarse eller ærteskud. Måske du har set eller hørt om dyrkningsmetoden
    vertikalfarm i dit tv eller blandt vores kære klimatosser. I virkeligheden er det en ny
    måde at dyrke vores grønt på – en måde, som er tilpasset vores fremtid.


     

  • KØBENHAVN: Endelig en god udgave af italiensk fine dining

    KØBENHAVN: Endelig en god udgave af italiensk fine dining

    .

    Brace

    Teglgårdsstræde 8A
    1452 København K
    +45 28 88 20 01
    restaurantbrace.dk

    Det stilfulde rum med gråtonede vægge og gyldne lamper sender tydelige signaler om, at her vil man hæve det gode italienske bondekøkken til gastronomisk mere innovative højder. Det bliver også straks markeret i signaturantipastiene med en ”krustade” fyldt med luftig carbonara, skum af peber, Havgus og saltet svinekæbe og en lille bacalaorulle, hvor frituredejen er erstattet af sprødt torskeskind.


     

  • LØNSTRUP: Enkel kompleksitet ved Vesterhavet

    LØNSTRUP: Enkel kompleksitet ved Vesterhavet

    .

    Villa Vest

    Strandvejen 138
    8900 Hjørring
    +45 98 96 05 66
    villavest.dk

    Med Vesterhavet som absolutte nabo, ligger Villa Vest på top fem over bedste udsigtsrestauranter i Danmark, og i køkkenet er det nordiske smagsunivers på et meget højt kompleksitetsniveau. Snackserveringens flødebolle funkler på den frosne sten, der toner i en opsats med beplantning fra den omkringliggende natur. Enkel i udtrykket, men sikke en smag. En frossen kyllingelevermousse som bund, skum på gran, citronverbena som overtræk, og toppet med citronverbena som pasta, små myrer og syltede flager af nobilisgran. En mundfuld, der eksploderer i smag, og hvor de forskellige råvarer træder frem i mange bølgende smagslag. Det aromatiske og syrlige fra citronverbena og gran, sammen med kyllingemoussens dybe nuancer. Genial mundfuld, og sådan fortsætter det gennem aftenens retter.


     

  • FØVLING: Når betjeningen trækker det største læs

    FØVLING: Når betjeningen trækker det største læs

    .

    Ribehøj

    Ribevej 34
    6683 Føvling
    +45 75 39 85 32
    ribehoej.dk

    Her er en fremragende udsigt over en lille sø på kanten af det gamle grænseland mellem Danmark og Tyskland. Et nyrenoveret hus danner rammen om områdets mest lovpriste spisested, hvor menuen er stueren og følger de gængse skummende saucer skilt med grønne olier, kraftige glacer og en udpræget tendens til blomstermisbrug. På de glade gæster kan man høre, at det er godt, det ikke er alt for eksperimenterende.


     

  • KØBENHAVN: Smukke kompositioner med smagsmæssig præcision

    KØBENHAVN: Smukke kompositioner med smagsmæssig præcision

    .

    108

    Strandgade 108
    1401 København K
    +45 32 96 32 92
    108.dk

    Det lyse højloftede lokale er indrettet med kølig nordisk elegance, men klientellet er overvejende internationalt. Det giver naturligvis publicitet udover det sædvanlige at være Nomas lillebror, men også høje forventninger fra gæsterne, der, som sagt, ofte er kommet langvejs fra – fra vores tre nærmeste borde høres hhv. kinesisk, fransk og amerikansk engelsk.


     

  • KØBENHAVN: Den store rejse i smag

    KØBENHAVN: Den store rejse i smag

    .

    Tigermom
     


    Ryesgade 25
    2200 København N
    +45 53 84 25 25
    tigermom.dk

    Lisa Lov er en sjælden gave til fortolkningen af de mange asiatiske smagsudtryk. Med cambodjansk baggrund og opvækst i New Zealand har hun en skarp forståelse af hvert eneste køkkens særkender, hvilket hun fortolker i sin "Tigermom Feast".


     

  • AALBORG: Enkel og ærlig Aalborg-gourmet

    AALBORG: Enkel og ærlig Aalborg-gourmet

    .

    Alimentum

    Løkkegade 23
    9000 Aalborg
    +45 93 91 37 67
    restaurant-alimentum.dk

    Alimentum åbnede dørene i januar 2019, da køkkenchef Søren Birch og restaurantchef Simon Kvist Bjerre fra restaurant Tabu valgte at gå egne veje. Restauranten er gennemført indrettet i rå og urban stil og med et åbent køkken blandt de relativt få borde.


     

Køb White Guide iZettle GASTRO unika White Guide App