Opret dig som Guiding Guest og få gratis adgang til at læse vores anmeldelser og skrive dine egne.

GENTOFTE: Jordnær gastronomi på topniveau i det gamle hotel (ny)

GENTOFTE: Jordnær gastronomi på topniveau i det gamle hotel (ny)
11. maj. 2017

.

Jordnær

Gentoftegade 29, 2820 Gentofte
+45 22 40 80 20
restaurantjordnaer.dk

Restaurant Jordnær har slået rødder i det 350 år gamle Gentofte Hotel, hvor parret Eric Vildgaard (køkkenchef) og Tina Kragh (restaurantchef) bringer helt nye toner med rod i franske traditioner og danske råvarer ind i de historiske omgivelser. Stemningen er varm i den moderniserede ”krostue” med de smukke plankegulve, nordiske designermøbler og det imponerende bjælkeloft, og servicen er professionel og nærværende.

Eric ved, hvad han vil, og der gås ikke på kompromis med råvarerne, hvilket ses i første snack: Osietra-kaviar fyldt i en cylinder af udskåret agurk med en let syrlig creme i bunden – brillant i al sin enkelhed. Agurkens lille bittersødme spiller op til kaviarens elegante nøddetoner efterfulgt af en dyb umami, og syrespillet med den lette creme i bunden binder det hele sammen til en pragtfuld mundfuld. Herefter en klingende frisk Gillardeau-østers smagssat med glaskål i kugler, nyplukkede strandurter og peberroden, der giver snacken et lille let spark bagi. Snackene afsluttes med en cremet krabbe på en bund af ”æbleskive”, som måske kunne være lidt mere spændende. Samtlige snacks akkompagneres af champagne fra Robert Barbichon, der med sin friske brødtone og dejlige syre slår flot an til ”havet”.

Første forret – en smuk komposition af råmarineret jomfruhummer med grønne jordbær, østers og granité – er intens og mineralsk, og syren fra granitéen og den unge riesling giver et elegant og friskt modspil – en drøm for sushielskere. Den næste forret med hvide asparges, friskt skum med strejf af syre, sprød flan på toppen, brøndkarse og baerii-kaviar med indslag af hav og nødder står knivskarpt og bereder ren nydelse. Vinen fra Veneto på druen garganega er en anelse opulent til retten. En forret med sandart svøbt i spidskål i en grøn sky med ramsløg fylder hele ganen med velvære af saftig mild fisk, kålens bid og lette krydderier strammet op af ramsløgen. Cuvée no. 1 fra Baden med bl.a. spätburgunder udgør med sin lette frugtsødme og afstemte tanniner et flot vinøst match til den fyldige side.

Hovedretten med perfekt rosastegt lam, grøn asparges, morkel og trøffel løfter sig op over det traditionelle, når Vildgaard øser en helt vidunderlig elegant sky ud over lammet. Baroloen fra Oberto i Piemonte passer med sin lidt stramme men dog sødmefyldte karakter glimrende hertil. Første dessert med mandler, vanilje og rabarberis spiller på de små, fine nuancer, hvor kagebunden måske kunne være en smule lettere. Finaledesserten af is på hømælk suppleret med have- og skovsyre skilt med koldpresset rapsolie er ganske enkelt fremragende velafbalanceret. Jordnær i Gentofte betyder gastronomi på topniveau.

 

Mere restaurantnyt

  • PARTNERNYT: Festival åbner 10.000 østers på Fanø

    PARTNERNYT: Festival åbner 10.000 østers på Fanø

    Hele Fanø emmer af østers, når Fanø Østersfestival slår dørene op for tredje gang den 14. – 17. oktober 2018. Her dyster topkokke om titlen ’Årets Østerskok’. Alle kan smage med på kokkenes kreationer, gå på østerssafari og blive østerseksperter.


     

  • WHITE GUIDE DANMARK 2019 - LANCERING OG PRISOVERRÆKKELSER

     WHITE GUIDE DANMARK 2019 - LANCERING OG PRISOVERRÆKKELSER

    WHITE GUIDE DANMARK 2019 - TRENDSEMINAR, LANCERING OG PRISOVERRÆKKELSER
    I SOHO, mandag den 19/11-2018

    Sammen med Danmarks gastronomiske elite bydes du velkommen i SOHO af White Guide og vores partnere.


     

  • AALBORG: Gennemført saga om den nordjydske gastronomi

    AALBORG: Gennemført saga om den nordjydske gastronomi

    .

    Tabu

    Vesterå 5
    9000 Aalborg
    +45 88 19 60 58
    ta-bu.dk

    Tabu bygger på fortællingen om nordjydske råvarer og traditioner og spænder over geografiske nedslag fra Kjul via Jerslev og til Skagen. Snacksene starter i Limfjorden med Tabus signaturøstersret.


     

  • KERTEMINDE: Sikkert fiskekøkken i idylliske rammer

    KERTEMINDE: Sikkert fiskekøkken i idylliske rammer

    .

    Rudolf Mathis

    Dosseringen 13
    5300 Kerteminde
    +45 65 32 32 33
    rudolf-mathis.dk

    Siden 1985 har Puk Lyskjær Larsen og Ursula Plato drevet restauranten, som er opkaldt efter to af hans oldefædre: Niels Mathis, der var fiskehandler, og Hans Rudolf Pedersen, der var fisker. Den ligger idyllisk ved havneindløbet i hjertet af Kerteminde, og når solen skinner, er der forståeligt rift om bordene på den store terrasse.


     

  • KØBENHAVN: Alt ved det gamle

    KØBENHAVN: Alt ved det gamle

    .

    Salon

    Bredgade 63
    1260 København K
    +45 33 15 10 60
    saloncph.dk

    Claus Christensen – eller bare 'Røde Claus' – er lidt af en legende i den københavnske restaurationsverden. Fra adressen Gl. Mønt 41 stod han i 28 år for et tonstungt smør- og flødekøkken, fast funderet i håndværket og klassisk dansk-fransk gastronomi, som den tog sig ud for 40 år siden, da Christensen begyndte i lære. Gl. Mønt er nu afhændet, og Røde Claus er kommet op fra kælderen for at levere varen i Le Sommeliers gamle lokaler i Bredgade.


     

  • KØBENHAVN: Funky og grænsesøgende bæredygtighed på topniveau

    KØBENHAVN: Funky og grænsesøgende bæredygtighed på topniveau

    .

    Amass

    Refshalevej 153
    1432 København K
    +45 43 58 43 30
    amassrestaurant.com

    Matt Orlando og co. har holdt den bæredygtige fane højt siden 2013, og undervejs får vi da også fortalt om kompost, affaldssortering, urtehave, og hvordan overskydende vand fra bordene gemmes til senere rengøring – yderst forbilledligt, og Amass vandt da også White Guides bæredygtighedspris i 2018. Selvsagt er retternes ingredienser så lokale som muligt, mens vinkortet er økologisk og næsten udelukkende europæisk.


     

  • AARHUS: Ny aarhusiansk toprestaurant med ambitiøst europæisk køkken

    AARHUS: Ny aarhusiansk toprestaurant med ambitiøst europæisk køkken

    .

    Ghrelin

    Bernhardt Jensens Boulevard 125
    8000 Aarhus
    +45 30 13 30 04
    ghrelin.dk

    I den første gourmetrestaurant på den nye del af Aarhus Ø kan gæsterne gennem de store vinduespartier følge med i den livlige aktivitet på gaden og nyde den helt nyindrettede restaurant i bunden af Z-Huset. Her er fokus på detaljen, og ambitionen med det klassiske europæiske køkken er at blande sig helt i toppen af det gastronomiske miljø i Aarhus.


     

  • KØBENHAVN: Nyt vandingshul på Østerbro

    KØBENHAVN: Nyt vandingshul på Østerbro

    .

    & Rudolph

    Classensgade 11 A
    2100 København Ø
    +45 28 87 58 83
    ogrudolph.dk

    Her er uformelt, lokalt, hyggeligt og professionelt. Udsøgt service af vor gennemførte vintjener, der sørger for at pejle, hvad vi gerne vil drikke. Langt over halvdelen af kortets vine kan skænkes i glas. Fornem vinpolitik. Vi får et glas St. Aubin fra Sylvain Loichet 2014 i glasset, mens vi beslutter os for valget mellem de mange og forskelligartede snacks.


     

  • LÆSØ: Gastronomisk omfavnelse

    LÆSØ: Gastronomisk omfavnelse

    .

    Vesterøl

    Havnepladsen 5
    9940 Vesterø Havn
    +45 27 26 19 21
    facebook.com/vesterOEL

    I det gamle frysehus på kajen i Vesterø Havn, Læsø, driver kokkeparret Thomas Wetle Andersen og Kamilla Kristensen et altfavnende sted med gastronomisk høje ambitioner. Indretningen er et lykkeligt mix af det indre af et værtshus og en caribisk strandbar med plastikflamingoer.


     

  • ODENSE: Tjekket økogourmet med stil og smag

    ODENSE: Tjekket økogourmet med stil og smag

    .

    The Balcony

    Vestergade 68, 1.th
    5000 Odense
    +45 66 11 74 20
    thebalcony.dk

    Ambitionerne er fortsat høje på førstesalen midt i Odense, hvor Peter Steen Hansen og Anders Jensen har drevet stedet på et højt niveau lige siden åbningen i 2016. The Balconys indretning er stilfuld med sildebensparket og mørke skindstole, der matcher de afdæmpede jazztoner fra anlægget. Derudover er det formelle, men ikke alt for tørre, tjenerkorps også med til at skabe en behagelig afslappet atmosfære i restauranten.


     

Køb White Guide Dagmar Champagne Yvonne Seier Christensen V GASTRO unika White Guide App