Opret dig som Guiding Guest og få gratis adgang til at læse vores anmeldelser og skrive dine egne.

GENTOFTE: Jordnær gastronomi på topniveau i det gamle hotel (ny)

GENTOFTE: Jordnær gastronomi på topniveau i det gamle hotel (ny)
11. maj. 2017

.

Jordnær

Gentoftegade 29, 2820 Gentofte
+45 22 40 80 20
restaurantjordnaer.dk

Restaurant Jordnær har slået rødder i det 350 år gamle Gentofte Hotel, hvor parret Eric Vildgaard (køkkenchef) og Tina Kragh (restaurantchef) bringer helt nye toner med rod i franske traditioner og danske råvarer ind i de historiske omgivelser. Stemningen er varm i den moderniserede ”krostue” med de smukke plankegulve, nordiske designermøbler og det imponerende bjælkeloft, og servicen er professionel og nærværende.

Eric ved, hvad han vil, og der gås ikke på kompromis med råvarerne, hvilket ses i første snack: Osietra-kaviar fyldt i en cylinder af udskåret agurk med en let syrlig creme i bunden – brillant i al sin enkelhed. Agurkens lille bittersødme spiller op til kaviarens elegante nøddetoner efterfulgt af en dyb umami, og syrespillet med den lette creme i bunden binder det hele sammen til en pragtfuld mundfuld. Herefter en klingende frisk Gillardeau-østers smagssat med glaskål i kugler, nyplukkede strandurter og peberroden, der giver snacken et lille let spark bagi. Snackene afsluttes med en cremet krabbe på en bund af ”æbleskive”, som måske kunne være lidt mere spændende. Samtlige snacks akkompagneres af champagne fra Robert Barbichon, der med sin friske brødtone og dejlige syre slår flot an til ”havet”.

Første forret – en smuk komposition af råmarineret jomfruhummer med grønne jordbær, østers og granité – er intens og mineralsk, og syren fra granitéen og den unge riesling giver et elegant og friskt modspil – en drøm for sushielskere. Den næste forret med hvide asparges, friskt skum med strejf af syre, sprød flan på toppen, brøndkarse og baerii-kaviar med indslag af hav og nødder står knivskarpt og bereder ren nydelse. Vinen fra Veneto på druen garganega er en anelse opulent til retten. En forret med sandart svøbt i spidskål i en grøn sky med ramsløg fylder hele ganen med velvære af saftig mild fisk, kålens bid og lette krydderier strammet op af ramsløgen. Cuvée no. 1 fra Baden med bl.a. spätburgunder udgør med sin lette frugtsødme og afstemte tanniner et flot vinøst match til den fyldige side.

Hovedretten med perfekt rosastegt lam, grøn asparges, morkel og trøffel løfter sig op over det traditionelle, når Vildgaard øser en helt vidunderlig elegant sky ud over lammet. Baroloen fra Oberto i Piemonte passer med sin lidt stramme men dog sødmefyldte karakter glimrende hertil. Første dessert med mandler, vanilje og rabarberis spiller på de små, fine nuancer, hvor kagebunden måske kunne være en smule lettere. Finaledesserten af is på hømælk suppleret med have- og skovsyre skilt med koldpresset rapsolie er ganske enkelt fremragende velafbalanceret. Jordnær i Gentofte betyder gastronomi på topniveau.

 

Mere restaurantnyt

  • AARHUS: Buldrende personlighed i stram stil

    AARHUS: Buldrende personlighed i stram stil

    .

    Frederikshøj


    Oddervej 19-21
    8000 Aarhus
    +45 86 14 22 80
    frederikshoj.com

    Du har været hele vejen rundt i et måltid, hvis originalitet og gode anderledeshed underbygges af en fremragende vinparring med klassiske vine, udvalgt med omhu af de dygtige sommelierer. En totaloplevelse af de store.


     

  • KLAMPENBORG: Grønt og skønt med stor velsmag

    KLAMPENBORG: Grønt og skønt med stor velsmag

    .

    Den Røde Cottage

    Strandvejen 550
    2930 Klampenborg
    +45 39 90 46 14
    denroedecottage.dk

    Mellem skov og hav ligger en smuk gammel rød hytte – idyllisk. Om sommeren er her udendørs servering, om vinteren omslutter det enkelt designede rum dig. Anita Klemensen har gennem en årrække cementeret sit navn som en af Danmarks dygtigste kokke og er med til at understrege, at den gastronomiske superliga ikke kun er for mænd.


     

  • TØNDER: Hygge og smæk for skillingen i hjertet af Tønder

    TØNDER: Hygge og smæk for skillingen i hjertet af Tønder

    .

    ROS


    Spikergade 21
    6270 Tønder
    +45 27 19 31 93
    restaurantros.dk
     

    På ægte sønderjysk vis modtages du hjerteligt i døren, får taget frakken og sættes med udsigt over toppede brostensgader i hjertet af Tønder. Trods stedet er fuldt booket, har de dygtige kokke og indehavere, Marcel Rodrigues og Steffen Snitgaard, på hele din kulinariske rejse i fortolkninger af lokale råvarer og traditionelle egnsretter rigeligt overskud til både at skabe en afslappet atmosfære, sludre med gæsterne, besvare spørgsmål og deltage i serveringen fra det åbne køkken i den kun 98 m2 store restaurant.


     

  • TÓRSHAVN: Færøsk fiskerestaurant med iberisk inspiration

    TÓRSHAVN: Færøsk fiskerestaurant med iberisk inspiration

    .

    Barbara


    Gongin 2-6
    100 Tórshavn, Færøerne
    +298 33 10 10
    barbara.fo

    På Barbara tør køkkenchefen gå sin egen vej, og det sker helt uden slinger.


     

  • KØBENHAVN: Genial stilsikker originalitet

    KØBENHAVN: Genial stilsikker originalitet

    .

    Mielcke & Hurtigkarl


    Frederiksberg Runddel 1,
    2000 Frederiksberg
    +45 38 34 84 36
    mhcph.com

    I et hjørne af Frederiksberg Have udvises der overskud og den ro, viden og professionalisme, som der skal til for at gøre en restaurantoplevelse komplet. Sammen med et af Danmarks mest eklektiske men samtidig stilsikre køkkener giver det en oplevelse, som er original, personlig og ganske enkelt gennemført.


     

  • TÓRSHAVN: Heima í Havn med lammekød i særklasse

    TÓRSHAVN: Heima í Havn med lammekød i særklasse

    .
    Áarstova

    Gongin 1
    100 Tórshavn, Færøerne
    +298 33 30 00
    aarstova.fo

    Man sidder tæt i de stemningsfyldte lokaler. Menu og drikkevarer præsenteres elegant i indbundne bøger og vidner om, at der er lagt et stort arbejde i at give dig en god oplevelse. Bogen om retterne afslører, at køkkenet fokuserer på lokale råvarer som lam, jomfruhummer og torsk.


     

  • KØBENHAVN: Tankevækkende totalteater

    KØBENHAVN: Tankevækkende totalteater

    .

    Alchemist


    Århusgade 22
    2100 København Ø
    +45 51 93 56 23
    restaurant-alchemist.dk

    Alchemist er intens, til tider på kanten og vil rykke grænser for langt de fleste. Til gengæld bliver det aldrig kedeligt, og få steder får man som her en unik totaloplevelse, som på een gang er velsmagende, gennemtænkt og tankevækkende.


     

  • TÓRSHAVN: En færøsk oplevelse for livet

    TÓRSHAVN: En færøsk oplevelse for livet

    .

    Ræst


    Gongin 8
    100 Tórshavn, Færøerne
    +298 41 14 30
    raest.fo

    Ræst excellerer i det traditionelle færøske køkken. For novicer i kontrolleret råddenskab fordrer odeuren og visse retter tilvænning, men besøget er både kulturhistorisk og kulinarisk en anbefalelsesværdig oplevelse for livet.


     

  • SØLLERØD: Magisk måltidsudøvelse

    SØLLERØD: Magisk måltidsudøvelse

    .

    Søllerød Kro


    Søllerødvej 35
    2840 Holte
    +45 45 80 25 05
    soelleroed-kro.dk

    Er der eet sted, du drømmer om at spise igen og igen, er det Søllerød Kro. Køkkenchef Brian Mark Hansen, restaurantchef Jan Restorff og hele besætningen omfavner dig med varme, velsmag og velafbalanceret vovemod i den gastronomiske udfoldelse.


     

  • KØBENHAVN: Barren er sat højt

    KØBENHAVN: Barren er sat højt

    .
    Barr

    Strandgade 93
    1401 København K
    +45 32 96 32 93
    restaurantbarr.com

    Det lykkes for Barr, at forvandle de traditionelle germanske retter til mesterklasseserveringer, og sammen med ølkortets guldkorn og personalets evne til at skabe god stemning og veltilpashed blandt gæsterne, står det klart, at her er tale om et af de feel good-steder, vi gerne vender tilbage til. Tit.


     

White Guide Nordic 2017 Stockebye caviar H.W. Larsen GASTRO unika Køb White Guide White Guide App