Opret dig som Guiding Guest og få gratis adgang til at læse vores anmeldelser og skrive dine egne.

KVISTGÅRD: En skjult skat i Nordsjælland

KVISTGÅRD: En skjult skat i Nordsjælland
08. feb. 2018

.

Atelier 85

Reerstrupvej 11
3490 Kvistgård
+45 31 66 42 60
facebook.com/Atelier85.Kvistgaard

Hos Atelier 85 i Kvistgård byder køkkenchef Brian Pedersen velkommen i en stor aflang dagligstue, der går i eet med det rummelige moderne køkken. Velkomstdrinken er en filigran og frisk blanc de noirs grand cru-champagne fra Henriet-Bazin med fine noter af eg og vanilje. Køkkenchefen præsenterer selv alle retter ved bordet. Den første, Gillardeau-østers lagt på kveller med hakket østers i en kugle lukket med et delikat tyndt lag muslingegele og muslingeskum, har en frisk, let nøddeagtig smag, der tilføres syre af de pyntende æbleblomster, og tegner godt for aftenen.

Næste servering er frisk citrontimian, som topper fintskårne skiver af sprød glaskål, der dækker en let sødlig krabbesalat i is med fedt fra bunden af sprød fransk ventrèchebacon, hvilket i ganen giver et harmonisk spil mellem røg- og kryddertoner, fedme, sødlighed og syre. Til retten nydes en Domaine Sylvain Langoureau Saint Aubin 2015 med noter af æble, pære og mandel og en elegant nuance af sprødristet brød i eftersmagen.

Som snack serveres en langtidstilberedt broccolistok med bid, vendt i porreaske, der giver en let smag af bitterhumle, samt anis blendet ind i et luftigt gulerodsskum, hvorved alle smagssanser aktiveres. Ved bordet lægges et fint skum af jomfruhummer ved en helt kikseagtig sprød porretærte lagt på en fed citroncreme serveret med mandler, blomkål og en fars af frisk jomfruhummer med en sart, men intens sødlig maritim smag af hummerhaler. Retten akkompagneres af en 2015 Schloss Lieser riesling kabinett fra topmarken Wehlener Sonnenuhr i Mittelmosel i perfekt balance mellem frugt og syre.

En delikat snack af tyndt og knasende tørret friteret torskeskind, hvor smagen af salt og tørret fisk spiller op mod mayonnaise af æggehvider og enebær, et havets svar på flæskesværen, danner oplæg til næste servering, en karakterfuld og saftig langtidsbagt mørksej toppet med en let sødlig mælkegele og serveret med en luftig puré af rå jordskokker, stegte friske hasselnødder, brunet smør, wasabiurter samt spray af wasabimælk afstemt, så det ikke dominerer fisken.

En sandwich af noritang med en let sojamayonnaise og friskhøvlet tun kombinerer noter af umami, salt og den delikate smag af rå tun, og sætter sprødhed, fedme og ferskhed i samspil. Som et kunstværk åbenbarer sig på en bund af brombær- og rødbedegelé en anretning af saftfuld skovgris smukt dekoreret med tynde rødbedeskiver, gul stedmoderblomst, gåsefod og rødbedemarengs samt en hvid kugle bestående af grisenakke omsvøbt af cremefraichegelé, hvortil serveres en glace med rødbede, løg og selleri.

En lang hvid bjælke af mascarpone med pæresaft, tempereret hvid chokolade fyldt med  pærepuré og pærebolde marineret i egen saft er smukt dekoreret med en sprød og fin tuiles og serveres med en suppe af citronverbena og skovbær, hvortil nydes en 2014 Schloss Lieser riesling auslese fra Niederberger Helden, der med en flot syrebalance og noter af fersken og ananas komplementerer retten perfekt.

Som aftenens grand finale bæres en humidor med glaslåg andægtigt ind og placeres på kaffebordet. Alle gæster samles, låget løftes, og ud af den oplyste cedertrækasse vælder frysetåge, der afslører cigarrør af brickdej fyldt med chokolade- og hasselnøddecreme på en bund af blommecreme med chokolade. Voila! På Atelier 85 får du en kunstnerisk opvisning i gastronomisk perfektion og bærer en uforglemmelig magisk, personlig og intim gourmetoplevelse med dig hjem.

 

Mere restaurantnyt

  • KØBENHAVN: Asien rundt med gastrofanen højt hævet

    KØBENHAVN: Asien rundt med gastrofanen højt hævet

    .

    Ibu

    Vesterbrogade 56
    1620 København V
    +45 21 80 01 80
    restaurantibu.dk

    Du træder ind i et rum, der kunne være det mest trendy asiatiske spisested i London. Gråsorte toner dæmpet med velfungerende lys og åbent køkken med varme og udstråling får dig til at føle dig hjemme og godt tilpas.


     

  • LEYNAVATN: Totaloplevelse for alle sanser

    LEYNAVATN: Totaloplevelse for alle sanser

    .

    Koks

    Frammi vi∂ Gjónna
    335 Leynavatn
    +298 33 39 99
    koks.fo

    Restauranten er i foråret 2018 flyttet fra det gamle bispesæde Kirkjubøur til mindst ligeså naturskønne omgivelser ved Leynavatn lidt nordligere på Streymoy. Unge Poul Andrias Ziska styrer køkkenet, hvor han mesterligt formår at skabe en balance mellem kreativ innovation og respekt for Færøernes ypperlige råvarer og stærke traditioner.


     

  • KØBENHAVN: Mesterlig nordisk-italiensk odyssé

    KØBENHAVN: Mesterlig nordisk-italiensk odyssé

    .

    Brace

    Teglgårdsstræde 8A
    1452 København K
    +45 28 88 20 01
    restaurantbrace.dk

    I februar 2017 åbnede Brace Danmarks vel eneste gourmetrestaurant, der udtalt ønsker at forene det nordiske med det italienske. Det er blevet til et herligt bekendtskab, vi ikke vidste, vi savnede. Du finder det i en hyggelig gårdhave i Teglgårdsstræde, og inden for er der stilfuldt indrettet med en hel del mørkt træ.


     

  • VEJLE: Masser af talent i trætoppen

    VEJLE: Masser af talent i trætoppen

    .

    TreeTop

    Munkebjergvej 125
    7100 Vejle
    +45 76 42 85 00
    tree-top.dk 

    Den uhindrede udsigt over Vejle Fjord, som man kan nyde fra sit bord på Restaurant TreeTop, må afgjort være blandt de skønneste i landet. Navnet er velvalgt, for her har man vitterligt fornemmelsen af at sidde højt oppe i trækronerne med verden for sine fødder. Restauranten ligger på Munkebjerg Hotel, som indtager en fornem placering på en bakketop med dyb skov og vand til alle sider.


     

  • KØBENHAVN: Nordisk elegance, præcision og råvarefokus

    KØBENHAVN: Nordisk elegance, præcision og råvarefokus

    .

    AOC

    Dronningens Tværgade 2
    1302 København K
    +45 33 11 11 45
    restaurantaoc.dk

    Imposante Moltkes Palæ emmer af klasse og storhed. Restaurant AOC har hjemme i kælderen, men der er højt til loftet under de mægtige hvælvinger fra det 17. århundrede. Indretning er moderne, kølig nordisk, men virker på ingen måde akavet i forhold til de historiske rammer og det bastante stengulv. Pladsen er god, så der er godt med luft omkring de enkelte borde, og så skaber rummet en helt særlig akustik.


     

  • KØBENHAVN: Intimt og intenst på Danmarks mindste restaurant

    KØBENHAVN: Intimt og intenst på Danmarks mindste restaurant

    .

    Kiin Kiin 71

    Nyhavn 71
    1051 København K
    +45 51 44 59 58
    kiinkiin71.dk

    For enden af Nyhavn ligger Suhrs Pakhus, der nu huser 71 Nyhavn Hotel og restauranten Sea by Kiin Kiin. Siden efteråret 2018 kan du også finde Kiin Kiin 71 på adressen, der eksisterer som en slags restaurant i restauranten hos Sea by Kiin Kiin.

    Der er tale om Danmarks mindste spisested med plads til kun seks gæster, der bliver ført igennem en omakase-seance i fire akter med 36 serveringer uden kød, men med alt godt fra havet. Første akt foregår stående under de kraftige loftsbjælker ved indgangen til Sea by Kiin Kiins spiselokale.


     

  • ODENSE: Det ambitiøse madværksted

    ODENSE: Det ambitiøse madværksted

    .

    Aro

    Østerbro 32
    5000 Odense C
    +45 42 83 23 15
    restaurant-aro.dk

    Kokkene Christoffer Schärfe og Bjørn Jacobsen har skabt en lille rustik perle af en restaurant i et tidligere autoværksted på det yderste Østerbro i et af Odenses gamle industrikvarterer. Aro er indrettet råt, men charmerende med højt til loftet, blanklakerede plankeborde og forskellige tæpper på det rå gulv.


     

  • KØBENHAVN: En perle på bådebroen

    KØBENHAVN: En perle på bådebroen

    .

    La Banchina

    Refshalevej 141A
    1432 København K
    +45 31 26 65 61
    labanchina.dk

    La Banchina hører hjemme i B&W’s gamle hovedvagtsbygning på Refshaleøen. Hovedvagtsbygning lyder imposant, men navnet dækker i virkeligheden over et beskedent og gammelt blåmalet træskur – men ikke desto mindre et skur med bådebro og byens bedste udsigt over Inderhavnen.


     

  • KØBENHAVN: Fræk og festlig lillesøster

    KØBENHAVN: Fræk og festlig lillesøster

    .

    Roxie

    Bremerholm 6
    1069 København K
    +45 53 89 10 69
    roxie.dk

    Luksushoteller skyder op som paddehatte i København i disse år, og et af dem er Herman K i Indre By, som har sat holdet bag Kadeau og køkkenchef Anika Madsen til at styre hotelrestauranten Roxie.


     

  • KØBENHAVN: Et genfødt unikum

    KØBENHAVN: Et genfødt unikum

    .

    Noma

    Refshalevej 96
    1432 København K
    +45 32 96 32 97
    noma.dk

    Med den nye inkarnation af restauranten på Refshaleøen har René Redzepi og co. skabt en restaurant og en måltidsoplevelse, som på alle måder er enestående.


     

Køb White Guide Dagmar Champagne Yvonne Seier Christensen V GASTRO unika White Guide App